Blogolj!

Süle mérlegel: sikerült felülmúlni a személyes elvárásaimat

Bodonyi Zsófia

Azért jött a Bayernhez, hogy egy világklasszis párostól tanuljon. De Niklas Süle már fél év után eljutott odáig, hogy egy erős belsővédő-trió tagja lehet Jérôme Boateng és Mats Hummels társaságában.

Niklas Süle nagyon jó érzéssel mehetett a rövid karácsonyi szünetre. Habár a 22 éves német válogatott játékos az első fél évét elég „fárasztónak” érezte, de ez az időszak kitűnően sikerült neki.

„Azt hiszem sikerült felülmúlni a személyes elvárásaimat”

– mondta a legutóbbi, Borussia Dortmund elleni mérkőzés után.

Süle nyáron azért érkezett „gyakornokként” Hoffenheimból Münchenbe, hogy a csapat világbajnok védőpárosától, Jérôme Boatengtől és Mats Hummelstől tanulhasson. De a történet másképp alakult:

A fiatal játékos a példaképeivel együtt egy kitűnő védőtrió tagja lehet.

„Nagyon örülök, hogy három ilyen jó belsővédőnk van.”

– mondta Jupp Heynckes.

„Jérôme és Mats a világbajnokaink, ugyanakkor Niklas Süle is nagyon jól játszik.”

Süle a 27 tétmérkőzésből 21-en pályára lépett, ugyanannyin, mint Hummels. Boateng csak 15 mérkőzésen kapott szerepet.

„Nagyon jól érzem magam ezen a helyen. Nem csak a mérkőzések miatt vagyok szerencsés, hanem azért is, mert minden nap Európa legjobb játékosaival dolgozhatok együtt.”

A Bayern 20 millió euróért hozta el a Hoffenheimtól a nyári Konföderációs-kupa győztes játékost. Süle lehet a Bayern jövője honfitársa Joshua Kimmich, valamint a francia Kingsley Coman és Corentin Tolisso mellett. Nagyon ambiciózus, fejlődőképes és tanulékony játékos.

Nemcsak Heynckes, hanem elődje Carlo Ancelotti is rendszeresen pályára küldte a fiatal játékost, amire ő nagyon büszke.

Sajnos előfordultak mélypontok is, mint a PSG elleni 3-0-ás vereség, ami Ancelotti állásába került. Ez a mérkőzés Sülének is katasztrofálisan sikerült, a párizsiak világklasszis támadóival (Neymar, Edinson Cavani és Kylian Mbappé) nem tudta felvenni a versenyt. Az edzőváltás Süle számára nem jelentett hátrányt, mivel Heynckes Martinezt visszaállította védekező középpályás pozícióba, így posztján egy erős vetélytárssal kevesebbel kell számolnia.

„Nagyon elégedett vagyok a 2017-es évemmel”

– mondta Süle a Münchner Neuzugang-nak.

„Remélem a 2018 is hasonlóan fog alakulni. Szeretném megnyerni az első bajnoki címemet. De, ha több trófeát nyernénk, annak még jobban örülnék.”

Boatengről és Hummelsről:

„Ha a pályafutásom végén hasonló sikerekre tekinthetek vissza, már nagyon elégedett lennék. Jelenleg nem vagyok ugyanazon a szinten, mint ők. Most még – de talán ez is meg fog történni.”

Forrás: https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/46462/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,niklas süle
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?