Blogolj!

A korábbi Barcelona játékos dicséri a Bayernt

Regős András

A korábbi Barcelona sztár és a katari bajnokság középpályása, Xavi Hernandez nagyra méltatta a Bayern Münchent egy nemrég adott interjújában.

A Bayern keretének nagy része Katarban, Dohában tréningezik a megszokott téli edzőtáborban, Münchentől távol. A napsütés és a meleg időjárás sokkal kellemesebb környezet az edzéshez, mint a fagyos, havas Bajorország.

De nem a Bayern München játékosai az egyedüli sztárok Dohában. A város otthont ad a legendás középpályásnak, Xavi Hernandeznek is.

A német SportBild kihelyezett közvetítői a Bayern edzései között időt tudtak szakítani rá, hogy találkozzanak a spanyollal. Természetesen a beszélgetés során többször is szóba került a Bayern, Xavi pedig boldogan megosztotta a gondolatait a német klubról.

Kérdezték a korosodó szélsőről, Franck Ribéryről, akit az „elmúlt évszázad legjobb játékosának” nevezett. Xavi azt javasolta, a franciának csatlakoznia kéne hozzá a dohai Al Sadd SC-ben ha nem hosszabbítja meg a szerződését Németországban.

A Bayern európai esélyeiről Jupp Heynckes-szel az alábbiakat mondta:

„Sokat fejlődtek Heynckes alatt idén. Mindenki ismeri őt, és ő is jól ismeri a csapatot és az egész klubot. Újra visszatértek a Bajnokok Ligája esélyesek közé.”

Érdekes módon a Bayern München a 2012-13-as szezonban is Katarban edzőtáborozott télen, aztán pedig tripláztak Jupp Heynckes vezetésével.

A Bayern egyértelműen Európa topklubjai közé tartozik idén, de még nem érték el a legjobb formájukat. Jupp Heynckes vezetésével viszont mindent meg fognak tenni ehhez.

Jó esélyeik vannak a továbbjutásra a BL negyeddöntőjébe, a Besiktassal fognak találkozni a legjobb 16 között. Azonban a helyettes csapatkapitány, Thomas Müller óva intette csapattársait – nem szabad lebecsülniük török ellenfelüket, és tovább kell fejlődniük, hogy „új szintre léphessenek”.

Forrás: https://bayernstrikes.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/46855/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?