Bastian Schweinsteiger új szerződést írt alá a Chicago Fire-rel

Bastian Schweinsteiger 2018-ban is Chicagoban játszhat majd. Basti történelmi karrierje legalább még egy fejezettel folytatódhat az Egyesült Államokban. Schweinsteiger egy évre szóló megállapodást írt alá a Chicago Fire-ral, amelynek feltételei jelenleg nem nyilvánosak.

Referenciaként Schweinsteiger 2017-es szerződését 4,5 millió dollárra becsülték. A német labdarúgó-legenda középpályásként szolgálhatta a Fire-t, mialatt három gólt rúgott és hat gólpaszt adott a 2017-es idényben.

Nelson Rodríguez, a Fire igazgatója ezt nyilatkozta:

"Elsődleges volt, hogy hosszabítsunk Bastian-nal, és örülünk neki, hogy marad a klubbnál. Ő egy bizonyított győztes, aki 2017-es sikerünk szerves részét képezte. Bastian tehetsége a karakterével és tulajdonságaival kombinálva létfontosságú a csapatunk számára, mivel továbbra is egy bajnokcsapatot építünk."

Schweinsteiger, aki az MLS All-Star csapatának kapitánya volt - amely tavaly a Real Madrid-al nézett szembe - , kulcsfontosságú szerepet játszott abban, hogy a Fire legutóbb erős versenyzője volt a szezonnak. A chicagoiak, akik az MLS kiesőjelöltjei voltak 2015-ben és 2016-ban, elérték a bajnoki rájátszást, ahol a New York Red Bulls ejtette ki őket.

Schweinsteiger segített a Fire-nek bejutni az MLS rájátszásba az első szezonjában. Basti ezek után úgy érzi szeretne visszatérni a Szeles Városba.

„A tavalyi év egy különleges pillanata volt a pályafutásomnak, de nem volt tökéletes trófea nélkül. Biztos vagyok abban, hogy egy másik emlékezetes szezont hozhatunk össze a szurkolók támogatásával. Szeretem ezt a várost, ezt a sportot és a győzelmeket, ezért várom, hogy egy újabb szezont töltsek el a Fire-nél, ahol reménykedünk még magasabb szintű sikerekben.”

16 éves klubpályafutása alatt Schweinsteiger 73 gólt szerzett és 109-et készített elő 559 meccsen. 2002 decemberében írta alá első profi szerződését, és négy év után csatlakozott a Bayern München ifjúsági csapatához. Schweinsteiger 13 évig maradt a bajor klubnál, mielőtt 2015 júliusában a Manchester Unitedbe szerződött volna.  

Schweinsteiger és a Fire a Sporting Kansas City ellen kezdi majd a szezont, a Toyota Parkban, március 10-én, szombaton.

Fordította: Szabó Kristóf

Forrás: https://www.bavarianfootballworks.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47458/pics/lead_800x600.png
bastian schweinsteiger,BAYERN TÖRTÉNELEM,Bayern történelem: legendás játékosok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?