Blogolj!

Robbéry-jövő: most döntő hetek következnek

Bogdányi Norbert

Az elmúlt évtizedben Arjen Robben és Franck Ribery olyan szinten jellemezte az FC Bayernt, mint szinte senki más. Ennek ellenére bizonytalan a jövőjük a Säbener Straßen.

München - A Katarból történő távozáskor, Arjen Robben még készített egy közös képet a honfitársával, Wesley Sneijderrel. Bejelentették, hogy a holland válogatottbéliegykoricsapattársa, a katari első osztályban szereplő Al Gharafaban folytatja. A 33 éves Sneijder az öbölmenti államban fogja lezárni a profi karrierjét. Robben januárban lesz 34, Franck Ribery pedig áprilisban már 35 éves lesz és úgy néz ki, hogy…

Mi lesz Robbal és Ribbel, a két szélsővel? Ez egy izgalmas kérdés az őszi bajnokkal kapcsolatban. Az "öreg" csillagok, Ribery 2007 óta, Robben 2009 óta a Bayern játékosa, együtt élték meg a 2013-as triplázást is. Mindkettejük szerződése a szezon végén lejár. Ez azt jelenti, hogy a jövőjük bizonytalan.

Salihamidzic nem érez „nyomást”

A klub ki akar várni a döntéssel. Legelőször csak tavasszal fognak konkrétan tárgyalni.

"Én úgy gondolom, hogy nincsen nyomás rajtunk. Mi tudjuk, hogy mi a helyzet a játékosokkal és ők is tudják, hogy mi a helyzet az FC Bayernnél”

- mondta Hasan Salihamidzic sportigazgató.

Lehet, hogy 2018-ban véget ér a Robbéry éra? Lehet, hogy lesz még egy év? Mindkettőjüknek menni kell? Vagy lesz még egy év ráadás?

„A klubnak a legjobb belátása szerint kell cselekedni”,

- mondta Robben az edzőtáborban. 

"Nincsen dátum, nincsen hónap. Számomra ez nem fontos.” 

- mondta a Ribéry.

Heynckes: Robberyben kell még legyen potenciál

Dohában a gyakran sérült 30 év fölötti játékosoknak azonban nem kellett egy edzést sem kihagyni. Éppen ellenkezőleg: nagy lendülettel vetették bele magukat a munkába, Robben egy példakép az edzésekben. Jupp Heynckes nagyon boldog volt:

„Mindketten nagyon motiváltak. Ez nem csak azért fontos, mert vannak ilyen vezető képességű játékosok a csapatban, hanem azért is, mert képesek visszanyerni a potenciáljukat is.”

Ez nagyon sokat számít a közeljövőre való tekintettel. A visszatérő Heynckesnek a közeljövő, ami számít, hiszen neki a szezon végéig kell gondolkodnia. A 72 éves szakember ismét támaszkodhat Ribéryre és Robbenre, akik hosszú évek óta fontos szerepet töltenek be Bayern mezben.

„Számomra a teljesítmény nem függ össze az életkorral. Nekem a motiváció, testi fittség és az elszántság a fontos, ezen múlik, hogy le tudnak-e még egy szezont húzni. Én személy szerint meg vagyok győződve, hogy egy jó tavaszi szezont fognak ők játszani.”

Az edzőkérdés még mindig nyitott

Ami utána fog történni, az már nem az ő felelőssége, mondta Heynckes.

”A klubnak kell meghoznia a döntést.”

De a vezetőségnek először az edzőkérdést kell tisztáznia, ami kulcsfontosságú a csapattervezés szempontjából.

De a két "öreg" továbbra is azt hangsúlyozza, hogy számukra most csak a jelen a fontos, ez az idény, és ha menni kell, akkor egy utolsó nagy diadal nélkül nem akarnak távozni.

„Jól érzem magam, sikerült jól visszatérnem a térdsérülésemből”,

- nyilatkozta Ribéry, éshozzátette, a Bayern nélkül az élete szegényebb lenne:

„Ha a csapatommal lehetek, akkor boldog vagyok.”

Érzékelte ugyanakkor, hogy fiatal honfitársa, Kingsley Coman, akivel a rekordbajnok 2023-ig hosszabbított, a bal oldalon egyre erősebb konkurenciát jelent, .

Robben, amikor egészséges, akkor még mindig az első számú játékos a jobb oldalon. Dohában góllal ünnepelte meg a visszatérését, az AL-Ahli ellen 6:0-ás felkészülési mérkőzésen.

"A téli szünet előtti utolsó héten sérült voltam, ezért utol kellett érnem egy kicsit magam”,

- nyilatkozta Robben. A 2013 ban a Borussia Dortmund ellen, a Bajnokok Ligája döntőjében győztes gólt szerző Robben tudja, hogy mi fog számítani az elkövetkezendő hónapokban.

„A nagy meccsek most következnek. A címeket a végén kell nyerni. Akkor kell nekünk ott lenni.”

Az biztos, hogy a jövő idénytől függetlenül, a tavasz nagyobb meccsein továbbra is lesz helye Robbéry-nek az FC Bayern mezében.

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47056/pics/lead_800x600.jpg
Arjen Robben,Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,franck ribéry,Játékosaink,jupp heynckes
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?