Blogolj!

Melyik poszt illik legjobban Tolissohoz a középpályán?

Corentin Tolisso lett a Bayern München legdrágább igazolása az elmúlt nyáron. De vajon a középpálya mely részére illik a Jupp Heynckes irányította Bayernben?

Általában, ha egy játékosért ilyen jelentős, 41 millió eurós összeget kifizetnek, az nagy elvárásokkal jár. Azzal, hogy a Bayern kifizette ezt az átigazolási díjat mindenképp azt jelzi, hogy valami különlegeset lát a fiatal játékosban. De persze mindig ott van a kockázat, ha egy relatíve fiatal játékosra ennyi pénzt költünk!

A Bayern München nem a rossz átigazolásairól ismert. Viszont az ő mérlegük sem makulátlan. A legfrissebb példa a Renato Sanches dilemma. Tavaly nyáron a bavariai club egy tekintélyes, 35 millió eurós összeget pumpált a portugál középpályás átigazolásába.

Mindannyian tudjuk, hogyan sült el a dolog. A fiatal, 2016-os EB győztes játékos jelenleg nem túl bíztató kölcsönszerződését tölti a Swansea City csapatánál. Ennek tudatában Tolisso pozíciója mindenképp pozitív. Különösen azért, mert Coco pont azt a szerepkört képes betölteni, amit Renato nem tudott, így kulcsfontosságú, hogy megtalalálják a tökéletes posztot neki a középpáyán.

Tolisso nem elég jó védekező középpályásként

Őszintén szólva, Tolisso nem töltött be fontos szerepet Carlo Ancelotti irányítása alatt. Még a csapat legjobbjai sem hozták a tőlük megszokott szintet az olasz mesternél. Amióta Jupp Heynckes átvette a csapatot, úgy tűnik egyre több bizalmat kap a francia. Emellett az is látszik, hogy egyre jobban érzi magát a kezdő tizenegyben.

Legyen ez a sok sérült, vagy Heynckes zsenialitásának köszönhető, vagy a kettő együttes eredménye, Tolisso pozíciója egyre jobban néz ki a csapatban. A legutóbbi lenyűgöző szereplése is ezt bizonyította a PSG elleni 3-1-es visszavágó során. Továbbá megmutatta, hogy miben rejlik a fiatal csillag igazi ereje.

Tolisso legnagyobb erösségei a pontos passzokban és a jó ütemű felfutásokban rejlik a középpálya támadó harmadából. Lendületes és akkor a legveszélyesebb, ha azokkal a társakkal van a pályán akik helyzetbe tudják hozni. Majdnem az összes gólja – mindkét PSG elleni találata-a kiváló felfutások és a csapattársak pontos passzainak eredménye.

De kizárólag a 6-os posztra és a védekező középpályára szorítás, megakadályozza ezt a fajta játékot a számára. Ez az ahol Carlo Ancelotti játszatta a franciát. Képes egy átlagos teljesítményre a védekező középpályás posztján, de nem a legjobb védekező játékos.

Egy mindenhol bevethető középpályás vagy csak a támadó középpálya hozza ki a legjobbat belőle

Egy sokoldalú középpályás vagy egy támadóbb felfogású irányító középpályás is a lehetséges pozíciók között vannak Corentin Tolisso esetében. Bármelyik pozíció nagyobb kreatív szabadságot biztosítana a számára. Most, hogy Carlo Ancelotti nem akadályozza ebben és Thiago sérülése felszabadított egy helyet a középpályán, tökéletes idő a kísérletezgetésre.

Az első szerepkörben a pálya mindkét felén nagy területeket kellene lefednie, ami lehetőséget adna neki, hogy kihasználja a jó helyzetfelismerő képességét és mély felfutásait az ellenfél büntető területénél. Lenne lehetősége visszazárni és besegíteni a védekezésben is. És mindezt úgy tudná tenni, hogy közben nem lenne kizárólag a védekező középpályához kötve.

Közben ott a másik lehetőség, a kimondott támadó középpályás szerepkör. Itt természetesen fókuszálhatna kizárólag a támadásokra és előrepasszokra. Azzal, ha feljebb tolják a játékát, sokkal közvetlenebb részese lehet a támadásoknak, ami hosszú távon elősegítené passzjátékának fejlődését.

Közelednek a nehéz idők a Bayern Müchen számára

A szezon második fele közeledik. Ami azt jelenti, hogy kemény időszak elé néz a csapat. A Bajnokok Ligája a legnehezebb periódusába lép, nem beszélve a Német Kupáról és a Bundesligáról. A Bayern Münchennek muszáj lesz jó teljesítményt nyújtania. Ez lehet a tökéletes időszak, hogy kipróbálják a Corentin Tolissoval kapcsolatos stratégiákat. Egy dolog biztos, nagy szükség lesz mindenkire a Münchenieknél.

Fordította: Horváth Dániel

Forrás: https://bayernstrikes.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/46579/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,corentin tolisso,Elemzések,Játékosaink
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?