Blogolj!

Messi a Bayernben? Az állítólagos titkos záradék miatt álmodoznak a szurkolók

Domonkos Altdorfer

Egyes médiumok szerint, bizonyos körülmények között Messi a Barcelonát ingyen hagyhatná el. Lehetséges végállomásként nem sok klub jöhet szóba – a Bayern csaphat le?

München/Barcelona: A Barcelona – ez már hetek óta köztudott – egy elképesztő kivásárlási árat épített Lionel Messi szerződésébe. 700 Millió eurót kellene a potenciális vásárlónak az argentin szupersztárért kiadnia. De a „la pulga” szerződésébe egy másik kemény paragrafus is rejtőzik, legalábbis az El Mundo erről számol be.

Amennyiben Katalónia kivívja függetlenségét, és a spanyol szövetség kizárja az FC Barcelonát, Messi elméletileg ingyen távozhatna. Ez a záradék a nemrégiben 2021-ig meghosszabbított szerződésében található.

Ingyen? Igen, valóban, hangsúlyozza a beszámoló. Persze ez csak akkor lehetne, ha a jelenlegi spanyol tabellát vezető csapat nem Európa egyik top-bajnokságához csatlakozna. A szóba jövő bajnokságok egy bajnokság-váltás esetén az El Mundo szerint a „Messi-szerződésben” a francia Ligue 1 és a Premier League mellett a német Bundesliga került említésre.

Tehát: Csak akkor lenne ingyen az említett klubváltás a titkos záradék értelmében, ha Katalónia függetlenedik,és a Barca nem valamelyik top bajnokságban folytatja.

Világos, az elszakadás esetén az FC Barcelona további szereplése a spanyol bajnokságban a jelenlegi törvények értelmében lehetetlen lenne.

A Bayern lesz a legszemfülesebb?

Lehetne az argentin aranylabdás egy opció a Bayern számára? Köztudottan a német rekordbajnok lenne az egyetlen klub a Bundesligában, ami a 30 éves játékos bérköveteléseit teljesíteni tudná. A többszörös aranylabdás játékos Jupp Heynckes csapatát már többször méltatta a jelenlegi szezonban is. De más financiálisan erős csapatok, mint a manchesteri és párizsi „sejk-csapatok” is reménykedhetnek, hogy az argentin egy napon a különleges záradékot érvényre juttatja.

Hogy Messi Európa élklubjai számára reális cél-e, az a politikai színpadon fog eldőlni. Ha a szeparatista törekvések Katalóniában elülnek, a többszörös aranylabdás játékos neve a Säbener Straße-n valószínűleg csak édes álom marad.

Forrás: https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/46854/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?