Blogolj!

Jupp 80 éves koráig tudja folytatni?

Cserny Szilárd

Ő egy hatalmas példakép minden idős embernek. Az ismert zeneszerző Ralph Siegel Heynckesről beszélt az AZ-nek és kifejtette, hogy a szakma miért tartja fittnek a Bayern edzőt.

Ha valaki megbízná, akkor Ralph Siegel (jobb oldalon) írna egy dalt Jupp Heynckesnek a Bayern edzőjének.

München- AZ interjú a 72 éves müncheni zenésszel és zeneszerzővel Ralph Siegellel, aki Nicole-lal 1982-ben megnyerte a Eurovízió dalfesztivált. Ő is egy Bayern-fanatikus.

AZ: Siegel úr, ön is pont 72 esztendős, mint Jupp Heynckes, és ahogy a Bayern tréner, ön is még mindig aktív. Mi ennek a kulcsa?

Ralph Siegel: Fejben dől el. Vasárnap éjjel éjfél körül jöttem el a stúdióból. Az embernek ebben a korban célokat kell keresnie. Ez tartja egészségesen és formában az embert. Az embernek kézben kell tartania a dolgokat és értened kell azt, amit csinálsz. Jupp Heynckes egy példakép lehet minden idős ember számára. Ha az ember aktív marad, akkor sok minden elérhet. Ő most pontosan ezt mutatja be a Bayernnél.

AZ: Heynckes reggel szívesen sétál a németjuhász kutyájával Candoval és hogy fitt maradjon reggelente úszik és erőnléti gyakorlatokat végez. Ez Önnél, hogy van?

Ralph: Az én titkom nem az, hogy a kutyámmal sétálok(nevet). Ezt én megírtam a könyvemben is. Az élet túl rövid ahhoz, hogy sétálgassunk. Az ő esetében, azonban ez másképpen van. Neki nagyon agilisnak kell lennie. Az én titkom nagyon egyszerű. Fejben dől el. Viszonylag egészségesen táplálkozom és igen, minden reggel úszom.

AZ: A fiatalokkal való munka tartja fitten az elmét?

Ralph: Igen, mindenképpen. Körülöttem az emberek 20, 30, 40 éves művészek és hangmérnökök. Jómagam is 3 gyermekes édesapa vagyok. Ha az ember nyugdíjasként egyedül él, akkor nehezebb új kihívásokat találni.

AZ: A motivációval Heynckesnek nincsen gondja, ennek ellenére a szezon végén abba szeretné hagyni.

Ralph: Az ember ilyen idősen mindig azt mondja, hogy meg szeretne állni. De ha minden egyben van és megvan a közös hang a csapattal és pályaedzőkkel, akkor Jupp 80 éves koráig tudja csinálni. Különben remélem is ezt! Ez olyan, mint egy festő vagy egy zeneszerző. Élete végéig hű marad a szerelméhez. Jupp úgy tűnik, hogy nagyon fitt és nagyon él a padon is a játék alatt. Miért ne csinálná tovább?

AZ: Ismeri Heynckest személyesen is?

Ralph: Sok évvel ezelőtt ismerkedtünk meg. Ismerem Karl-Heinz Rummenigget, Uli Hoeneßt, Franz Beckenbauert, a régi csapatot. Korábban gyakran ültem az Olympia stadion lelátóján. Most legtöbbet a stúdióban vagyok és eseténként szoktam bekapcsolni a tv-t és sportot nézni.

AZ: Akkor Ön egy Bayern szurkoló?

Ralph: Egész életemben Bayern rajongó voltam. Korábban a húszas éveimben, a hatvanas években jártam ki. Valamikor amikor tanultam, ismertem meg Willi Hoffmannt (korábbi Bayern edző), ismertem az egész Bayern csapatot, ott voltam a karácsonyi partikon is. Abban az időben leginkább Beckenbauer és Sepp rajongó voltam.

AZ: Akkor tetszik Önnek a Bayern jelenlegi szériája. Heynckes irányítása alatt 17 meccsből 16 győzelem, a klubvezetés áradozik a mesterről és egész München Heynckes lábai előtt hever.

Ralph: Jupp munkája egyértelműen látható, sokkal jobb nem is lehetne. A Bayernnél nagyon egyszerű: a management Rummeniggével és Hoeneßel egy top csapatot képviselnek. Azonban egyértelmű: s sikernek sok barátja van. Ha a Bayern folyamatosan nyer, akkor a müncheniek szeretik az edzőt. Különösen, akkor, hogyha Heynckes egy ilyen hosszú kihagyás után tér vissza és azt ilyen sikeresen teszi. Ha tehetném, akkor szívesen képviselném én is újra Németországot az Eurovízió dalversenyen.

AZ: Apropo ESC: Az Eurovízió dalfesztiválon, amelyen 25 alkalommal vett részt és amelyet 1982-ben Nicole nyert meg az „Ein Bisschen Frieden” dallal, nehezebb nyerni mint a Bajnokok Ligájában?

Ralph: A két dolgot nagyon nehéz összehasonlítani. A Bajnokok Ligájában a saját teljesítményeddel befolyásolhatod a sikert. Az ESC esetében a zsűrire vagy utalva, nagyon kevés ember dönt arról, hogy ki fog egyáltalán részt venni. Sok éven át szinte esélytelen voltam.

AZ: Írna Heynckesnek egy búcsú dalt?

Ralph: Valaki meg kell bízzon engem, úgyhogy jelenleg nincsen ilyen jellegű megbízás. Én most első alkalommal a futball világbajnokságra fogok egy dalt írni.

Forrás: http://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47385/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Interjúk, nyilatkozatok,jupp heynckes
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?