Blogolj!

Coman elárulta Heycknes titkát...

Kun Béla

A dohai táborban az ifjú francia ismét bizonyított, megbízhatóan és gyorsan cikázott a pályán, nagyon gyors sprinteket futott le.

Az interjú

Kingsley, tudod, hogy milyen gyorsan futod a 100 métert?

Coman: "Nem, még sohasem mértük, a fociban általában csak 30-40 métert sprintelünk."

Érdekelnek téged olyan sprintszámok, mint pl. a 100 m-es futás?

Coman: "Természetesen. Ez mindenkit érdekel. De én személyesen nem szeretnék 100 méteres futó lenni. Szeretek nagyon gyorsan futni, de kérem, csak labdával. És 100 méter elég hosszú is (nevet).

A gyorsaságod veled született tulajdonság?

Coman: "Az apukám is gyors futó volt, amikor korábban focizott. A testvérem is gyors, miközben ő inkább a technikára megy. Tehát elmondhatjuk, hogy a gyorsaságom örököltem."

Tulajdonképpen te extrán is edzettél, hogy minél gyorsabb legyél?

Coman: "Nem, én korábban az állóképességemet és a futási stílusomat fejlesztettem. Nem csak a gyorsaságomat. Az egyszerűen bennem van."

A szüleid a Guadeloupe-ből származnak, egy karib szigetről. Mennyi Karibi vér bújik meg benned?

Coman: "100 %. Az apukám, az anyukám, a nagyszüleim, egyszóval az egész családom Goudeloupéből származnak. Egyépként sokan vannak Goudeloupéban, akik gyorsan tudnak futni, pl. Martial (A Manchester United játékosa) Úgy gondolom, hogy nekünk goudeloupeieknek a gyorsaság a vérünkben van."

S mennyi Karibi jön elő benned a hétköznapjaidban?

Coman: "Én vagyok a családomban az egyedüli, aki Franciaországban született. Én nem is Goudeloupéban nőttem fel, csak szabadságra utazok oda. De az életemben mindenhol megjelenik a Karibi. A zene, az étel, és nem szeretem, ha hideg van. Annak ellenére, hogy Párizsban nőttem fel, s a hideget megszoktam. A hideget és a havat egyszerűen nem szeretem. Dohában minden perfekt volt."

Idő közben 2,5 éve élsz Németországban, mennyire érzed jól magad itt?

Coman: "Az első naptól fogva jól érzem magam Németországban. Az emberek itt nagyon tisztelettudóak. Pl, ha valaki közös fotót akar velem, mindezt barátságosan teszik. Ez tetszik nekem."

Az élet Németországban okozott neked valamiféle meglepetést?

Coman: "Hogy például majdnem mindenki jól beszél angolul. Franciaországban és Olaszországban, ahol egy évet éltem, nem így volt. A müncheni első évemben ez előny volt számomra."

S, hogy megy a német?

Coman: "Egész jól megértem, s már tudok a csapattársaimmal beszélgetni. Nem sokkal ezelőtt német nyelven adtam egy interjút. De tovább fejlesztem magam. Ez a nyelv nem egyszerű."

Futball terén is egyre jobban teljesítesz. Mennyire vagy elégedett az előző idénnyel?

Coman: "Úgy gondolom, hogy volt pár jó meccsem. De azt is tudom, hogy ennél is tudok sokkal jobban játszani. Ezen fogok dolgozni a következő hónapokban."

Az előző szezonban gyakran voltál sérült. A szezon első felében többször is pihentél. Mi volt ennek az oka?

Coman: "Mint futballista, egy évben több-kevesebb sérülést szenvedsz. Ebben a szerencse is közrejátszik. De a magánéletemben is megteszek mindent, hogy egészséges maradjak. Most időközben talán többet, mint az előző években."

Mire gondolsz itt pontosan?

Coman: "Például figyelek a táplálkozásomra. Már hosszabb ideje nem iszok szénsavtartalmú italokat. S sokkal több zöldséget eszem. Egy étkezés salátából vagy zöldségből áll. Arra is ügyelek, hogy délutánonként aludjak picit. Mindezek apróságok, melyek segítenek, hogy most már topformában legyek."

S, hogy lettél ezekre az apróságokra figyelmes?

Coman: "Számomra mindig fontos volt professzionálisan élni. De ez számomra most lett tudatos: ahhoz, hogy a mérkőzéseken mégjobb legyek, ahhoz mégtöbbet kell ügyeljek mindenre a magánéletemben."

S mit szeretnél a pályán mégjobban csinálni?

Coman: "A befejezéseket. Mindegy, hogy kapuralövés, vagy az utolsó passz az. Sokszor adott a lehetőség, hogy jó támadást vigyek végig, de ezeket jobban kell befejeznem. Kicsivel nyugodtabbnak kell lennem a befejezéseknél."

Jupp Heynckes elmesélte, hogy egy apróságot mondott neked, amivel hatékonyabb tudsz lenni a beadásoknál.

Coman: "Fontos a pillanat, mielőtt a büntetőterületre adok be, és előtte felveszem a tempót. A tréner elárulta, hogy egy kicsit ilyenkor vissza kell vennem a tempómból. S ez eddig egész jól működik. Ezen fogok még dolgozni."

Forrás: https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/46940/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,kingsley coman
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?