Blogolj!

Ulreich: természetesen gondolkozunk a jövőmön

Domonkos Altdorfer

A Bayern kapusa, Ulreich az AZ-nak beszélt lejáró szerződéséről, Hoeneß dicséretéről és a tavaszi szezon perspektíváiról.

Az AZ Sven Ulreich-el beszélgetett – a 29 éves hálóőr 2015-ben igazolt a VfB Stuttgart-tól az FC Bayern-be és jelenleg a sérült kapitányt, Manuel Neuer-t helyettesíti a Bayern kapujában.

AZ: Herr Ulreich, Ön mögött egy igazán sikeres 2017-es ősz áll, sok játékidővel és jó teljesítménnyel a Bayern kapujában. Sőt, az elnök, Uli Hoeneß a Kickernek azt mondta, számára Ön az év embere. Hogyan esett önnek ez a dicséret?

Ulreich: Nagy megtiszteltetés számomra, ha az elnök, aki egy óriási személyiség, ilyesmit nyilatkozik rólam. Ez egy szép visszaigazolása a teljesítményemnek – és ezzel együtt lelkesítő is: 2018-ban ugyanott szeretném folytatni, ahol 2017-ben abbahagytam, és a csapatot továbbra is segíteni szeretném.

AZ: Hoeneß azt is mondta, hogy Önnek „mindenképp” meg kellene hosszabbítania a szezon végén lejáró szerződését. Mi a helyzet ezzel?

Ulreich: Még nem világos az irány, hogyan folytatódik számomra. Egyenlőre nem folytak egyeztetések közöttünk. Természetesen gondolkozok a jövőn, de egyelőre a felkészülés és az első meccsek vannak a fókuszban. Amíg Manuel Neuer vissza nem tér, csak és kizárólag a teljesítményemre koncentrálok. Mire Manu visszatér, még elég időm lesz dönteni a jövőmről.

AZ: Szívesen maradna tehát a Bayern-nél – vagy vonzóbb lehet egy másik klubnál a „Nummer eins”-nak lenni?

Ulreich: Tényleg nincs még meg az irány. A Bayern egy fantasztikus klub, nagyon jól érzem magam itt. Jó a csapattal- még akkor is ha az ember időnként nem nagyon játszik. De természetesen jót tett, hogy az elmúlt időben többet szerepeltem. Jó volt, végre fontos szerepet játszani.

Esély, mindent elérni

AZ: Az edzőtáborban érezhető volt, hogy Ön és társai nagyon fókuszáltan dolgoztak, magas volt a tempó és a figyelem az edzéseken. Milyen a csapatszellem most?

Ulreich: Nagyon jól edzettünk, magas intenzitással. A srácok magas hőfokon égnek, ez Münchenben sem szokott másképp lenni. Valóban: a csapatszellem most iszonyatosan jó, akár csak az egyéni képességei a társaságnak. Minden játékos teljes gázt ad az edzéseken, ez visz majd minket tovább előre.

AZ: Egyes játékosok, mint Thomas Müller vagy James Rodriguez már a triplázásról beszélnek. Elég felkészült a csapat egy ekkora sikerre?

Ulreich: Minden szezonban megvan az esélyünk, hogy mindent elérjünk. A legfontosabb, hogy ezt a csapatszellemet megtartsuk. Ezzel sokat érhetünk el. Ha ezt a csapategységet tartjuk a következő hetekben, hónapokban, minden elérhető számunkra, mindegyik sorozatban.

Forrás: http://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47005/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,sven ulreich
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?