Egy az egyben Robbennel

Bogdányi Norbert

Szeretnék addig játszani, amíg csak lehetséges, egészséges maradni, és persze élvezni a játékot. Hiszen én már nem olyan vagyok, mint például Joshua Kimmich, akinek még sok éve van hátra.

Nemrég értetek csak vissza Dohából. Számodra jól jöhetett az edzőtábor miután az utolsó tavalyi meccset kihagytad.

Igen egy jó kezdet volt számomra, mert így volt időm újra felvenni a ritmust. Sérülésem után csak néhány edzésen vettem részt a szünet előtt, ezért jól jött az edzőtábor, hogy újra formába lendüljek.

Hogyan képzeled el a jövődet?

Szeretnék addig játszani, amíg csak lehetséges, egészséges maradni, és persze élvezni a játékot. Hiszen én már nem olyan vagyok, mint például Joshua Kimmich, akinek még sok éve van hátra. Közel a vége, de mint mondtam, azon leszek, hogy minél tovább segíthessem a csapatot.

Mit teszel az edzés mellett azért, hogy formában tartsd magad?

Tulajdonképpen az egész életem a futballról szól, értékelni kell azokat a pillanatokat, amikor egy kicsit ki tudok kapcsolódni. Amúgy az egész karrierem alatt ugyanazt csináltam, 100%-ot nyújtok minden edzésen, pontosan felkészülök a meccsekre, sokat dolgozok a fizioterapeutákkal is. A futballban semmit nem kapsz ajándékba. Egyszerűen csak keményen kell dolgozni.

Azt mondtad, hogy közel a vége, de még azért egyáltalán nincs itt. Hogy érzed meddig bírja még a tested?

Ez nem csak a testről szól, hanem az elméről is. De mint mondtam addig csinálom amíg élvezem. Jelenleg még nem érzem úgy, hogy a szezon végén abba kéne hagynom. Viszont a futballban minden héten mások a körülmények, ezért nem lehet semmit sem hónapokkal előre megjósolni. A jelenre koncentrálok. Céljaink vannak amikért még sokat kell dolgoznunk.

Azt mondtad hogy a lélek is fontos. Mennyire nehéz profi focistaként a pszichés nyomással megbirkózni?

Igen természetesen vannak mélypontok. A sérülésekkel nem egyszerű. De ha szeretsz focizni, és a pályán lenni, akkor ez segít, hogy visszaküzd magadat a pályára.

Mindig is tudni szerettem volna, hogy honnan jön ez az erő hogy, mindig vissza tudod küzdeni magad?

Mint mondtam, ez sohasem egyszerű, ha ott akarsz lenni újra a pályán. Sok energiát vesz igénybe, fejben határozottnak kell lenni.

Gondolkodtál már azon, hogy mit fogsz csinálni a karriered után? Hova költöznél a családoddal? Vissza Hollandiába, vagy Londonba, esetleg Madridba?

Nem. Úgy gondolom, hogy München örökké a második otthonunk marad. Az első természetesem Groningen, hisz onnan származok, ahogyan a feleségem is. Most éppen az új házunkkal vagyunk elfoglalva, ami éppen most épül Groningenben. Mindig is célunk volt, hogy egyszer visszaköltözünk. Itt is jól érzem magam, de az első mégiscsak a család. A rokonok viszont még ott élnek, ezért az a tervünk hogy odaköltözünk.

A BL-ben a Besiktast kaptátok, sokak szerint ez a legegyszerűbb ellenfél, amit kapni lehetett. Mi a véleményed?

Ilyenkor már nincsen egyszerű meccs. A csoportelsőséget nem adják ajándékba, ezért egy veszélyes csapatról van szó. Jól fel kell készülnünk. Az edzői stáb mindig kitűnő munkát végez. A többi a mi dolgunk lesz a pályán.

A kupában már csak egyetlen harmadik ligás csapat szerepel, méghozzá a következő ellenfeletek: a Paderborn. Valószínűleg nem a legegyszerűbb feladat, de azért ti vagytok a favoritok.

Igen, így van, mindenki elvárja, hogy nyerjünk. Viszont idegenben játsszunk majd, a stadion tele lesz, és motivált lesz az ellenfél. Jó teljesítményre lesz szükség. 100%-ot kell nyújtanunk és nem kevesebbet.

Lehet arról álmodni, hogy Juppal megismétlitek a hihetetlen 2013-as triplázást?

Én nem vagyok álmodozó típus. Úgy gondolom, hogy realistának kell lenni. Most még minden lehetséges. De ez nagyon nehéz, most csak magunkkal kell foglalkoznunk. Tudjuk hogy jobbak is lehetnénk mint most. Egyelőre nem vagyunk abban a helyzetben, hogy kijelenthessük, hogy mindent megnyerhetünk. Lépésről lépésre kell haladnunk, és majd meglátjuk hogy mi lesz.

Milyen szerepet töltesz be a csapatnál, Jupp Heynckes azt mondja, hogy igazi vezéregyéniség vagy.

Ennyi idő után, én is a klub részének érzem magam. Büszke vagyok rá, hogy a csapat fejlődésének a részese vagyok. Sok tapasztalatot is szereztem, ezért úgy gondolom, hogy nekem és a hozzám hasonló vezéregyéniségeknek felelősséget kell vállalni.

Forrás: 

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47309/pics/lead_800x600.jpg
Arjen Robben,BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?