Jupp Heynckes kezei alatt újra fenevad lett a Bayernből

Pandula László

Mióta Carlo Ancelottit kirúgták, a Bayern sokat javult és az önbizalmát is visszaszerezte. Hogyan segített ebben Jupp Heynckes?

Eleinte úgy tűnt, hogy a kapcsolat a Bayern és Carlo Ancelotti között sikeres lesz. Az olasz mester arról ismert, hogy Bajnokok Ligája specialista és az volt a cél, hogy a német rekordbajnokot visszavezesse Európa trónjára - ám ez ma már csak történelem.

Ancelotti hiányosságai

Az előző szezonban Ancelotti vereséget szenvedett volt csapatától a Realtól, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, ami nem tett túl jót az edző renoméjának. Eközben a hazai bajnokságban, jócskán sikerült elhúzni a Lipcse előtt.

Sikeresek voltak a bajorok Pep irányítása alatt is a bajnokságban, de a BL trófea elmaradt.

Úgy tűnt a sikerek még inkább elmaradtak Carlo alatt, akit kritizált Ribery és Müller, és panaszkodtak az edzésmódszereire is.

A megsemmisítő, 3:0-ás PSG elleni vereség után jött el az idő a változtatásra. Kirúgták Ancelottit és igencsak megkérdőjeleződött a Bayern hosszú távú sikeressége.

Az ember egy hatékony recepttel

A klub sokakat meglepet, hogy egy olyan embert választott, aki ugyan a klub egyik legendája, de már régóta nyugdíjas: Jupp Heynckest.

Ám az "apaszerű" edzői stílusától minden játékos boldogabb lett. Az intenzív edzéseivel erős kontrasztot mutatott Carloval szemben.

Nagyon jól rotálta a csapatot, Nicklas Sülevel, Sebastian Rudyval, Tolissoval, Müllerrel, Javi Martinezzel, és mind élvezték, ha a kezdőben kaptak helyet, de nem volt semmiféle negatív visszhangja a rotálásnak.

Az ő 4-3-3 formációja kicsit más Carloéhoz képest és több mozgást és szabadságot enged meg a korábbiakhoz képest.

A 72 éves menedzser, a világ egyik legelismertebb edzője, 2013 után tért vissza, és nem hittük volna, hogy még egyszer látni fogjuk ilyen minősítésében.

A játékosok rugalmassága és elszántsága a pályán, amivel az előző időszak hibáit igyekeznek kijavítani, kulcsfontosságúnak bizonyultak abban, hogy végül ilyen sikeres évet zárhattunk.

2013-ra Jupp kezei alatt olyan domináns csapattá lettek, hogy könnyen átverekedték magukat a soros ellenfelükön: 4:0 összesítésben a Juventus ellen, 7:0 a Barcelona ellen. Ezért kétség sem férhet hozzá, azért hozták Juppot vissza, hogy megmentse a szezont.

Az biztos, hogy Jupp egy rövid távú megoldás amit a 2017/18-as idény végéig terveztek, hogy utána megtalálják a hosszú távú megoldást.

Ez Heynckes negyedik varázslatos ciklusa. Csak egyszer veszített eddigi 16 meccsén, és sikerült visszavágni a PSG-nek egy 3:1-es sikerrel.

11 ponttal, azaz elképesztő fölénnyel vezetik a Bundesligát, és február 16-án a Besiktas ellen játszanak a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

James Rodriguez, Lewandowski és Müller. Három kulcsjátékos játékos, akik újra nagyon élvezik a játékot, és ez szinte garantálja a jövőbeli sikereket a bajoroknál.

Heynckes már meghozta a kívánt hatást, és reménykedjünk, hogy a vezetésével ismét egy nagyon sikeres idényt zárunk jövő májusban.

Forrás : https://www.sportskeeda.com/

SZAVAZZ!

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/46446/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Elemzések,jupp heynckes,Szakmai stáb
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?