Blogolj!

Helyzetjelentés a sérültjeinkről az idénynyitó előtt

Kimmich, Hummels és Lewandowski visszatérése napok kérdése. Neuer, Thiago és Früchtl játékára még hetekig nincs esély.

Az alábbiakban egy gyors összegzés olsható a Bayern München sztár triójáról, és a csapat felkészüléséről a pénteki Bayer Leverkusen elleni mérkőzésre.

Joshua Kimmich

Kimmich a múlt hetet felépüléssel töltötte, de már teljesen fitt és visszatért a teljes edzésre. Még több munkát végzett, hogy készen álljon a játékra. Az über-tehetséges jobb bekk visszatérése örömteli látvány lesz a rajongók számára.

A klub megerősítette, hogy Kimmich az utolsó pillanatban játékra jelentkezett a SG Sonnenhof Großaspach elleni barátságos mérkőzésre, igaz, még enyhe hátfájással.

Robert Lewandowski

A lengyel világsztár csatár nem tudja teljesíteni a csapatedzést, és jelenleg egyedül dolgozik, hogy visszanyerje egészségét. Egy csökönyös térdszalag sérülés miatt Lewandowski pénteki játéka továbbra is kérdéses.

Sandro Wagner megszerzése ezzel még fontosabbá lett, mert a Bayern számára ő biztosítja a lehetőséget arra, hogy Lewandowski annyi időt kapjon, amennyire szüksége van a 100%-os felépüléshez. Lewandowski maga óriási szerepet vállalt az őszi szezon sikerében, de most már nyugodtan pihenhet ha szükséges, mert a Bayern biztosította a megfelelő helyettesítést.

Mats Hummels

Hasonlóan mint Jerome Boateng és Niklas Süle, Hummels is a Bayern megbízható és szilárd pontja a védelemben. Hummels azonban egy izomsérüléssel bajlódik, és ezért nem tud részt venni a csapatedzéseken, ehelyett az egyéni munkára koncentrál.

Hummels számára is a Bayern keretének kivételes nagysága biztosít lehetőséget arra, hogy teljesen egészségessé váljon, mielőtt visszatér a csapatba. Így lehet, hogy még egy hét is kell ahhoz, hogy Hummels képes legyen újra pályára lépni.

Hosszabb távú sérültjeink

Eközben Manuel Neuer, Thiago Alcantara és Christian Früchtl (szakadt bokaszalag) még mindig bevethetetlenek. Neuer felépülésének időtartama egyenlőre bizonytalan és Thiago visszatéréséről sem rendelkezünk konkrét időponttal, ahogy a Bayern sportigazgatója, Hasan Salihamidzic írta a klub weboldalán.

"Manuel Neuer már mankó nélkül jár és elkezdte a rehabilitációt. Akármennyi időt megadunk neki, hogy újra teljesen fitt legyen"

- hangsúlyozta Salihamidzic.Thiago felépülése szintén jól halad előre az utolsó vizsgálata alapján.

"Mindazonáltal súlyos izomkárosodást szenvedett, és reméljük, hogy gyorsan talpra tud állni, mert fontos játékos számunkra."

Fordította: Szabó Kristóf

Forrás: https://www.bavarianfootballworks.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47009/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,sérülés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?