Wagner: Lewa sérülése számomra nem előny!

Bogdányi Norbert

Sandro Wagner visszatért a Bayernhez – és el is elutazott Dohába a csapattal. A táborozás második napján beszél egy lehetséges kétcsatáros felállásról, a beavatási rituáléról és a Katart ért kritikákról.

Sandro Wagner…

... az első napjairól a Bayernnél: „Nagyon kellemesen fogadtak, azt kell mondjam. Hisz már rengeteg jelenlegi csapattársamat jól ismertem. Nagyon kevesen vannak, akiket nem ismertem. Eddig nagyon élvezem az itteni munkát, és tényleg nagyon megerőltetőek az edzések. Boldog vagyok hogy itt lehetek, örömmel várom a további heteket.”

… egy kétcsatáros felállásról Lewandowskival: „Az edző már mondta, hogy el tudja képzelni. De sok minden megtörténhet. Nem igazán szoktam ilyenekről gondolkodni. Általában úgyis minden váratlanul alakul.”

Számomra nyilvánvaló volt, hogy 100%-ban haza akarok térni

- Sandro Wagner a Bayernnél betöltött szerepéről: „Jupp Heynckes egyszerűen azt akarja, hogy mindenki mindent beleadjon – ezért nem kell attól tartani, hogy nem kap valaki lehetőséget. Nagyon izgatott vagyok. Előbb a jelenlegi feladataimra kell koncentrálnom, minden másra csak azután kerülhet sor.

… Lewandowski jelenlegi térdproblémáiról: „Mindketten régóta benne vagyunk a szakmában. Nem kell sok idő ahhoz, hogy megismerkedjünk egymással a pályán. Számomra a sérülése nem előny, az lenne előny, ha mindenki fitt lenne, mert akkor nagyobb az esély arra, hogy sikeres legyen a szezon második fele is.”

… a váltás következményeiről a válogatottságára nézve és hogy kevesebbet játszhat majd a vb előtt: „Elvileg ezt is számításba lehetett volna venni. De ha a Bayern keres, az a számomra egy különleges szituáció. Így hát nem igazán számoltam ezzel a helyzettel. Beszélgettem a szövetségi kapitánnyal, fontos volt a számomra hogy megkapjam a támogatását. De igazából már biztos voltam abban, hogy haza szeretnék térni.”

… Jupp Heynckesről: „Már Jogi Löwnek is mondtam: a szakmai dolgoktól függetlenül, nagyon sokat tanulok az ilyen személyiségektől. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy Jupp Heynckesel együtt dolgozhatok. Ő egy hihetetlen személyiség, akkor is ha belép egy terembe vagy beszédet tart, vagy ahogyan a csapattal bánik, de még a kis személyes beszélgetéseknél is. Lenyűgöző, ahogyan egyetlen ember egy ilyen csapatot összetart. Volt egy jó beszélgetésünk, a tartalmát viszont kettőnk között szeretnénk tartani.”

.. a rövid téli szünetről: „Az edzői stáb természetesen azt szeretné, hogy az első naptól kezdve nagyon magas színvonalon és intenzíven edzzünk. Csak öt napig vagyunk itt és nemsokára már a Leverkusen ellen játszunk. Nem marad sok idő az edzést lassan felépíteni. Az utolsó hetekben nem játszottam, ezért egy kicsit több időre van szükségem, hogy belelendüljek. Meg is próbáltam még a szünetben egy kicsit készülni, annyira, mint amennyire lehetséges.”

…a benyomása Katarról: „Semmit nem látni az országból. Éjszaka érkeztünk, aztán egyből a hotelbe mentünk… tehát akár Ausztriában vagy Spanyolországban is lehetnék éppen anélkül, hogy tudnék róla. A reptéren és az edzőközponton kívül nem sok mindent láttam itt. Ezért semmilyen benyomásom nincsen róla

Inkább a bajor politikában vagyok otthon

… a véleménye a Katart ért kritikákról: „Természetesen, ha nem gondolkodunk el rajta, akkor néhány dolgot nem igazán értünk. De én egyáltalán nem látok bele itt a dolgokba és nem is foglalkozok velük. Inkább a bajor politikában vagyok otthon.”

…a beavatási rituáléról: „Ilyen még nem volt. Azt hiszem, hogy valamikor még kell énekelnem is, de eddig megúsztam – illetve inkább a csapattársak úszták meg. Ugyanis egyetlen számot sem tudok kívülről, és valószínűleg szörnyen éneklek.

Forrás: http://www.kicker.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/46814/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,sandro wagner
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?