Blogolj!

Rudy véleménye Heynckesről és Goretzkáról

Bogdányi Norbert

Sebastian Rudy karrierjének legnehezebb pidőszaka valószínűleg az volt amikor az utolsó pillanatban került ki a 2016-os EB keretből. Hogy hogyan szeretné a hasonló csalódást elkerülni az oroszországi világbajnokság előtt, és hogy mi a véleménye a Bayern középpályáján kialakult konkurenciáról, elárulja ebben az interjúban.

Herr Rudy, a 2018-as év két szempontból is különleges az ön számára: Ön apa lesz és az oroszországi vb is a közelben van. Mi a fontosabb?

Rudy: Természetesen a család. Nagyon örülök annak ami velem történni fog, és nagyon izgatottan várom, hogy mit tartogat még számomra ez az év.

Mennyire viselte meg az edzőtábor?

Rudy: Mindenképpen megerőltető volt. Még akkor is ha a szünetben is próbáltam kicsit edzeni, futballcipőben sokkal nehezebb belerázódni. De megerőltetőnek kellett lennie, különben rosszul csináltuk volna. (nevet)

Szüksége volt Sandro Wagnernek, az ön segítségére hogy megszokja új környezetét?

Rudy: Ö egy mulatságos és nyitott ember, aki nagyon gyorsan alkalmazkodik. Már az edzőtáborban is észre lehetett venni.

A szezon kezdetén nagyon sokat játszott, az öszi szezon vége felé kevesebb játékpercet kapott. Milyen célokat tűzött ki a következő hónapokra?

Rudy: Újra teljes erőből szeretnék dolgozni, jól teljesíteni, és fejlődni – és így a saját játékomat játszani! Itt mindenki ez szeretné. Kétségtelen hogy nagy a posztomon a konkurencia – mégis meg fogom próbálni kiharcolni, hogy stabil kezdő legyek.

A játékpercek döntőek lehetnek a vb részvétel szempontjából

Rudy: Igen, szeretnék ott lenni a vb-n. Ezért jól kell teljesítenem. De nagyon optimista vagyok.

Ideális esetben német bajnokként és kupagyőztesként utazik a vb-re. A bajnokságot tizenegy ponttal vezetik, a kupából kiejtették a Dortmundot és a Lipcsét.

Rudy: Amíg nem biztos, sokminden történhet. Nem olyan típus vagyok, aki elhamarkodottan örül a lehetséges sikereknek – akkor sem, ha ez lenne az első csapatcímem. Továbbra is keményen kell dolgoznunk.

Mit vár a Bajnokok Ligájától?

Rudy: A PSG ellen bebizonyítottuk, hogy egész Európában számolni kell velünk. A többit majd meglátjuk.

Az edzőkérdés teher a játékosok számára, vagy ki lehet bírni? Telik az idő…

Rudy: Arra nem gondolok. Nem szoktam ilyen dolgokon gondolkodni. A jelenlegi edzőre koncentrálok. Ö most Jupp Heynckes, akitől minél többet igyekszek tanulni.

Forrás: https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47157/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,sebastian rudy
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?