Blogolj!

Az FC Bayern Lewandowski nélkül utazik Leverkusenbe

Domonkos Altdorfer

Robert Lewandowski nem utazik el a csapat pénteki vendégszereplésére Leverkusenbe, erről számolt be szerdán a kicker. A lengyel túl van kisebb sérülésén, a bevetése azonban még korai a felelősök szerint. Ezzel visszatérése alkalmából Sandro Wagner szerephez juthat.

Közel tíz és fél év telt el, amióta egy bizonyos Sandro Wagner, aki akkor 19 éves volt, a Bayern mezében Bundesliga meccsen szerepelt. 2007. szeptember 2-án a zöldfülű játékos a Hamburger SV elleni 1:1 alkalmával a vége előtt nem sokkal állt be Franck Ribéry helyére.

Pont Ribéry az egyetlen, aki az akkori keretből még itt van. Ez volt a müncheni nevelés negyedik meccse, és nem követte több, 2008-ban az MSV Duisburgba szerződött. A többit tudjuk. Az idei év kezdetétől újra az FC Bayern-nek, a nevelőegyesületének igazolt játékosa, ahol 8 éves kora óta a „futball ABC-t megtanulta.” Ha nem jön közbe semmi, Wagner az ötödik bajnoki meccsét abszolválhatja Bayern mezben.

A kicker információi szerint Robert Lewandowski kihagyja a pénteki mérkőzést, ezzel a Hoffenheimtől érkező igazolás szóhoz juthat. Már kedden tudta Wagner, hogy Lewa esetleges kiesésével megnyílik előtte az esély.

„Kíváncsi vagyok, hogy játszok-e, ha igen nagyon fogok örülni. Készen állok.”

Augusztusban már vendégeskedett egyszer Wagner a Hoffenheimmel, akkor 2:2 lett.

Wagner figyelmeztet:

„Leverkusenben csapatként kell fellépnünk. Jól szerepeltek az elmúlt hetekben. Összeért a csapatuk, jó eredményeik vannak.” Az irány egyértelmű. „Megpróbáljuk a három pontot elhozni, mással nem foglalkozunk.”

„Sosem lehetett a szememre vetni, hogy nem adnék bele mindent.”

Wagner örömmel tért vissza szülővárosába, és nem titkolózik.

„Mindenképpen büszke vagyok, hogy újra itthon vagyok. De természetesen a szakmai szempontok az elsők, megpróbálok minél jobban beilleszkedni, lehetőséghez jutni, és azzal élve, jó teljesítményt nyújtani”,

- mondta a 30 éves játékos.

Wagner nem csak kiegészítő ember szeretne lenni, aki hosszasan megelégszik a cserepaddal.

„Világos a célom, méghozzá, hogy ott legyek Oroszországban. Ebből a szempontból fontos a tavaszi szezon. Mindent ennek szentelek alá, mindent beleadok. Többet nem tehetek. Sosem lehetett a szememre vetni, hogy nem adnék bele mindent.”

Pénteken kezdődhet is. Sokan fogják árgus szemmel figyelni a volt hoffenheimi játékost, aki jóval korábban kerülhet a kezdőcsapatba, mint sokan gondolták volna.

Forrás: http://www.kicker.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47162/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,sandro wagner
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?