Blogolj!

Mats Hummels nem lép pályára a Leverkusen ellen, Lewandowski kérdéses

Török Péter

Kisebb sérülések hátráltathatják a Bayern két értékes játékosát a tavaszi szezon kezdetén. Két bajor kulcsjátékos, Mats Hummels és Robert Lewandowski számára rosszul indult az új év, és valószínűleg ki is maradnak az első tétmeccsen – a Leverkusen ellen.

Mats Hummels egy combközelítő-izom sérüléssel küszködik a téli szünetben. Ahogyan visszatért a dohai edzésekhez, a védőt máris vissza kellett állítani egyéni edzésekre. A Sport Bildnek adott interjújában elmondta, hogy nem fogja elsietni a visszatérést, és sajnos nem mostanában fog felépülni.

Hogy még rosszabb legyen, Robert Lewandowski egy térdkalács-sérüléssel küzd. Szintúgy abba kellett hagyja a csapatedzéseket Dohában, és az ő szerepe is erősen kétséges a jövő heti meccsen.

Lewandowski a Sport Bildnek:

„Jobban érzem magam, de nem hajtom ki magamat.”

Többet már nem edz Dohában.

„Még nem tudom mi lesz a Leverkusen ellen.”

A Bayern kedvező helyzetben van, mert Hummels és Lewandowski helyére is vannak erős játékosaik, így valószínűleg egy jó kezdőre számíthatunk a Leverkusen ellen. Jerome Boateng és Niklas Süle is a védelem oszlopos tagja lehet, míg a régi-új Sandro Wagner elöl helyettesítheti Lewandowskit – egy erős csatár nagy Bundesliga-tapasztalattal.

A másik hír Ulreich sérülése:

Még mindig hűti a feldagadt ujját, de visszatért az edzésekre.

Jó hírek Boatengről

Boateng – a szurkolók örömére – fölépült a sérülésekből 2017 végére.

Boateng sokszor gyengélkedett, de a világbajnok védő nagy valószínűséggel 100%-ig fitt, és hisz abban, hogy idén minden erejével a rekordbajnokot és a német válogatottat tudja segíteni.

A német válogatott sérüléssel fejezte be az óévet, de Dohában már edzéseket abszolvált. Jupp Heynckess csapata jövő pénteken Leverkusenbe utazik, és a mester mondott néhány szót Boatengnek. A védő szerint

„Azt mondta, hogy nincs panasza rám”

- a 29 éves védő valószínűleg a kezdőbe fog kerülni Hummels kiesése miatt.

„Ebben a pillanatban nagyon jól érzem magam. A 2017-et kb 80%-osan fejeztem be. Ha ezen a héten túljutok, 100%-osan fogok teljesíteni.”

Egy sérüléshullám – mellkas, vádli és izomproblémák – miatt Boateng csak 24 meccsen szerepelt az 52-ből, ezzel egyáltalán nem elégedett.

„Nem volt egyszerű időszak. Eltelhet egy év is, hogy teljesen rendbejöjjön minden. A mellkassérülésem megváltoztatta a futás stílusomat és az egész dinamikám.”

– de ezzel az edzéssel Boateng letesztelhette a testét újra.

Ezt mondta róla:

„Nem túl sok, de épp elég. Azt gondolom kezdésnek ez jó. Úgy ahogy kell lennie egy félévi edzésen. Remélem hogy mostmár sokáig fitt leszek.”

Forrás: https://www.bavarianfootballworks.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/46864/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Játékosaink,jerome boateng,mats hummels,robert lewandowski,sérülés,sven ulreich
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?