Blogolj!

Ulreich: világbajnoki részvétel? Vannak kapusok, akik jobban megérdemlik, mint én!

Domonkos Altdorfer

Sven Ulreich lehet Joachim Löw meglepetés embere a világbajnoki keretben? Az FC Bayern hálóőre szerényen nyilatkozik, és mások értékeire hívja föl a figyelmet.

Sven Ulreich eddigi szezonmérlege olyan, mint egy top-hálóőré. 21 tétmeccsen csak 19 kapott gól, hatszor „tiszta” maradt – hogy ezek a számok az egyébként második számú hálóőrhöz tartoznak, nem feltétlenül jutna eszünkbe. Inkább az, hogy egy ilyen kapus a válogatott vb-re utazó keretnéek a tagja. A 29 éves kapus olyan jól tette a dolgát a világbajnok Manuel Neuer helyetteseként (bizonyos statisztikákban Neuer és Kahn előtt van), hogy sokan megelőlegeznék neki a 2018-as vb-keretbe való bekerülést. Ő maga azonban nyugalomra int:

„Nem, erről egyáltalán nem gondolkozom, realistán tekintek rá”

- mondta egy Bild-interjúban.

„Világos, ha valakinek a Bayernben van néhány jó meccse, akkor előjön ez a téma. De annyi jó német kapus van, akik már évek óta jó teljesítményt nyújtanak. Vannak mások, akik kiérdemelték, hogy ott legyenek.

Példaként Ralf Fährmannt említi a Schalke 04-ből:

„Évek óta stabilan jó teljesítményt nyújt magas szinten első számúként, de sosem volt még a keretben. Manu visszatérése után 1-2 hónap múlva újra a padon leszek. Akkor bizonyigazságtalanság lenne, ha olyasvalaki, aki egyáltalán nem játszik, ott lenne a vb-keretben.”

Mint kapus-jelöltek Manuel Neuer mögött általában Marc-André Ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (PSG) és Bernd Leno (Leverkusen) jönnek szóba. Ulreich a kritikákról is szót ejtett, a kezdeti, rosszabb teljesítményei után, mint a Wolfsburg elleni 2:2 és a párizsi 0:3, hogyan tudta visszaszerezni a megbecsülést.

„Akkor nyugodtan kellett viselkednem: most játszok. Ez egyébként erősebbé tesz.”

Ha valaki egyszer a Bayernhez kerül, onnan nincs nagyon felfelé

Nyáron lejár a szerződése, a klub szeretné az egyeztetést már télen elkezdeni az esetleges hosszabbításról. Jupp Heynckes maga is a hosszabbítást javasolta a vezetőknek. Az FC Bayern az elsődleges tárgyalópartnere - jelentette ki a kapus, de hozzátette:

„de muszáj elgondolkodni, mi lesz nyáron. 29 vagyok, 33 évesen már nem tudok valahol máshol újrakezdeni.”

És aztán:

„Ha valaki egyszer a Bayernben játszott, nem tud nagyon feljebb lépni, nincs jobb a világon. A nívótól kezdve, maga az egész struktúra. De világosan nézve következik a kérdés, hogy az ember ülni, vagy inkább játszani szeretne…”

Forrás: https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/46552/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Játékosaink,sven ulreich
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?