Blogolj!

Sergio: a Bayern figyelmeztette Európát!

Az egykori Bayern játékos, Paulo Sergio Dél-amerikai származású. A Bajnokok Ligája győztes és világbajnok játékosnak volt, hogy mínusz 20 fokos hidegben is kellett edzeni. Az interjúban arról is beszél, hogy a Samba megfagyott-e a vérében.

München - A jelenlegi körülményekről, az egykori Bayern játékosok csak álmodozhattak: 25 fok, napsütés, és egy sivatagi hűsítő szél. Ilyen körülmények között készül az FCB a tavaszi fordulóra. A tz. interjúban a Bajnokok Ligája győztes és világbajnok Paulo Sergio elmeséli a téli felkészülési időszak során szerzett tapasztalatait.

Paulo, ezeken a napokon a játékosok Katarban, napsütésben készülnek a szezon második felére. Irigykedik?

Paulo Sergio: Ezek most más idők. Korábban a tél közepén a felkészülés részeként mi még Svájcba utaztunk. Hogy milyen hideg volt, azt nem kell önöknek elmesélnem. Az én személyes véleményem szerint a nyári feltételek teljesen más labdarúgó képességeket szabadítanak fel. De mondhatok még valamit?

Igen?

Sergio: A hóban és hidegben való edzés ránk, Dél-amerikaiakra valahogy jó hatással volt. Tehát mi hozzá szoktunk a német télhez. Ennek ellenére, én már akkor javasoltam, hogy a tavaszi szezonra való felkészülést Braziliában csináljuk. Azonban ezt senki nem vette komolyan. (nevet)

Melyik különleges téli emlék maradt meg Önben?

Sergio: Egyszer Münchenben -20 fokban edzettünk. Az egy őrület volt, még a Samba is megfagyott a véremben. Én már nem is tudom elmondani, hogy hány ruhadarab is volt akkor rajtam.

Hócsatázott már valaha?

Sergio: Amikor sűrűn edzettünk, akkor utána voltak mókázások. De Oliver Kahn vagy Stefan Effenberg nem szerette, hogyha hógolyóval fejen dobták…

Apropó jó idők: van egy pár dél-amerikai Bayern mezben. Arturo Vidal újra kivirult Jupp Heynckes alatt, és James Rodriguez is rendszeresen hatalmas erőbedobással játszik.

Sergio: Jupp Heynckes olyan, mint Ottmar Hitzfeld. Nála mindenki jól teljesít, nem csak a Dél-amerikaiak. Ha a játékosoknak jól megy, akkor megtesznek mindent az edzőjük számára.

Egyedül a cimborád, Rafinha nem olyan boldog Münchenben, és szeretett volna a télen váltani.

Sergio: Rafinha egyszerűen csak rájött, hogy vissza szeretne menni Braziliába. Ezért én biztos vagyok benne, hogyha elhagyja az FCB-t, akkor csak Braziliába megy! Sok csapat van itt, aki szeretné őt.

2013-ban, Heynckes irányítása alatt megnyerték a Bajnokok Ligáját. Miben bízhatnak a bajorok Európában ebben a szezonban?

Sergio: A Párizs elleni visszavágón megmutatták, hogy idén is számolni kell velük. Európa figyelmeztetve lett.

Hogy tetszik Neymar a PSG-nél?

Sergio: Ez egy hiba volt, hogy Párizsba igazolt. Neymar első számú játékos szeretett volna lenni Barcelonában. De ha van ott egy olyan játékos, mint Messi - és Neymar még nagyon fiatal. Neki még rengeteg ideje van.

Douglas Costa nem akart az FC Bayernnél maradni és a Juventusba igazolt.

Sergio: Ő egy másik példa. Neki az FCB-nél kellett volna maradnia. A fiatalok manapság túlságosan is türelmetlenek. Ő mindig többet akart játszani, de olyan játékosok voltak előtte mint Ribery vagy Robben. Ők Bayern legendák. Eljött volna az ő ideje, ha megszokta volna Németországot és a Bundesligát.

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/46812/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Bayern történelem: legendás játékosok,Interjúk, nyilatkozatok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?