Fabio Capello a Bayern játékosait kritizálja az edzőbuktatás miatt

Török Péter

Fabio Capello, a kínai Jiangsu Suning edzője úgy véli, hogy Carlo Ancelotti megbuktatásáért a játékosok voltak a felelősök. Egy gyatra szezon ellenére Carlo Ancelotti megnyerte a Bundesligát csapatával a bemutatkozó évében.

A Bayernnek középszerű, átlagos szezonkezdete volt. Majd jött az a bizonyos párizsi rémálom, amely Carlo Ancelotti utolsó esélye volt a kispadon.

Sokáig arról cikkeztek, hogy az öltözőben lázadás volt Ancelotti ellen, amit mindenki tagadott. Ennek ellenére pár játékos nyíltan hangoztatta véleményét a Carloval történt nézeteltéréseik miatt. Fabio Capello azt mondta a Sky Italia újságnak, hogy szerinte Ancelotti távozásáért a játékosaok a felelősök. Most mindenki azon csodálkozik, hogy Heynckes milyen hamar orvosolta a problémákat. Szerinte a játékosok hozzáállásán múlt mindez.

„Háborúzni kezdtek Ancelotti ellen, ki szerették volna rúgatni őt. Ennek eredményessége már látszik a Bayernnél. A csapat nem azt az arcát mutatta, amilyenek ők valójában, ez is nagy szerepet játszott.”

Ancelotti búcsúja után a Bayern München kispadjára immáron negyedszerre ült le Jupp Heynckes. A német edző úgy rendet tett a csapatnál, hogy minden versenysorozatban előkelő helyen állnak.

A Bundesliga felénél járva 11 ponttal az élen telelnek. Sok Bayern játékos dolgozott már együtt Juppal, és mindegyikőjüknek bejön a családias a stílusa. A német edző pozitivitást hozott a csapatnak, és minden kulcsjátékos a legjobb formáját adja. A Bayern új igazolásai is kezdik magukat kiforrni Jupp kezei alatt.

Ancelotti bajor időszaka viszonylag rövidre sikeredett. Igaz, hogy jöttek a jó eredmények, de igazán sosem tudott beilleszkedni a csapatba. Az is tény, hogy a játékosok nem igazán értették meg magukat az edzővel, és nem kedvelték a taktikáját sem. Mialatt a topklubnál sok tényező vezethetett Ancelotti kirúgásához, igazán egy fő ok nem nevezhető meg.

Forrás: https://bayernstrikes.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/46475/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,carlo ancelotti,Szakmai stáb
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?