Hogyan kezelhetné a Bayern a Rafinha helyzetét?

Rafinha bejelentette, a téli átigazolási időszakban szeretné elhagyni a Bayern Münchent. A probléma megoldására a bajoroknak többféle lehetőségük is van.

Bár sokan nem tartják Rafinhát a Bayern-gépezet fontos részének, kritikus helyzetben azonabn választási lehetőséget jelent a bal- és jobb oldalon is. Távozása ezért igazából számottevő veszteség lenne. De hogyan kezelhetné a Bayern a kialakult helyzetet?

Nem adják el januárban

Ez talán a legvalószínűtlenebb eset. A Bayern általában nem állja útját azoknak a játékosoknak, akik távozni szeretnének. Talán még a pénzügyi veszteségbe is beletörődnének, csakhogy kielégíthessék a játékos igényeit, aki mindaddig hűséges volt a klubhoz, és nem okozott problémát.

Egy korábbi példa erre Mario Gómez. Mario Mandzukic miatt a cserepadra szorult a Bayern történelmi triplázós szezonjában. Gómez türelmesen várt a pálya mellett, és szó nélkül tűrte az egészet. A klub később 20 millió euró körüli összegért elengedte a Fiorentinába. A Bayern talán nagyobb profitot is szerezhetett volna az eladásával, ha több klubbal is leültek volna tárgyalni. De Super Mario Firenzébe szeretett volna menni, a Bayern pedig lehetővé tette neki a veszteség ellenére.

Ezért aztán a Bayern nem is arról híres, hogy a klub számára jövedelmező üzleteket jelentenének a játékos eladások. Elégedetté akarják tenni a játékost, még akkor is, amikor távozik.

Azonban volt példa arra is, hogy a klub rákényszerített egy játékost arra, hogy maradjon. Talán a legnagyobb és legutóbbi eset Franck Ribéry, aki több forrás szerint is nagyon közel állt ahhoz, hogy a Real Madridba igazoljon a 2008-2009-es szezonban. A Bayern több nagy összegű ajánlatot is kapott a franciáért, de mindet visszautasította. Most már tudjuk, ez volt a jó döntés.

Eszerint a labda a Bayern térfelén pattog, ők döntenek, hogy eladják-e vagy sem. De valószínűbb hogy megválnak tőle, ha ezt Rafinha januárban továbbra is így akarja. Mindig is hű volt a csapathoz, és pozitív hatással volt az öltözői hangulatra. Csendben elviselte a cserejátékos szerepét, nem okozott semmi gondot az elmúlt évek alatt. Mivel nem állandó kezdő, valószínű hogy a Bayern engedélyezi neki januárban, hogy visszatérjen Brazíliába.

Kihúzzák a szezont a jelenlegi kerettel

A Bayern nem arról híres, hogy sokat költene januárban. A bajorok ritkán kötnek üzletet az évnek ezen időszakában. Idén leigazolták Sandro Wagnert, ami már önmagában rendkívülinek mondható.

Ha Rafinha elmegy, nem zárható ki, hogy a Bayern a megmaradt játékosokkal játssza végig az idény második felét, és így próbálják pótolni a jobbhátvéd posztot. A csapat számos játékosa képes szélső hátvédet játszani, habár nem ez az elsőszámú posztjuk.

Sebastian Rudy jó példa erre. Rudy korábban játszott jobbhátvédet, a Hoffenheimben és a német válogatottban is. Valószínűleg ő lenne az első számú választás Joshua Kimmich helyettesítésére.

Másnak is van hátvéd múltja a csapatból. Corentin Tolisso is játszott ezen a poszton, de sokkal kevesebb tapasztalata van, mint Rudynak. Jupp Heynckes ha teheti, megpróbálja majd a középpályán tartani őt.

Új játékost igazolnak

Ez lenne a legoptimálisabb lépés a Bayernnek, ha Rafinha tényleg eligazol januárban, mégsem túl reális. De ha nem akarják beáldozni a középpálya mélységét miközben Rafinha akaratát is tiszteletben tartják, az átigazolási piac jelentheti a megoldást.

Ha így döntenek, két lehetőségük is van – kereshetnek egy veteránt, aki nem bánja ha Joshua Kimmich mögött a padon kell ülnie, vagy igazolhatnak egy fiatal tehetséget, akiben megvan a lehetőség hogy felnőjön a feladathoz. Figyelembe véve hogy a Bayernnél egyértelművé tették hogy hosszú távon Joshua Kimmichhel számolnak a jobbhátvéd poszton, logikátlan lenne idehozni egy fiatal játékost, aki pár éven belül úgy is távozni akarna.

A világbajnokság is gondot jelent

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy idén nyáron világbajnokságot rendeznek. Akik általában nem jutnak sok játéklehetőséghez most minden lehetőséget megragadnak, hogy bizonyítsák, méltók a válogatottjuk színeiben futballozni. Gyakorlatilag lehetetlen, hogy bárki elfoglalja Kimmich helyét a kezdőben, hacsak nem sérül meg.

A piacot áttekintve láthatjuk, hogy igen szegényes a választék a lehetséges jobbhátvédek között. Nem egyszerű olyat találni, aki mindössze néhány meccset játszva is képes a Bayernnél az elvárt szintet hozni. De ez nem jelenti azt hogy nincs megoldás, és értelmetlen lenne keresni is.

Nemrég arról olvashattunk, hogy a Bayern figyeli Bruno Peres játékát. Peres nem valószínű hogy részt vesz a vb-n Brazíliával a Románál kapott gyakori játéklehetősége ellenére. 27 éves, tapasztalt, és mindkét oldalon otthonosan mozog. Talán nem tökéletes, de Rafinha sem az.

Ő megfelelő játékos lehet a Bayern számára. Peres elképzelhető hogy nem akar Münchenbe jönni, de a Bayernnek hozzá hasonló játékost kell találnia: a pályája csúcsán van, sokoldalú, és annyira nem aggasztja, ha nem kerül be a válogatottba. Ha találnak olyan játékost aki hajlandó lenne vállalni a tartalék szerepét ahogy Rafinha tette évekig, nem szabad elszalasztani a lehetőséget januárban, még ha ez többletköltségekkel is járna. Érdemleges befektetés lenne.

Sok lehetőség, kevés idő

A január gyorsan el fog telni. A Bayernnek döntést kell hoznia, és gyorsan kell cselekednie. Ha megkezdik a tárgyalásokat sietniük kell, mielőtt az árak még feljebb emelkednének.

Forrás: https://bayerncentral.onefootball.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/46750/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,Játékosaink,rafinha
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?