Blogolj!

Folytassa, Bayern! Avagy mit várhatunk a tavaszi idénytől?

Gulyás Gábor Sr.

Saját szubjektív összefoglaló a 2017-es évünkről.

Az utolsó petárdák is eldurrantak (bár nálunk reméljük még lapul néhány a futballcipőkben), az utolsó korty pezsgőket is elkortyoltuk (bár remélhetőleg nálunk van, titokban behűtve és tartalékolva), a fiúk pedig jó körülmények között, jókedvűen és kicsit megpihenve készülnek a  pénteken kezdődő tavaszi idényre.

Ami – lássuk be – nem lesz egyszerű: a Bundesligában mindenki ránk feni a fogát, a csapatok nagy reszé eleve úgy áll fel, hogy még a szurkolóik is a tizenhatoson tömörülnek, a Német Kupában -bár a legerősebb ellenfeleinket kiejtettük – sosincs előre lefutott meccs, ráadásul itt elég egy kis dekoncentráltság és máris csak a turista utikalauzban nézhetjük meg Berlint, a Bajnokok Ligájában pedig – Jupp Heynckes neve kötelez! – sokan arra számítanak, hogy minimum a döntőbe jutás a cél, hogy a többiről ne is beszéljünk..

A 11 pontos előny, ha minden így marad, akkor kényelmes helyzetet biztosít számunkra, elég a kötelező egy gólos győzelmeket hozni és a Bundesliga történetében tényleg egyedülálló módon, hatszor egymás után emelhetjük magasba a “salátástálat” a végén.

Manuel Neuer hamarosan visszatér, de addig sem kell aggódnunk, hiszen Sven „Nullreich“ felnőtt a feladathoz és nagyban hozzájárult az őszi idény második felében mutatott sikerszériához.

Védelmünk még billeg, pedig nagyon erős védelem állt össze az elmúlt években, ráadásul nem is idősek (gondoljunk csak Kimmichre vagy Götzére), az “öregek” is még legalább két- három évig biztosan erejük teljében lesznek ( bar Rafinha ennél is idősebb, a pletykák szerint el szeretne menni a klubtól, azonban, ha mégsem, akkor ő is legalább még egy idényben állíthatja meg az ellenfél csatárainak rohamát – és nem is rosszul).

A középpályán érdekesebb a helyzet: két gólerős emberünk még pályafutása vége felé is jó formában van, sokat segítenek a csapatnak, azonban a sérülések sokat hátráltatják őket abban, hogy mindezt tartósan tehessék. Őket leszámítva csak Vidal van 30 fölött, ill. a frissen igazolt tékozló fiú, Wagner, aki azonban mind korábbi klubjában, mind a német válogatottban húzóembernek számít(ott) és ő rá is két- három jó év vár, ha minden a számítások szerint megy.

Tolissoval es James Rodriguezzel Heynckes csodát tett, Coman szintén szárnyra kapott az irányítása alatt és Rudy is sokkal magabiztosabban játszik október óta. Két csatárunk jó formában van, Lewy úgy szórja a gólokat, mint bajor paraszt őszidőben a vetnivalót, Müller pedig gólelőkészítésben olyan hasznosnak bizonyult, mint a videóbíró a kupameccsen.

Az október eleji edzőváltás óta azt lehet látni, hogy a csapat egyre jobban összeszokik, az edző úgy ismeri a játékosokat, mint Benedek Elek a népmeséket és mindig tudja, melyik “mese” illik az adott szituációhoz.

Mindent egybevetve a kezdeti hullámvölgyből minden jel szerint kilábalt a csapat, visszaszereztük a magabiztosságunkat és a még meglévő apróbb hibák kijavításán közösen dolgozik a csapat és az edző, az edzői team és a vezetőség.

Mi, szurkolók pedig, mint 12. játékos jóban-rosszban ott vagyunk kedvenceink mellett es támogatjuk őket, hogy öt év után újra a hármas legyen München kedvenc száma.

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/46879/pics/lead_800x600.jpg
Csapatról,VÉLEMÉNYÜNK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?