Gond van a Bayern katari edzőtáborozásával?

Bogdányi Norbert

Sokadjára edzőtáborozik Katarban az FC Bayern München. Egy olyan országban, amelyet emberi jogok állítólagos megsértése miatt számos kritika ér. Hogy mit szól ehhez a Bayern?

Hogy meddig tart az edzőtábor. És hogy lesznek e felkészülési meccsek. Most megtudhatjuk az Abendzeitung értesüléseiből.

München – Január 12-én folytatódik a Bundesliga. A Bayernt a Leverkusen fogadja (20:30), vajon egy döcögős kezdés után előfordulhat, hogy egy minden elvárást felülmúló szezonja lesz a csapatnak?

A Bayern játékosok élvezhetik a meleget dohában

A szezon második felére Katarban készül fel a Bayern. Doha közelében az Aspire Academyn edzenek kitartóan Jupp Heynckess játékosai.

Meddig tart az edzőtábor?

Ebben az évben egy rövid 5 napos edzőtáboron vesz részt a csapat. Január másodikától hetedikéig tart. A közelgő világbajnokság nem igazán ad sok lehetőséget arra, hogy tovább tartson a szünet a bajnokságban.

Hol edzenek a játékosok?

Az Aspire Academyn, ami egy modern sportkomplexum a főváros nyugati részén. Az akadémia a média információi szerint több mint egy milliárd dollárba kerülhetett. Tényleg nincs hiány semmiben. Az Aspire Academynek hét futballpályája van, a számos konditerem és futópálya mellett.

Miért repül Katarba a Bayern?

A Katari emirátus emberi jogok állítólagos megsértése miatt – különösen a 2022-es VB-re való tekintettel és az ehhez szükséges Épületek és Stadionok építése miatt – nagyon sok vitát kavar a nyugati államokban. Ennek ellenére a Bayern évről évre oda utazik. A Rekordbajnok az edzők és játékosok kérésére mindig ott szervezi az edzőtábort.

Pep Guardiola idején még érdekesebb volt a helyzet. ugyanis ő egyben Katar sport-nagykövete. A Dohai repülőtér a Bayern egyik szponzora. Arról nincs információ, hogy szerződéses megállapodás is lenne az edzőtáborra vonatkozóan.

Mit szól az emberi jogokkal kapcsolatos helyzethez az FC Bayern?

„Ismerik a meggyőződéseinket, például ami a dolgozók jogait illetik.”

- mondta Karl Heinz Rummenigge.

Elgondolkodtató: Az ITUC(nemzetközi szakszervezeti szövetség) 2015 decemberében közölt egy cikket, ami a halott munkások számát a VB-vel kapcsolatos építkezéseken a 2022-es Világbajnokság kezdetéig 7000-re becsüli. Ezek okai: a biztonság hiánya az építési területeken, és az abszolút kimerülésig tartó munka. Ehhez jön még az is, hogy a munkások állítólag nem emberhez méltó körülmények között laknak.

„A személyes véleményem az, hogy nem kellene ezt csinálni. Ennek ellenére még sohasem beszéltem a Bayern vezetőségével”

- mondta Dietrich Schulze-Marmeling (A Kurt-Laudaner-Alapítvány alapító tagja) az AZ-vel készített interjúban.

„A Bayernnek legalább a Katarbeli állapotokat szóba kellene hoznia, az emberi jogok megsértését, és az antiszemitizmust.”

– kritizált.

Lesznek felkészülési mérkőzések?

2017-ben a Belga KAS Eupen ellen játszott a Bayern Katarban felkészülési mérkőzést. A rövid szünet miatt azonban 2018-ban nem fér bele egy felkészülési meccs a programba. Az első erőpróba közvetlenül a Leverkusen ellen lesz a Bundesligában.

Forrás: http://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/46755/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?