3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Sven Ulreich interjú: jobbulást kívánok Manuel Neuernek

Bogdányi Norbert

Sven Ulreich az őszi szezonban 12 alkalommal védte a Bayern kapuját, ebből 6 meccset kapott gól nélkül hozott le. A volt U21-es válogatott kapus a Bildtől 2,58-as értékelést kapott. Ulreich a karácsonyt Stuttgartban tölti feleségével és a nemsokára kétéves lányával. A Bild am Sonntagnak adott interjúban beszél a jelenlegi szerepéről, a VB-ről és a következő szerződéséről.

Bild: Mit kívánt karácsonyra?

Sven Ulreich: Legyen egészséges a családom. Legyen sikeres a csapat, ami a Bayernnél azt jelenti, hogy minél több címet kell nyernünk. Legyek sikeres, ez azt jelenti, hogy szívesen védenék tovább. És hogy jó döntést hozzak nyáron, amikor a szerződésem lejár.

Bild: Ez csak négy volt. Manuel Neuer egészsége lehetne az ötödik?

Ulreich: Természetesen. Minden csapattársamnak jobbulást kívánok. Manu esetében még inkább, nagyon jól kijövünk egymással, fontos számunkra, és a válogatott számára is.

Bild: Talán ön az őszi szezon meglepetés embere. Tényleg zokszó nélkül visszaülne a padra?

Ulreich: Néhány jó meccs után természetesen szívesen játszana ismét rendszeresen az ember. De már amikor a szerződésemet aláírtam tudtam, hogy csak második számú kapus vagyok alap esetben. Manu a világ legjobb kapusa, kivételes képességei vannak. Logikus, hogy játszani fog ha újra formában lesz. Nyilvánvaló, hogy egy kicsit nehezebb lesz visszaülni a padra, miután ennyit játszottam, de én továbbra is mindenben támogatni fogom a csapatot.

Bild: Mikor lesz nyilvánvaló, hogy ismét a padra kényszerül?

Ulreich: Manunak időre lesz szüksége, hogy száz százalékos legyen. Amikor majd azt látom az edzőpályán, hogy egyre többet dolgozik, tudni fogom: Eljött az idő újra játszhat. Számomra ez nem játszik nagy szerepet.

Bild: Jó a viszonyuk Neuerrel?

Ulreich: Nagyon jól megértjük egymást. Annak ellenére, hogy tisztában van vele, hogy ő egy külön kategóriát képvisel, kölcsönösen segítjük egymást a fejlődésben.

Bild: Gratulált önnek a Stuttgart elleni büntetővédésért?

Ulreich: Igen, velem örült. A Stuttgarti meccs után írt nekem, saját tapasztalatból tudja, hogy milyen érzés ez egy kapus számára.

Bild: Ellenére lenne, ha nyáron is a helyettese lenne?

Ulreich: Mire gondol?

Bild: Úgy tűnik nem is gondol a VB-re…

Ulreich: (Nevet) Vagy úgy! Nem, egyáltalán nem gondolkodok rajta. Természetes, ha a Bayernnél valaki jól teljesít, felvetődik a téma. De nagyon sok német kapus van, akik évek óta jól teljesítenek. Ők a teljesítményük alapján jobban megérdemlik. hogy ott legyenek.

Bild: De a szerep harmadik számú kapusként, testhez álló lenne az ön számára.

Ulreich: Úgy gondolom, hogy a többiek számára is jó lenne ott lenni. Hosszú a lista, de nézzük például Ralf Fährmannt. Évek óta jó teljesítményt nyújt első számú kapusként, ennek ellenére még nem szerepelt a válogatottban. Manu visszatérése után én visszakerülök a kispadra, nem lenne igazságos, ha olyasvalaki lenne ott a VB-n aki nem is játszik.

Bild: A 2017-es év másként alakult mint várta?

Ulreich: Mondhatjuk. Természetes, hogy Manuel Neuer helyetteseként legfeljebb a szezon végén lehet kapni néhány meccset. Most viszont nagyon sokat játszottam. Nyáron elgondolkodtam azon, hogy csapatot váltsak. Aztán jött egy sérülés és mindent elrontott. Utólag viszont azt mondhatom, hogy ez volt a legjobb ami velem történhetett.

Bild: Tizenegy ponttal vezetik a bajnokságot, a kupából már kiesett a Dortmund és a Lipcse. A duplázás biztosnak tűnik, de a tripla is benne van?

Ulreich: Én ezt másképp látom. Kényelmes előnyünk van a bajnokságban, a kupából kiejtettünk két komoly ellenfelet. De a tavaszi szezont rögtön a Leverkusennel kezdjük, akik nagyon jól játszanak. A Werder sokkal stabilabb lett. A Hoffenheimet sem szabad lebecsülni. Arra kell koncentrálnunk, hogy ne hullajtsunk pontokat. A Dortmund esete jól mutatja, hogy mire képes egy rossz időszak. A kupában egy rossz meccs is kiesést jelenthet.

Bild: A szerződése a nyáron lejár. Mik a tervei?

Ulreich: Majd elválik. Nehéz lesz visszaszokni a kispadra ennyi játék után, viszont jól érzem magam a Bayernnél. Elsősorban a Bayern jöhet szóba – akarniuk is kell a dolgot. De elsősorban velük szeretnék beszélni. De el kell gondolkodni a lehetőségeken. Viszont 29 éves vagyok, és 33 évesen már sehol nem szeretnék mindent újrakezdeni.

Bild: Akkor ez egy döntési kényszer egy nagy klub és a játszani akarás között?

Ulreich: Ha már valaki a Bayernnél játszott, nem sok jobb dolgot találhat a világon. De egy kis túlzással ugyan tényleg olyasmi a kérdés, hogy ülni vagy játszani akarunk inkább…

Forrás : http://www.bild.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/46421/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,sven ulreich
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?