Lewa véleménye Wagnerről...

Bogdányi Norbert

Lewandowski egy, még dohai edzőtáborban készült interjúban beszél Wagnerről, a Bajnokok Ligájáról, és a James elleni vb csoportmeccsről.

25 fok van az árnyékban, és egy kicsit több itt a napon. Jót tesz a csapatnak, ha elmenekültök a tél elől?

Lewa: Igen, természetesen sokkal szebb az idő. Sokkal kellemesebb ilyen körülmények között edzeni. Már nem az első alkalom hogy itt edzőtáborozunk, és már nagyon jól ismerjük ezt a helyet. Pontosan tudjuk, hogy hogyan működnek itt a dolgok.

Mesélj egy kicsit róla, már voltál itt egy párszor, természetesen nem csak a kellemes időjárás miatt. Milyenek itt a körülmények?

Lewa: Mindenünk megvan, amire szükségünk lehet. Naponta kétszer edzünk, mindent bele adunk, mintha a hétvégén játszanunk kellene. Sokkal jobb a felkészülés, ha nem esik a hó. És az is sokat segít, hogy nem mínusz 2 vagy 5 fokban kell dolgozni.

Már voltál itt több alkalommal is, de most vagy itt először Jupp Heynckessel. Néhány hónapja dolgoztok együtt mi a benyomásod róla?

Lewa: Tavaly jól játszottunk és sok meccset nyertünk, ami számomra, a csapat  számára és az edző számára is a legfontosabb. Úgy gondolom, hogy fontos az edző számára, hogy most van egy kis időnk jobban összeszokni. Most van időnk olyan dolgokkal is foglalkozni, amire a Säbener Straßen nem jut idő.

Mire gondolsz például? Mire koncentráltok mostanában az edzéseken?

Lewa: Arra gondolok, hogy mióta Jupp elment sok új játékossal gazdagodott a csapat. Ezért idő kell, amíg megértjük az edző ötleteit, a taktikákat, és hogy melyik taktikát mikor alkalmazzuk. Rugalmasnak kell lennünk, azonban nincs sok időnk ezen dolgozni, ha háromnaponta játszunk. De itt nyugodtan ki tudjuk elemezni, hogy mit csinálunk, hogy mit kéne csinálnunk, és ezeket természetesen gyakorolni is tudjuk.

Sokan téged tartanak a legjobb csatárnak, egyetértesz ezzel a kijelentéssel, vagy van még hova fejlődnöd?

Lewa: Szerintem egyetlen játékos sem mondhatja el magáról, hogy nincs min dolgoznia. A futballban legalább is lehetetlen. Minden játékosnak lehetősége van még különböző dolgokban fejlődnie, ahogyan nekem is. Például az utóbbi időben sokat dolgoztam azon, hogy a bal lábamat fejlesszem. Tudom, hogy még többre vagyok képes, de közben a többi dolgokról sem feledkezhetek meg. Még a csatárok számára is számos fontos terület van, amire különösen koncentrálni kell. A fejelés, a fizikum, a jobb láb, a bal láb, a passzolás… ezek mind fontosak. Ezért nem szabad megfeledkezni egyikről sem. Szisztematikusan dolgozni kell mindegyiken.

Ha más csatárok egyik képességét használhatnád, kié lenne, és mi lenne az?

Lewa: Nagyon jó kérdés. De inkább azt tudnám megmondani, hogy mit tudnék még jobban csinálni. Szerintem gyakrabban kéne távoli lövésekkel próbálkoznom. Talán majd a következő interjúban tudok mondani egy csatárt, akinek jók a távoli lövései. (nevet)

Sandro Wagnerrel kaptok egy kis támogatást a támadásban. Milyennek találod a képességeit?

Lewa: Mindenképp a segítségünkre lesz. Jól tartja a labdát. Ha ketten egyszerre lennénk a pályán, helyet tud majd nekem csinálni a szorosan védekező Bundesliga csapatok ellen, hiszen így rá is figyelniük kell majd. De úgy gondolom, hogy ha én nem tudok játszani, ő jól tud majd engem helyettesíteni. Az egész csapat számára előnyös, hogy eggyel több csatárunk van.

Volt már alkalmatok beszélgetni, vagy végig külön edzettetek? (Lewának enyhe térdsérülése van)

Lewa: Mivel nem tudtam edzeni, ezért még nem láttam, hogy mit tud. De úgy gondolom, hogy jövő a héten többet tudok majd mondani. Most egyéni edzést végeztem, csak a hotelban találkoztunk, és tudtunk néhány szót váltani, de még nem edzettünk együtt. Mindenkinek szüksége van egy kis időre, mire megszokja az új taktikákat és az új rendszert, ezért nincs szükség arra, hogy bármiféle nyomást helyezzünk rá.

Még mind a három sorozatban versenyben vagytok. Mik az esélyeitek?

Lewa: A Bundesligában nagy az előnyünk. A kupában két erős ellenfelet kiejtettünk, de a kupameccsek kiszámíthatatlanok, mindig úgy kell játszanunk, mint a berlini döntőben.  Természetesen oda kell figyelnünk a bajnokságban is. Hogy a BL-ben mi fog történni, azt nehéz megmondani, mert tavaly is a legjobb formánkat hoztuk, és nagyon magas színvonalon játszottunk, de a sérülések közbejöttek és nehéz időszakunk volt, ami a kiesést jelentette. Arra kell koncentrálnunk, hogy fordulóról fordulóra haladjunk, és ha esetleg bejutunk a döntőbe, akkor már meg lehet mondani, hogy ki a favorit, de jelenleg ez nagyon nehéz. Az a legfontosabb hogy legközelebb a Besiktassal játszunk, és tovább kell jutnunk.

Hogyan sikerül a Bajnokok Ligájában tartani a lépést az ilyen erős ellenfelek ellen?

Lewa: Ha a Bajnokok ligájában – mint a csoportkörben láthattuk is – nem teljesen száz százalékos a csapat, akkor már kétesélyes a meccs, mindegy hogy egy elméletileg erősebb vagy gyengébb csapat ellen játszunk.

Valószínűleg a VB-n is pályára lépsz majd, és a második meccsen James ellen fogsz játszani. Már beszéltetek erről?

Lewa: Röviddel a sorsolás után beszélgettünk erről. Érdekes meccs lesz. De mostanában nem volt téma, hisz van még egy kis időnk addig. Most a csapatra kell koncentrálnunk. Aztán majd foglalkozunk a válogatottal is. Kolumbiának jó csapata van, ők a csoport legnagyobb esélyesei. De remélem, hogy Lengyelország is jól fog teljesíteni a VB-n.

Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=j-nWLarUmCU

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47001/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,jupp heynckes,robert lewandowski,sandro wagner
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?