Blogolj!

Niklas Süle: ez volt a legfontosabb számomra ebben az évben

Niklas Süle volt az őszi szezon üstököse. Az FC Bayern egyik sztár belső védője sem kapott több játékpercet a BL-ben, mint a 22 éves nyári igazolás. Interjú.

München – A Borussia Dortmund elleni 2:1-es győzelem után szakított időt Süle arra, hogy a Tageszeitungnak visszatekintsen a 2017-es futballévre.

Süle úr, az elmúlt hónapokban nyújtott teljesítményével az utolsó szkeptikusokat is elhallgattatta Münchenben.

Niklas Süle: Nekem az volt a legfontosabb, hogy Münchenben saját magamnak bizonyítsak! Nagyon boldog vagyok attól, ahogy ez az év sikerült. És ebben benne van Hoffenheim is! A Bayernnél sokat és eredményesen játszottam. A legfontosabb viszont az volt, hogy sérülés nélkül megúsztam az évet.

Mi volt a személyes csúcspontja az évben?

Süle: A Konföderációs Kupa győzelem természetesen különleges volt. Ez volt az első címem profiként. A második cím, a Szuperkupa az FC Bayernnel szintén szép siker volt.

A mélypont önnek és az egész csapat számára Párizsban jött el.

Süle: Mondjak valamit? Ha furcsán is hangzik: a párizsi meccs is fontos volt számomra. Igyekszem ebből a vereségből levonni a tanulságokat a jövőre nézve.

Carlo Ancelottinak ennek ellenére mennie kellett.

Süle: Egy csapat mindig részben hibás, ha edzőcsere történik. Játékosként azt kérdezzük, hogy mit csináltunk rosszul. Nem dolgoztam sokáig együtt Carlo Ancelottival, de jó edzőnek tartottam.

Jupp Heynckes alatt a csapat újra kivirult.

 Rajongók az Eintracht Frankfurt elleni mérkőzésen

Süle: Jupp Heynckes megtalálta azokat a csavarokat, amiket mi játékosok meghúzhattunk. A Jupp Heynckes-szel végzett kemény edzésmunkával előnyt teremtettünk magunknak a ligában. Tizenegy ponttal vezetünk, pedig korábban öt pont hátrányunk volt.

Apropó elégedettség: Melyik területeken fejlődött, mióta az FCB-hez igazolt?

Süle: Már Hoffenheimben is válogatott voltam, még ha nincs is olyan sok válogatott meccs a hátam mögött, mint pár csapattársamnak. De az Európa legjobb csapatai elleni meccsek segítenek nekem, mint fiatal játékosnak, hogy a pályámon újabb lépést tehessek előre.

Életkora ellenére nagyon érettnek tűnik.

Süle: Itt a klubnál nagyon sok játéklehetőséget kaptam és mindig jó ritmusban voltam. Ezen kívül Joachim Löw nehéz válogatott meccseken szavazott nekem bizalmat, mint például Franciaország ellen. Ez nagyon jó érzés volt. Ezen kívül egyre jobban belejövök. Amit ezzel mondani akarok: ha naponta olyan kivételes játékosokkal, edzel világszínvonalon, mint Franck Ribéry, akkor mindig megvan a feszültség. Ezt a feszültséget viszed magaddal minden meccsre. A többi önbizalom dolga, ami nagyon fontos a fiatal játékosoknak.

A céljai 2018-ra?

Süle: Igyekszem továbbra is lehetőséghez jutni és az edzéseken ajánlani magamat. A jó őszi szezon ellenére tudom a helyemet. Ez az első évem itt, és még sokat kell tanulnom. Ezt lehetővé teszi az edző a mindennapi munkánkban, amiért nagyon hálás vagyok.

Fordította: Frey Dóra

Forrás: https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/46562/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,niklas süle
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?