Bundesliga: ma kötelező a győzelem

Kálovics Tibor

Egykor nagy presztízsmérkőzésnek számított a Bayern München és a Werder Bremen találkozója, ma már viszont egyértelműen a müncheniek az esélyesek.

A Leipzig vereségével és a Dortmund pontvesztésével csapatunk ma növelheti előnyét és a papírforma alapján erre minden esélye meg is van. A Werder Bremen utoljára 2010-ben volt képes a pontszerzésre, győzni pedig legutóbb 2008-ban tudott Münchenben. Azóta az egyik kedvenc ellenfele a münchenieknek a Werder és számos alkalommal született kiütéses müncheni diadal a csapatok összecsapásán. 

A Bayern München remek formában van, a Leverkusen elleni győzelem is emlékezetes volt, de azért látszott, hogy ez a játék még nem tökéletes. Nem ezeken a meccseken kell bizonyítani, így ez nem volt gond, de egy laikus számára is látható, hogy mennyivel jobban fekszik Heynckes taktikája ezeknek a játékosoknak mint anno Ancelotti elképzelései. Ez valószínűleg ma is meg fog látszódni mert ősszel hiába született 2-0-ás Bayern győzelem, a szezon egyik legrosszabb játékát láttuk Mülleréktől. 

A Kicker információi szerint Alaba és Hummels nem játszhatnak ma, de mindketten pótolhatóak lesznek ezen a mérkőzésen. Kiválásukkal megnyílt az út Juan Bernat előtt a bizonyításra. Az apró termetű spanyol idén is csak epizodista, és mivel szóba hozták az Evertonnal, így lehet hogy utoljára látjuk őt müncheni mezben. Csatárposzton Lewandowski várható éknek, de nem lenne meglepő, ha Sandro Wagner ezúttal több lehetőséget kapna mint legutóbb. 

A mérkőzést 15 óra 30 perctől az Eurosport 2 közvetíti. 

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47514/pics/lead_800x600.png
Bayern történelem: bajnokság,VÉLEMÉNYÜNK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?