Blogolj!

A Bayern rugalmassága a szigorú leverkuseni teszten mutatkozik meg

A Bayern a hiányzó kulcsjátékosok ellenére nem vesztette el a lendületét a felkészülési időszak alatt, a bajorok topjátékát trükkösnek látták Leverkusen-i oldalról a BayArénában.

Bizonyíték a Bayern defenzív stabilitására

A mérkőzés elején a Leverkusen elszántan támadta a Bayernt. A gyógyszergyári játékosok feltolódtak és hosszú ellentámadásokat vezettek. Ritkán látni olyan Bundesliga csapatot, amely ilyen bátran támad és ekkora nyomást tud kifejteni a bajor alakulatra.

A gyors ellentámadásokkal és az ellenfél játékosai által ránk gyakorolt magas nyomással nehéz volt megbírkózni. A védelem remekül vizsgázott mind a gyors támadások megállításából, mind labdakihozatalból. Hatalmas megkönnyebbülés volt látni, hogy a bajorok ilyen jól védekeznek.

A kompaktság és a taktikai tudatosság sokkal jobb stratégiának bizonyult a Leverkusen ellen, mint az hogy csupán meghúzunk egy védelmi vonalat. Szintén jó ötlet volt kihasználni Niklas Süle és Jerome Boateng magasságát és fizikumát.

A középpálya karmesterei

A bajorok középpályája igencsak sajátosan szerepel a ligában. Javi Martinez mint a középpálya tengelye, Arturo Vidal ajtó-ablak helyzetkihasználása és James Rodriguez hamisítatlan zsenialitása egytól egyig első osztályú. A mérkőzést nézve eszembe se jutott hogy Thiago,Hummels és Lewandowski éppen sérült. A középpálya mindent megcsinált amit csak kellett. Középpályásaink rendkívül aktívak voltak az előkészítés és a támadások során. Nagyon odatették magukat, kulcspasszokat adtak, illetve szereltek és uralták a pálya közepét. Ha Pep még itt lenne, valószínüleg nagyon büszke lenne a fiúkra.

A tűzbe jött Ribéry

Miután pár napja egy barátságos meccsen mesterhármast lőtt, Frank Ribéry feltüzelve várhatta a bajnokság folytatását. Az ahogyan folyamatosan átsuhant az ellenfél védelmén a régi önmagát idézte.

A gólja brilliáns volt, az Alabaval való összjátéka pedig már-már szürreális. Lényeg a lényeg, Alaba és Ribéry klasszisának köszönhetően életveszélyes támadások voltak a bal oldalon az egész meccs során.

James, a kolumbiai drágakő

Általában nehéz egy mérkőzésből egyetlen egy momentumot kiragadni és inkább a teljes 90 percet elemezzük, viszont James szabadrúgás gólja - a csapat harmadik találata - gyönyörűre sikerült. Tipikusan az fajta találat, amit újra és újra visszanéznek az emberek. Az irányzék, a pontosság,az egyensúly és az erő mind a helyén volt. Kétségkívül kijelenthetjük hogy James simán befér a világ legjobb szabadrúgás lövői közé.

Bailey,a jövő

Amikor ránézünk Leon Bailey-re arra gondolhatnánk "mennyire jó a Bayern számára? "Félreértés ne essék, még csak pletyka szinten sincs még szó arról hogy a bajorok meg akarnák szerezni a fiatal szélsőt. Csupán arra lehetne gondolni hogy Coman mellett remekül beleillene a játékrendszerünkbe. Ő határozottan egy olyan játékos akire a jövőben érdemes odafigyelni. Remekül játszott, de szerencsére ez sem zavarta meg a bőrnadrágosokat a 3 pont megszerzésében.

Fordította: Molnár Levente

Forrás: https://bayerncentral.onefootball.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47246/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Elemzések
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?