Blogolj!

Bayern München játékosértékelő – 2017

Török Péter

Hogy teljesítettek a Bayern játékosai? Ahogy a Bundesliga téli szünetre vonul, itt az idő a játékosok értékelésére. Általánosságban elmondható, hogy Jupp alatt minden játékos jobban teljesített… De vajon miért? Nézzük meg.

Egyszerű A, B, C... fokozatokkal osztályoztunk, és mivel általánosságban elmondható, hogy Jupp alatt minden játékos jobban teljesített, ezért vettem a bátorságot, ezt feltüntetni, mint „Edzőváltás utáni fokozat”. Nézzük is meg…

Egy cím, búcsúk és átigazolások - A 2017-es év a Bayern Münchennél

Ez egy eseménydús év volt a Bayern számára: fontos személyi döntések jellemezték a csapatot 2017-ben, de a pályán is történt néhány emlékeztesen szép és tragikus dolog. Itt egy részletes összefoglaló. München - Sportszakmai szempontból nem 2017 a Bayern legsikeresebb éve: a múlt szezon végén csak a bajnokságot sikerült megnyerni.

A kapusok

Manuel Neuer:

Kezdeti fokozat: N/A

Edzőváltás utáni fokozat: N/A

Kapott gólok: 2

Gól nélküli meccsek: 3

Erősségek: Passzolás, nyomás alatti jó játék, jó teljesítmény

Gyengeségek: N/A

Manuel Neuernek sérülés miatt sok időt kellett kihagynia. Abban reménykedhetünk, hogy a BL egyenes kieséses szakaszára visszatérjen, mert nagy szükség lesz a csapatkapitányra.

Sven Ulreich:

Kezdeti fokozat: F

Edzőváltás utáni fokozat: A+

Kapott gólok: 19

Gól nélküli meccsek: 8

Erősségek: Tizenegyespárbajok, Tizenegyes-védések, idegőrlő meccsek

Gyengeségek: Magabiztosság és nyugalom hiánya a kapu előtt

Ha lenne egy a „legtöbbet javuló játékos a szezonban” díj, akkor azt határozottan Sven Ulreich nyerné. Egy „sétáló semmi” Carlo Ancelotti alatt, majd a #SvenTheWall megmutatta, hogy hihetetlen rugalmassággal és lelki erővel tért vissza sérülése után. Ő az egyik játékos, aki Jupp alatt megfiatalodott, a 30 éves kapus számos alkalommal mentett pontot a Bayernnek a közelmúltban – pl. a Dortmund és Leipzig elleni bűntetőpárbaj és a Stuttgart elleni utolsó perces tizenegyes-védése során. Nem véletlenül lehet hívni a „tizenegyes-ölő” -nek.

A védők:

David Alaba:

Kezdő fokozat: D

Edzőváltás utáni fokozat: B+

Gólok: 1

Gólpasszok: 2

Erősségek: Passzolás, beadások, labdavezetés, támadó-felfogás, szabadrúgások

Gyengeségek: Védekezés

Alabanak nagyon rosszul indult a szezon, számára nem passzolt Ancelotti filozófiája, így nem is igazán találta helyét. Amikor Jupp Heynckess visszatért, a fiatal osztrák tapasztalatai révén a legnagyobbak közé került, végre megtalálta régi formáját. Bár még nem annyira domináns, egyszer csak meglátjuk a 18 hónapos "kihagyás" után a régi Alabát.

Juan Bernat:

Kezdő fokozat: N/A

Edzőváltás utáni fokozat: N/A

Gólok: 0

Gólpasszok: 0

Erősségek: Harciasság, munkamorál, labdavezetés

Gyengeségek: N/A

Egy előszezonban elszenvedett sérülés Juan Bernatot az egész őszi szezonból kivette, reméljük, minél hamarabb visszatér.

Mats Hummels:

Kezdő fokozat: A+

Edzőváltás utáni fokozat: A+

Gólok: 3

Gólpasszok: 1

Erősségek: Passzolás, nagy nyomás alatt való jó játék, képes a csapat motorja lenni, szerelések, előkészítés

Gyengeségek: Nincs

Talán ez az év lehet Mats Hummels számára az, amely során a „világ legjobb középhátvédje” címet is elnyerheti. A Bayern szurkolóknak nem lehet kifogása a világbajnok védőre, minden szinten hibátlanul teljesít, teljes mértékben kifogástalan teljesítményt nyújt a tizenhatoson belül.

Jerome Boateng:

Kezdő fokozat: C

Edzőváltás utáni fokozat: B+

Gólok: 1

Gólpasszok: 3

Erősségek: Passzolás, hosszú labdák, közbelépések, megérzések

Gyengeségek: A koncentráció 90 percig való fenntartása, rögzített helyzetek

Jerome Boatengnek sokkal nehezebb éve volt 2017, mint védőtársának, Hummelsnek. Izomsérülések hátráltatták, a védő keményen küzdött, hogy visszanyerje a ritmust és a világklasszis formáját. Az év végére úgy néz ki, Boateng visszanyerte az egészségét és a teljesítménye is nagyot javult. A bajor szurkolók remélik, hogy a rendíthetetlen német védő visszanyeri régi formáját...

Niklas Süle:

Kezdő fokozat: A-

Edzőváltás utáni fokozat: A+

Gólok: 1

Gólpasszok: 2

Erősségek: Sebesség, Nyomás alatti nyugodtság, védekezés

Gyengeségek: Nincs

Milyen év volt ez Süle számára… Az első Bayernes szezonjában az ex-hoffenheimi védő nagy fejlődésen ment át, nagy hatással volt a csapatra. És sokat szerepelt, hiszen több mint 1500 játékperc jutott neki annak ellenére is, hogy a Bayernnek sztárokkal teletűzdelt kerete van. Vitathatatlanul az egyedüli rossz meccse a PSG elleni első mérkőzés volt, ahol Carlo Ancelotti minden játékosát cserbenhagyta a taktikájával. Ettől eltekintve Süle szilárd teljesítményt nyújtott, minden alkalommal, mikor játékra nevezték..

Joshua Kimmich:

Kezdő fokozat: A+

Edzőváltás utáni fokozat: A+

Gólok: 3

Gólpasszok: 10

Erősségek: Passzolás, beadások, labdavezetés, gólszerzési esélyek biztosítása, átfedés és kombinációs játék, rögzített helyzetek

Gyengeségek: 1v1 elleni védekezés gyors játékosok ellen

Egy abszolút kreatív játékos, és a csapat motorja, Joshua Kimmich az egyik legjobb fiatal védő lett Európában. Átvette a volt kapitány, Lahm helyét, Kimmich a legstabilabb teljesítményt nyújtó játékos lett a Bayernben, aligha volt rossz meccse idén. Bayern és Németország megtalálta Lahm utódját, mostmár egyre biztosabban kijelenthetjük.

Rafinha:

Kezdő fokozat: B

Edzőváltás utáni fokozat: B+

Gólok: 0

Gólpasszok: 1

Erősségek: Harciasság, védekezés, sokoldalúság

Gyengeségek: Támadás

A Bayern München elszánt kiegészítő embere, Rafinha eddig számára ismeretlen poszton találta magát a szezon nagy részében, mivel David Alaba és Juan Bernat sérüléseinek köszönhetően vészmegoldásként, balhátvéd poszton jutott szerephez. A brazil játékos elképesztően teljesített, hátul jól uralta a területét, de kevés alkalommal jött fel támadni. Összességében nem rossz ez egy 32 évestől…

A középpályások:

Sebastian Rudy:

Kezdő fokozat: B+

Edzőváltás utáni fokozat: B+

Gólok: 0

Gólpasszok: 1

Erősségek: Passzolás, labdabirtoklás, szabadrúgások

Gyengeségek: Nincs

Sok ember szkeptikus volt, mikor Rudyt megvette a Bayern a Hoffenheimtől. Nos, a szezon felében már Rudy bizonyított a legtöbb (ha nem az összes) kételkedőjének szilárd teljesítményével a középpályán. Nem az a fajta játékos, aki látványos dolgokat csinál, hanem Rudy inkább valóságos motorja a középpályánknak. Ingyen leigazolva ő egy "rablás" volt.

Correntin Tolisso:

Kezdő fokozat: A-

Edzőváltás utáni fokozat: A-

Gólok: 5

Gólpasszok: 4

Erősségek: Gólérzék

Gyengeségek: Hullámzó teljesítmény

A Bayern új legdrágább igazolása egy szenzációs első félévet produkált. A Ligue 1-ből jött Correntin Tolisso gyorsan felvette a Bundesliga ritmusát, és káprázatos teljesítményt nyújtott és nyújt is a középpálya egyik tagjaként. Viszont Jupp Heynckess 4-2-3-1-es felállása annyira nem fekszik neki. A fiatal játékosnak nagy tehetsége van, és még lesz ideje kamatoztatni.

Thiago Alcantara:

Kezdő fokozat: B+

Edzőváltás utáni fokozat: A-

Gólok: 3

Gólpasszok: 0

Erősségek: Labdabirtoklás, blokkok, szerelések, közbelépések, passzok

Gyengeségek: Előkészítések

Egy játékos a néhány közül, aki Carlo Ancelotti alatt jobb teljesítményt nyújtott. Thiago gyengébben kezdte a szezont, de sikerült formába jönnie. Egy izomsérülés miatt már jó ideje nem lépett pályára, Jupp Heynckes viszont azt reméli, hogy a spanyol bevethető lesz majd a fontos meccseken.

Arturo Vidal:

Kezdő fokozat: A

Edzőváltás utáni fokozat: A+

Gólok: 5

Gólpasszok: 2

Erősségek: Szerelések, fizikális erő, munkamorál, gólképesség

Gyengeségek: Szabálytalanságok elkövetése

Nagyon kevés nem nyilvánvaló dolgot lehet mondani a chileiről. Arturo Vidal nagyon nagy motorja a csapat középpályájának már 3. éve. Az ő teljesítménye nagyon fontos a Bayern számára. A kis sérülése ellenére is a lehető legjobb formáját adta az egész szezonban.

James Rodríguez:

Kezdő fokozat: A-

Edzőváltás utáni fokozat: A

Gólok: 2

Gólpasszok: 4

Erősségek: Passzolás, kreativitás, labdatartás, előkészítés

Gyengeségek: Állóképesség

James Rodríguez az az ember, akinek teljesítménye óriási változáson ment át. A Realtól érkező újoncnak helye van a csapatban. Kicsit a 2013-ban eladott Toni Kroosra emlékeztet. Egyelőre a gólok és gólpasszok nem akarnak jönni, de nincs kétség James kvalitása felől. A kolumbiai úgy tűnik, készen áll a következő évre is.

Javi Martinez:

Kezdő fokozat: C

Edzőváltás utáni fokozat: A

Gólok: 1

Gólpasszok: 1

Erősségek: Védekező középpályás szerep

Gyengeségek: Védő szerepben való játék

Jupp negyedik időszaka Javi Martinez számára egy istenáldása lett, aki addig sokszor szenvedett a középhátvéd pozícióban. Most már ismét a védekező középpályás szerepét tölti be, és a legjobb formáját adja újra – rászolgálva a „labdamágnes” jelzőre.

A csatárok:

Kingsley Coman:

Kezdő fokozat: C

Edzőváltás utáni fokozat: A

Gólok: 4

Gólpasszok: 7

Erősségek: Sebesség, beadás, labdavezetés

Gyengeségek: támadásbefejezés, kulcspasszok hiánya

A Bayern nagysebességű franciájának nagy nehézségekkel indult a 2017-18-as szezon. A játék és a bizalom hiánya Carlo Ancelotti alatt úgy tűnt, megtöri a világklasszis szint felé törekvő játékost. Megjött Jupp, és a király (King, azaz király Kingsley Coman beceneve) egy csodálatos változáson ment keresztül. Coman egy veszélyes szélső lett, és még a Pep alatti szezonját is felülmúlja. Sok apró sérülés nehezítette, de ha minden rendbe jön, a francia egy rémálom lesz az ellenfél védőinek.

Franck Ribéry:

Kezdő fokozat: D

Edzőváltás utáni fokozat: C-

Gólok: 1

Gólpasszok: 1

Erősségek: Kapcsolat David Alabával, védekező beállítottság

Gyengeségek: Labdavezetés, sebességhiány

Azt gondolom, itt az idő – Ribérynek lefőtt a kávé. Először elszenvedett egy térdsérülést, bár ez nem lehet mentség a szokatlanul rossz formájára. A védők már nem félnek a Király Franck-tól – a cselei besülnek, és rosszul is viselkedik a pályán. Ribéry elvesztette a fonalat, és Coman kezdi átvenni a helyét.

Thomas Müller:

Kezdő fokozat: B-

Edzőváltás utáni fokozat: A-

Gólok: 4

Gólpasszok: 6

Erősségek: Megtalálja a kulcspasszokat, akciók befejezése, jól olvassa a játékot

Gyengeségek: Magabiztosság hiánya

Mióta Jupp Heynckess visszatért, Thomas Müllerbe kezdi visszanyerni formáját. A Bayern „helyettes-csapatkapitánya” betalált az utolsó két meccsén. Ha nem lett volna a szerencsétlen sérülése a Hamburg ellen, akkor lehetett volna jobb is a szezonja.

Arjen Robben:

Kezdő fokozat: B

Edzőváltás utáni fokozat: B+

Gólok: 3

Gólpasszok: 4

Erősségek: Lövés, befejezés

Gyengeségek: Labdavezetés, sebesség hiánya

Mint Ribérynek, Robbennek sem ez a legfényesebb szezonja. A labdavezetési statisztikája elég rossz, és már nincs mögötte Philipp Lahm, ami elég fájó számára. Habár nem olyan jó, mint tavaly, a védők még mindig félnek a holland bal lábától. Robbennek még megvan a kvalitása, hogy kezdő lehessen.

Robert Lewandowski:

Kezdő fokozat: A

Edzőváltás utáni fokozat: A

Gólok: 21

Gólpasszok: 2

Erősségek: Befejezések, különböző játékformák, Müllerrel való kapcsolat

Gyengeségek: Lehetőségek elpazarlása a kapu előtt.

Kimmich és Hummels mellett, Lewandowski a legstabilabb formát hozó játékos talán a csapatban. Jó átlag az egy gól vagy gólpassz 90 percenként, a Bayern lengyele rendre szerzi a gólokat. A térdproblémái miatt Lewában maradt még pár gól, de a legjobb formáját a BL kieséses szakaszában kell nyújtsa.

Forrás: https://www.bavarianfootballworks.com/

SZAVAZZ!

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/46410/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Elemzések,Játékosaink
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?