Kimmich: a határaimat feszegettem, nem szokta meg még a testem

Kun Béla

A szezon első felének egyik legnagyobb nyertese Joshua Kimmich. A fiatal jobbhátvéd egyaránt élvezte Ancelotti és Heycknes bizalmát is, és folyamatosan jó játékkal hálálta azt meg. Ősszel összesen 27 alkalommal lépett pályára a három sorozatban.

A 2017-es naptári évben ráadásul még 14 válogatott fellépés is áll a neve mellett. Ezt a terhelést nem volt egyszerű elviselnie, mint azt, ahogy a Bildnek adott interjújában elmondta.

A dohai edzőtábor rövidebben alakult Kimmich számára a vártnál. Nem csak combsérüléssel bajlódott, hanem alaposan meg is fázott a csapat legjobb gólelőkészítője (10 gólpassz a három sorozatban)

"Néha bár megfáztam, de edzeni még tudtam. De most testileg éreztem, hogy egyszerűen gyenge vagyok. Talán a testemnek szüksége volt erre a 2-3 nap pihenésre"

- mondta Kimmich a helyzetéről.

Ebben a szezonban a 22 éves játékos számára valóban extra nagy volt a terhelés. De biztos abban, hogy ebben a tekintetben is fejlődött.

"A testem ezt nem szokta meg. Ha azt nézem, hogy a szezon első felében hány játékpercem volt - a válogatott meccseimet beleértve, ezt normális esetben egy szezon alatt teljesítettem korábban. Tudom, hogy ez sok volt a testem számára. De ennek ellenére azt is tudom, hogy a terhelést bírni fogom."

- mondta elszántan Josh. A 2018-as évre a legnagyobb kívánsága az egészség:

"A legfontosabb egészségesnek maradni. Személy szerint megfogadtam, hogy az erőnlétemet tovább fogom fejleszteni, ezzel a csapatot is akarom segíteni, hogy a kitűzött céljainkat meg tudjuk valósítani. Technikailag minden lehetséges."

- jelentette ki a Bayern és a válogatott jobbhátvédje.

Az utolsó csapatedzésen Dohában már részt vett. Ez alapján azt véleményezik, hogy elég nagy annak az esélye, hogy a Leverkusen ellen ott lehet a pályán.

Forrás: http://www.90min.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47006/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,joshua kimmich,sérülés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?