Blogolj!

A Werder Bremen elleni mérkőzés előtt Jupp Heynckes válaszol a sajtó kérdéseire

Bogdányi Norbert

A Werder Bremen elleni mérkőzés előtt Jupp Heynckes válaszol a sajtó kérdéseire. Lewandowski ismét egészséges, azonban Alaba és Hummels nem lesz a keretben az Észak németek ellen.

Heynckes beszél…

… Goretzka átigazolásáról: „A hét során Goretzka átesett az alkalmassági vizsgálaton, és négy évre aláírt a csapathoz. A Konföderációs kupán nagyon jól teljesített. Úgy gondolom, hogy a szezon végéig továbbra is jól fog teljesíteni a Schalkénál. Azt kell mondjam, hogy a Bundesligának is nagyon jót tesz, hogy egy német válogatott játékos itt marad. Hisz érdeklődtek iránta Angliából, Spanyolországból, és Olaszországból is.”

... a játékosok erkölcsi romlásáról: „Ilyen mindig is volt. Jelenleg csak teljesen más dimenziókban történik. Ezzel szemben nagyon kritikus vagyok. Úgy gondolom, hogy a játékosok rengeteg kiváltságot kapnak. Az őket megvásároló csapatoknak, el kellene gondolkodniuk azon, hogy valóban ilyen játékosokra van-e szükségük. Amit Dembelé vagy Aubameyang csinált az teljesen helytelen magatartás, hiszen ez egy csapatsport. Az egész klubot figyelembe kell venni, a csapatot és a szurkolókat is. El kell kerülni, hogy a szurkolók elforduljanak a csapattól. Amikor azt olvasom, hogy az Arsenal az elmúlt években sportszakmailag sikertelenül teljesített, és ennek ellenére a jegyárak az egekben vannak, az legalább annyira nem elfogadható, mint amiket néhány játékos megenged magának. Nem tudom elképzelni, hogy ilyesmi a Bayernnel megtörténhet. A játékosokkal tisztázni kell, hogy így nem lehet viselkedni.”

… a csapatról: „Mats komoly megfázással bajlódott, láza is volt. Könnyített edzést végzett. De nem lesz ott a Bréma ellen. Robert Lewandowski jó benyomást keltett az edzésen. Azt mondja, hogy már alig érez fájdalmat a térdében. Ismét a rendelkezésünkre tud állni. David Alaba gyomorproblémák  miatt nem tud játszani.”

… a marasztalására tett kísérletekről: „Remélhetőleg lesz alkalmam leülni, beszélni velük. Ezt nem szeretem, nem találom hízelgőnek. Mindkettőjükkel beszélgetni fogok, ennek tartalma azonban köztünk marad.”

… a Werder Bremenről: „Még egyszer megnéztem a Hoffenheim elleni meccsüket. Florian Kohlfeldt sokat változtatott a csapaton, a védelemben stabilitást adott a csapatnak. A Hoffenheim ellen nyilvánvalóan ők voltak a jobbak. A rádióban azt hallottam, hogy ez egy könnyű feladat lesz a Bayern számára. Én viszont nem így látom. Ez egy olyan feladat, amire nem elég csak jól felkészülnünk, nagyon jól kell játszanunk is.”

…Alabáról: „Még emlékszek, milyen volt 2011-ben a Hoffenheimnél. Aztán visszatért és leírhatatlanul sokat fejlődött. Szerintem, mióta én és Peter Hermann visszatértünk, ismét pozitív irányba fejlődik. Nagyon fegyelmezett, fizikailag sokkal erősebb lett. Jó úton halad. Még nagyon hasznos lesz a számukra.”

…Tolissoról: Agresszívan játszik, és sokat fut. Edzőként, nem olyan egyszerű, ha mindenki egészséges. A Generációváltásban nagyon fontos szerepet fog játszani a Baayernnél.”

… az edzésről: „Ezen van a lényeg. Magasak az elvárásaim. Emiatt nem sokat változtat a helyzeten az, hogy mindenki egészséges. Továbbra is agresszív védekezést várok el. Sokkal masszívabbnak kell lennünk. Így kezdtünk a Leverkusen ellen is. Most azonban ezt 90 percen keresztül kell játszanunk.”

… a más csapatok iránta való érdeklődéséről: „Számomra az ilyenek a konkrét beszélgetésekkel kezdődnek. A triplázás után, természetesen kaptam ajánlatokat Angliából, Spanyolországból, és Franciaországból is. Még amikor Spanyolországban dolgoztam is előfordult, hogy más klubok felkerestek. Természetesen játékosként is kaptam ajánlatokat, de a három Hannoveri évemet leszámítva hűséges voltam.”

… arról hogy hogyan fogadják majd Goretzkát: Meglátjuk, úgy gondolom, hogy a szurkolók örülhetnek, hogy egy fiatal német játékost láthatnak majd a Bayernnél.”

Forrás: https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47498/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Bayern történelem: bajnokság,Előzetesek
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?