Blogolj!

Moszkva mellett lesz a német válogatott bázisa

Tóth Renáta

A Német Labdarúgó Szövetség egy Moszkvától nem messze fekvő szálloda komplexumot választott a címvédőnek.

Ez az újonnan épülő hotel lesz a német válogatott otthona az oroszországi tartózkodás alatt

A Vatutinki Hotel Spa Complex az orosz fővárostól délnyugatra található, erdővel körülvéve. A hotelt április végén fogják átadni. 72 szobával rendelkezik, mely elegendő helyet nyújt a játékosok mellett a stáb- és a szövetség tagjainak is. Beltéri medence, edzőterem, különböző regenerálódási lehetőségek várják majd a németeket.
Infrastruktúra szempontjából is remek választást hoztak a vezetők:
- 35 km-re van a Luzhniki Stadion, ahol a németek első csoportmérkőzésüket játsszák majd Mexikó ellen – és amennyiben továbbjutnak az elődöntőt és a döntőt is itt játszhatják majd.
- A Vnukovo Repülőtér 25 km-re van a hoteltől, amely fél órás utazást jelent majd a válogatottnak.
- Mindössze 5 percnyire található a CSKA Moszkva edzőközpontja, ahol a legjobb edzési lehetőség állnak a játékosok és edzők rendelkezésére majd – a szurkolókat és a médiát pedig egy új tribün várja.

„Nem volt könnyű döntés, mert Szocsiban nagyon jól éreztük magunkat a Konföderációs Kupa alatt. A sikerhez mindennek tökéletesnek kell lennie. Moszkvában adottak lesznek a legjobb edzési feltételek, és egy csendes helyen fekvő hotelt találtunk, ahol az edzések és mérkőzések után regenerálódni tudunk majd.” – indokolta a döntést a szövetségi kapitány, Joachim Löw.

Olvier Bierhoff, a válogatott menedzsere hozzátette:
„Mérkőzésről mérkőzésre gondolkodunk, de az egész tornát is figyelembe vesszük, hiszen az a célunk, hogy a világbajnoki címünket megvédjük. A szálloda Moszkva mellett van, közel a Luzhniki Stadionhoz – ahol, reményeink szerint háromszor játszhatunk majd – és a repülőtérhez, ezáltal az utazással sok időnk nem megy el. Fontos tényező volt a helyszín választásakor, hogy a torna kezdetén és a végéhez haladva az utazás ne vegye el sok időnket.”

Dél-Tirolban készül a válogatott a világbajnokságra

Május 23-n az olaszországi Eppanba utazik a válogatott edzőtáborba. Május 27-31. között az U-20 csapat is csatlakozik majd hozzájuk.
Június 2-n Klagenfurtban Ausztria ellen, majd pár nappal később Németországban, hazai közönség előtt játszanak barátságos mérkőzést – utóbbi esetben az ellenfél, a pontos időpont és helyszín még döntésre vár.

Joachim Löw június 4-n fogja megnevezni végleges, 23 fős keretét a világbajnokságra.

A tervek szerint a válogatott június 12-n utazik el Frankfurtból Oroszországba.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/46300/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,Hírek a válogatottról,joachim löw,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?