Javi Martinez - sikerposzton játszhat a jubileumi fellépésén

Domonkos Altdorfer

Nem engedni teret az ellenfélnek: ez Javi Martinez játékfilozófiája. Az, hogy sosem kímélte magát a siker érdekében, már 99 bajnoki meccsen bizonyította a spanyol a Bayernben. A Werder Bremen ellen a 100. Bundesliga meccsén léphet pályára.

Jupp Heynckes vezetése alatt a spanyol másodvirágzását éli a védekező középpályán. Szenvedélyes játékával, és azzal, hogy jó a párharcokban, sikeresen akadályozza az ellenfél sztárjátékosaita támadásban. Ezért is becsülik sokra játékostársai.

De nem csak a Bundesligában számít példaértékűnek a 29 éves játékos elhivatottsága. A csoportküzdelmek alatt a Celtik Glasgow ellen ott sújtott le, ahol igazán fáj, azaz győztes gólt szerzett.  

"Megpróbáltam a labdát minden energiámmal eltalálni, és hála Istennek, bement.Fájt, de minden meccsen szívesen beszedek egy ütést, ha közben gólt is szerzek."

És így nyugtatott meg mindenkit Martinez a meccs után:

"Ez csak vér”

Kicsivel később arra használta a képet, amely a vérző fejét ábrázolta, hogy az instagrammján jó Halloween-t kívánjon követőinek.

„Ismerem ezt a pozíciót, sokat játszottam itt, és egyszerűen azt érzem, itt meg tudom előzni a veszélyt”

- hangsúlyozta a tizennyolcszoros válogatott.

Ez a pozíció – újra a védekező középpálya. Miután Pep Guardiola, és Carlo Ancelotti alatt főleg belső védőként szerepelt, a régi-új edzője alatt újra a védelem előtt szerepel.

Martinez jelenti a stabilitást

Egy áthelyezés, ami nagyon jót tett a Bayern játékának: a spanyol, hála a játékintelligenciájának, az a fék, amely sok támadást megállít, mielőtt veszélyesek lehetnének. Erős a párharcokban a földön és a levegőben is, és stabilitást hoz.

Javi Martinez és Jupp Heynckes. Rendkívül erős kötelék a Bayern edzőjének legutóbbi müncheni korszaka óta:

„2012-ben mindent megtett, hogy engem a Bilbaotól a Bayernbe hozzon. Mindig hálás leszek neki. Nélküle nem tartanék itt. Köszönöm, Jupp!”

- mondta Martinez még nyáron.

Ez az idő a legsikeresebb a Bayern közelmúltbeli történelmében. A triplával záruló 2013-as szezonban ő volt a „rend őre”, egyik legfontosabb összetevője annak a sikernek.

A Bayern fellendülő játékának ő az egyik kulcsa

Korábbi mentorának visszatérésével Martinez feltolódott a középpályára. És ezzel fontos szerepet vállal Jupp Heynckes szinte makulátlan mérlegében.

„Javi iszonyatosan fontos, az egyik kulcsfaktor, amiért kevesebb lehetőséget engedünk az ellenfélnek, és amiért stabilabbak vagyunk védekezésben”, 

támasztotta alá a hálóőr, Sven Ulreich a spanyol jelentőségét a védekező középpályás pozíciójában:

„Sokat mozog és nagyon erős az előre játékban is.”

A csapattársak a támadó szekcióból szintén elismerik a 29 éves játékos erősségeit. Martinez egy igazi munkás, biztosít, fontos szerepe van a támadások elhárításában.

„Javi nagyon fontos. Az elmúlt szezonban inkább belsővédőt játszott, végre újra védekező középpályást játszik. Jó a területvédekezésben, és fontos gólokat is szerez. Csak dicsérni lehet”

adta közzé Robben majd hozzáfűzte:

„Annyira fontos a védekező középpályán, mint azokban az időkben, amikor Heynckes-szel olyan sikeresek tudtunk lenni.”

Vissza a korábbi sikersorozathoz – nem a legrosszabb kilátások Javi Martinez számára, és nem a legrosszabb kilátások Jupp Heynckes számára, no nem a legrosszabb kilátások a Bayern számára. Éppen ezért nem fog a jövőben sem teret engedni az ellenfélnek. És ha fontos gólt kell szerezni, Martinezt a vérző sérülés veszélye sem fogja visszatartani. Jubileumi meccsén sem.

Forrás: https://www.bundesliga.com/de/bundesliga/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47499/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Előzetesek,GALÉRIA,Játékosaink,javi martinez,Videók
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?