Blogolj!

Erősek a kételyek Renato Sanches jövőjét illetően

Pandula László

Renato Sanches az egyik legnagyobb európai tehetségként érkezett a Bayern Münchenhez. De az ifjúcsillag mikor a bajorokhoz került, elég rossz formát mutatott. Mi a helyzet vele most Wales-ben, ahol kölcsönben játszik?

A szezon fele a legjobb időpont, hogy értékeljük a Bayern kölcsönjátékosát. Az első részében nézzük magát Renato Sanches-t. 

Hamis ígéret

A Bayern Renato Sanchest Európa egyik legtehetségesebb fiataljaként igazolta le. Élete sikere volt, hogy megnyerte az Európa-bajnokságot a portugál válogatottal Franciaországban. Az UEFA, a torna legjobb fiatal játékosának választotta a fantasztikus teljesítménye alapján. A Bayern fanok örvendeztek, hogy egy ilyen tehetséges játékost sikerült leigazolnia a klubnak.

Aztán Sanches megérkezett Münchenbe, rengeteg elismeréssel és díjjal, valamint tapasztalattal. Rekordokat is megdöntött, amelyet egykor Cristiano Ronaldo állított be, és még csak 18 éves volt. Magától értetődött, hogy érkezése után nagyok voltak az elvárások. Kiemelt figyelmet és támogatást kapott, hogy be tudjon illeszkedni a Bayern középpályájára. Mindezek ellenére sajnos kipukkadt a nagy várakozásokkal teli lufi.

Sanches teljesítménye eléggé gyenge volt és még az is lefele tendált. A hozzáállása pályán és a pályán kívül is hiányos és eléggé ötlettelen volt. Egy ponton még a közösségi médiában is bocsánatot kért gyenge teljesítménye miatt, ami felesleges volt. Sanches azért küzdött, hogy játékperceket szerezzen. Amikor viszont megkapta, elég rossz benyomást keltett. Kevesebb mint 10-szer volt a kezdőcsapatban a bajorok egész éves szezonjában. Ezek után kölcsönadták a walesi Swansea csapatának, hátha fordul a szerencséje.

Továbbra is szerencsétlenség

A múlt hónapban Renato Sanches-szel szemben a tolerancia igencsak a végére ért. A teljesítménye váltotta ezt ki. Sanches továbbra is csak küzd a kezdőcsapatba kerülésért, egy olyan klubban is, amelyik a Premier League kieső zónájában tanyázik. A helyzet olyan rossz, hogy a Swansea már tájékoztatta a Bayernt, hogy készek visszaadni a játékost már januárban. A volt edző Paul Clement butaságnak tartja ezt. Hat hónapja sem volt arra a Swansea-nek, hogy feljívítsa a játékos teljesítményét.

Sanches csupán négy mérkőzést játszott végig a lehetséges 12-ből. A legkínosabb ezekből a Chelsea elleni játéka volt a Stamford Bridge-en. 45 perc után Clement már le is cserélte. El is terjedt gyorsan a közösségi oldalakon az a videó, hogy csapattársnak nézte az egyik reklámtáblát és neki próbált passzolni. Ez is azt mutatja, hogy nagyon dekoncentráltan játszik és nem találja a helyét a pályán.

Edzője miután lecserélte így nyilatkozott róla:

„Azt érzem, hogy ő egy tehetséges játékos, de sajnos nem tudta megmutatni egyik meccsén sem, hogy mit is tud igazán. Küzd a bizalomért és a formájáért.”

Meddig folytatódik még ez a küzdelem? Annak ellenére, hogy a legkedvezőbb poszton is játszhat, Sanches még mindig gól illetve gólpassz nélkül áll. A játékstílusa több mérkőzésen is befuccsolt, az esetleges cselei is. Szeret messziről lőni, de sajnos ezt az oldalát se mutatta meg mióta a Bayernjátékosa. Legfőbb gyengeségei továbbra is a labdaszerzés és a labdára történő koncentráció. Egy középpályás esetében ezek eléggé fontos dolgok, és hat hónap alatt se sikerült semmit előrelépnie.

Bizonytalan jövő

De még így sincs túl késő a fiatal Renato számára, azt a tényt nézve, hogy még csak most lesz 20 éves. Még mindig sok ideje van, hogy megtalálja önmagát, egy edzővel aki ki tudja hozni belőle a tehetséget. Úgy látszik a Swansea-nek nincs ideje a kiesés elleni küzdelemben próbálgatni a játékost. Az viszont magától értendő, hogy az egykori Golden Boy jövője eléggé kérdéses lett. Egy évet teljes mértékben elpazarolt a fejlődését tekintve.

Jelen pillanatban semmilyen segítséget nem jelent a Bayernnek. A közzéppálya túltelített és még Goretzka neve is felmerült. Volt róla szó, hogy átigazolási listára kerülhet, de várjuk meg a klub hivatalos álláspontját.

Forrás: https://bayerncentral.onefootball.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47193/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,Játékosaink,renato sanches
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?