Blogolj!

Heynckes: ez egy nagyszerű mérleg

Bogdányi Norbert

A Borussia Dortmund elleni továbbjutás megkoronázta Jupp Heynckes 3 hónapját a Bayernnél. A 15 győzelmet 16 meccsből nem csak Thomas Müller dicséri.

Október elején Jupp Heynckes úgy döntött, hogy még egyszer segít a csapaton. A Bayern hívta és Heynckes jött. Bundesliga edző a nyugdíjas élet helyett, München Schweimtal helyett, edzés a séta helyett. Ez a három és fél hónap azonban Heynckes sok energiáját felőrölte. Nem csoda. Az utolsó munkanapon ezért örömmel tekintett a szünetre:

„Örömmel tölt el, hogy egy ideig nem kell a nap minden percében a futballra gondolnom. Ki lehet egy kicsit kapcsolódni”

Heynckes tehát örül annak, hogy, néhány napig távol maradhat a hotelektől és nem a Säbener Straßen kell töltenie minden idejét. Ennyit megérdemel a rutinos edző. 16 meccsen irányította a csapatot, és ebből 15-öt megnyert, egyedül Gladbachban veszített a csapat. Nem csoda, hogy Heynckes is dicséri a játékosait:

„Ez egy nagyszerű mérleg. Október 7. óta nagyszerűen teljesít a csapat. Sokat változtattunk. Az edzések minősége és intenzitása megnőtt.”

A Bundesligát kényelmes fölénnyel vezeti a Bayern, a kupában a negyeddöntőben jár a csapat, és a két legbosszantóbb ellenfél kiesett. A Bajnokok Ligájáért is versenyben a gárda, ezt meg is mutatták a PSG ellen.

„A mérleg nagyszerű, ahogyan a feltételek is. Pont ott járunk, ahol szeretnénk” 

- mondta Thomas Müller, aki a Dortmund elleni győzelem ellenére is megfogalmazott néhány kritikát:

„A második félidő nem volt olyan jó. Túl passzívak voltunk, engedtük magunkat beszorítani és csak hosszú labdákkal játszottunk.”

Szoros eredmények – erőnlét kérdése?

Joshua Kimmich is megállapította:

„Az elmúlt hetekben nem nyertük meg olyan simán a meccseinket. De képesek vagyunk azokat a mérkőzéseket is hozni, ahol nem játszunk olyan jól. A Dortmund elleni második félidő nem volt olyan jó mégis nyertünk.”

Erőnlét kérdése? Boateng számára igen:

„Az őszi szezon végén járunk, látni lehet, hogy kicsit fáradtak vagyunk. Az első félidőben jól játszottunk, de ki kell használni a helyzeteket. Viszont azért boldogak vagyunk, hogy így mehetünk el a szünetre.”

Heynckes a rossz helyzetkihasználást okolja a nehézségekért.

„Nem sikerült befejezni a támadásokat. Nagy sebességgel játszottunk normál esetben ilyenkor 4 vagy 5:0-ra vezetünk. Egy órán keresztül domináltunk” 

- de azért számára is ez egy „megérdemelt győzelem” volt.

A téli menetrend

Január 2-án találkozik Heynckes újra a játékosokkal. Aztán kezdődik a katari edzőtábor, ami január 8-áig tart. Négy nappal később Leverkusenbe látogat a Bayern.

"Mindig történik valami, nem fogunk unatkozni. Megvannak a céljaink és megteremtettük a feltételeket ahhoz, hogy el is érjük őket.”

Forrás: http://www.kicker.de/

Mondd el a véleményed!

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/46283/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,dortmund,Játékosaink,jerome boateng,joshua kimmich,jupp heynckes,thomas müller
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?