Ribéry a jövőjéről, Wagner a jelenlegi helyzetéről beszélt a mérkőzés után

Bogdányi Norbert

Az FC Bayern 2018-ban ugyanott folytatja, ahol 2017-ben abbahagyta: győzelemről győzelemre. A 3:1-es diadallal a bajor csapat megszakította a gyógyszertáriak 14 meccs óta tartó veretlenségi sorozatát. Természetesen, Jupp Heynckes ismét talált szépséghibákat, az egyébként, jó teljesítményben. Sandro Wagner végül a padon kezdett.

Jupp Heynckes…

… a Leverkuseni győzelemről: „A csapat nagyon taktikusan és jól játszott. A Leverkusen, egy tehetséges csapat, aki ma nagyon sokat támadott. Jól kellett védekeznünk.”

… Sandro Wagner kezdőből való kimaradásáról: „Magasak az igényeink és egy új játékosnak időre van szüksége a teljes beilleszkedéshez, hogy megértse a taktikáinkat. Viszont amikor becseréltem jól szállt be a játékba.”

… a sok pontrúgásról: „Az előnyünkre vált, mert jó szabadrúgáslövő, és jól fejelő játékosaink vannak.

…arról, hogy miben lehetne még javulni: „A 2-0-ás vezetés után veszítettünk a koncentrációból – ennek nem szabad megtörténnie. De nagyon nehéz itt nyerni.”

Sandro Wagner…

… a meccsről: „Csapatként játszottunk, és kihasználtuk a lehetőségeket.”

… a Joker szerepről: „Azt hittem, hogy kezdő leszek. De nem vagyok mérges, mert alapjában véve nagyon pozitív ember vagyok. A világ egyik legjobb csapatánál játszok és német válogatott is vagyok.

Franck Ribéry…

… a győzelemről: „Leverkusenben mindig nehéz, nyomás alá helyeztek minket, de végül nyertünk”

… a góljáról: „Mindig nagyszerű érzés, ha gólt lövök.”

… a jövőről: „Addig szeretnék itt maradni, ameddig csak lehetséges. Boldog vagyok itt, nagy örömet okoz, hogy itt lehetek a csapatnál.”

Thomas Müller…

… Jupp Heynckesről és az edzői stábról: „Jupp Heynckes pozitív tényezőt jelent a csapat számára. Az edzői stáb az első naptól kezdve jól működött, még egyes játékelemeken viszont dolgoznunk kell.

…Jupp Heynckes jövőjéről: „Nagyon jó a hangulat. Látszik rajta, hogy boldog. A klubon belüli hangulat nem is lehetne jobb. Hogy mi történik majd a nyáron, azt nem tudom. Még sok meccsünk van hátra. És egy ember döntéseit az érzelmei is befolyásolják. A csapat és az edző biztosan fog találni majd egy megoldást.”

Hasan Salihamidzic…

… a Bayern jelenlegi keretéről: „Minőségi keretünk van. Nagyon elégedett vagyok. Tavasszal leülünk majd Robbennel és Ribéryvel beszélgetni. Meg szeretnénk nyerni a Bajnokok Ligáját.”

… Sandro Wagner kezdőből való kihagyásáról: „Ez az edző döntése, a saját meggyőződése alapján állíthatja fel a kezdőt. Sandro biztosan meg fogja kapni a játékperceit.

.. a Müllerrel folytatott beszélgetésekről: „Nagyon fontos játékos, és az első számú beszélgetőpartnerem. Thomas a csapatkapitány, naponta beszélgetünk.”

Heiko Herrlich (Leverkusen edzője)..

… a taktikáról: „Nincs miért szégyenkeznünk. Megpróbáltunk nyíltan játszani, és nyomás alá helyezni az ellenfelet, de az első gól előtt nem védekeztünk jól.”

… a második félidőről: „Bailey kapufájával lemaradtunk az egyenlítésről. Aztán lekontráztak minket, de ismét egyenlíthettünk volna.”

… a vereségről:” A Bayern megérdemelte a győzelmet. Mégis lehetséges lett volna ebből még többet kihozni. Bátrabbnak kellett volna lennünk. De sajnos, nem sikerült száz százalékosan játszani.”

Sven Bender:

„Kezdettől fogva nem voltunk elég bátrak. A második félidő jobb volt. A Bayern megérdemelten nyert.”

Kevin Volland: 

"Jól kezdtünk és nyomás alá helyeztük a Bayernt. De a pontrúgásoknál kihasználták a helyzeteiket. Habár mindent beleadtunk, veszítettünk.”

Matthias Sammer az Eurosport szakértője

a Bayern győzelméről: „Az egyéni klasszisok és a tapasztalat mindenképp a Bayern mellett szólt. Ki lehet jelenteni, hogy a Leverkusen ezen a színvonalon még nem tudja tartani a lépést. Részben egy kicsit naiv is volt a Leverkusen csapata. Ez nem kritika, hanem csak egy megállapítás.”

… az első félidőről: „A Bayern egy teljesen más kategória, a Leverkusen túl sok tiszteletet mutatott. Látni lehet, hogy a tapasztalat és a rutin mire képes a tehetség ellen.

… a Bajnoki címért folyó harcról: „Mindig nagyon óvatos voltam, de a bajnokság már eldőlt. Nem kérdés, hogy a Bayern lesz a bajnok. Nekem ez már csak arról szól, hogy látok-e fejlődést.”

Forrás: https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47188/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Interjúk, nyilatkozatok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?