Blogolj!

Hogy teszik ismét fitté Rafinhat és Thiagot?

Cserny Szilárd

A Bayern sztárjai bíznak benne: Lucas Kruel, a fitneszedző Rafinhat és Thiagot is fitté teszi a triplás álomhoz. A grünwaldi fittness stúdiójában a futballisták néha még éjfél után is izzasztják magukat.

München: a 27 éves brazil egy futsal klasszis, az utolsó szezonban bajnoki címet nyert a Jahn Regensburg csapatával. Az ő feladata, hogy Jupp Heynckes fiait még fittebbé varázsolja. Rafinha 2015 óta dolgozik együtt Kruellel. Ő a honfitársak összetartására esküszik:

„Lucas minden tekintetben segített nekem, hogy többet tudjak a pályán nyújtani. Az edzéseinek hála gyorsabb, agilisabb, erősebb vagyok és gyorsabban felépülök.”

Kruel titka? A kemény munka:

„Az embernek szüksége van a saját testére. 42 játékossal dolgozom a világ minden részéről.” Számukra a fitnesz edző kifejlesztett egy online programot - Trustmycoach elnevezéssel. („Bízom az edzőmben"). Kruel nem csak a profikkal foglalkozik, hanem az „irodakukacokkal, kétszeres anyukákkal, fiatalokkal és idősekkel”.

A TZ interjúban Kruel elmeséli, hogyan végzi a munkáját és mit csinál a profikkal:

Jelenleg Rafinhaval és Thiagoval foglalkozik, de Douglas Costan keresztül érkezett Münchenbe. Elmesélné…

"Először Costat edzettem, mert ő a barátom, 14 éves korunk óta. Amikor 22 éves voltam, akkor kért fel, hogy dolgozzak vele. Utána Kijevbe költöztem (amikor Costa a Donyecknél játszott-szerk. megjegyzése). Minden vele kezdődött. Rajta keresztül, itt Münchenben ismerkedtem meg Rafinhaval és Thiagoval.

Miért maradt Münchenben, amikor Douglas Torinóba költözött?

Itt volt az edzőtermem és kapcsolataim Grünwaldban, ezért nem tudtam elmenni. Ha Torinoba költözök, akkor az nekem egy visszalépés lett volna. Douglas jóbarátom és megértette a döntésemet.

Costa először csak kölcsönben volt Torinóban. Reménykedett, hogy vissza fog térni?

Ha őszinte akarok lenni, akkor nem hittem abban, hogy vissza fog térni. A vége fele ő már nem volt boldog Münchenben, ezért is ment el.

A profi futballistáknak miért fontos, hogy az edzéseken kívül még plusz dolgokat is tegyenek a fittségükért?

Amikor a futballisták velem edzenek, akkor a testükbe vetett bizalmukat erősitik. Jobban fogod tudni, hogy hogyan oldjál meg bizonyos szituációkat, mert megérted a testedet. Rafinha a tavalyi szezonban nem sokat játszott, de amikor játszott, akkor felkészült volt.

Az elmúlt években megváltoztak a játékosokkal szembeni elvárások

Igen, az elmúlt tíz évben kissé megváltozott a labdarúgás. Korábban egyszerűen, ha jó futballista voltál, akkor mindig játszottál. Ma amellett, hogy jó futballista vagy, még fitt is kell hogy legyél. A játékosok egyre profibbá válnak. Többet edzenek, odafigyelnek arra, hogy mit esznek, mit isznak és odafigyelnek az alvásra is.

Mely területeken dolgozik Rafinhaval és Thiagoval?

Az edzések mindig hasonlóak. Mindkettőjükkel stabilizációs gyakorlatokat végzünk és a Trustmycoach saját edzésprogramból állnak. Megpróbálom megfigyelni, hogy milyen pozíciókban játszanak. Utána meg átgondolom, hogy mire is van szükségük. Figyelek arra, hogy a gyakorlatok minősége nagyon magas legyen és hogy ne legyenek hibák.

Milyen gyakran dolgozik Rafinhaval és Thiagoval?

Hetente változik, de normális esetben két-három alkalommal edzünk hetente. Maximum egy órát. Amikor Costaval Kijevben voltam, akkor ő mindennap edzett-még a meccsek után is. Rafinhha edzés közben egy maszkot visel.

Miért viseli a maszkot?

A maszk Angliából érkezett. Szimulálja a magaslaton végzett edzést.

Egyezteti az edzést az FCB-vel?

Egyszer volt rá alkalom mikor Douglas megsérült. Szeretném, ha többször beszélnénk. Jó hatással lenne az edzéseimre. Én most azonban azokra a visszajelzésekre figyelek, amit a játékosoktól kapok.

Forrás: https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47430/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,rafinha,thiago alcantara
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?