Blogolj!

Mindenki készen áll: mindent bele kell adni a győzelemért

Egy szokatlanul fordulatokkal teli év lezárása alkalmával fogadja a Bayern a BVB-t szerdán a kupában. Honess magabiztos, ám a bajor sztárok nagyon óvatosan nyilatkoznak az esélyekről és azt hangsúlyozzák, hogy mindenkinek mozgosítania kell minden tartalékát a győzelem érdekében. A dortmundiakkal ismét nagyot fordult a világ, így mindenképpen veszélyessé váltak.

Az elmúlt 15 meccsen csak a gladbachi Borussia tudott mérkőzést nyerni a Jupp Heynckes irányítása alatt álló Bayern ellen. Így természetesen Uli Hoeneß – mint mindig – egyenesen fogalmazott:

„Mindent beleadunk szerdán a Dortmund ellen, hogy kiüssük őket a kupából”, 

- jelentette ki az elnök egy Fanklub látogatás során. A tömeg tombolt. Hoeneß folytatta:

„Ez lesz az utolsó nehéz forduló, minden erőnket mozgósítani akarjuk, hogy Önök, drukkerek és mi egy csodálatos karácsonyt ünnepelhessünk, úgy, ahogy már hosszú ideje nem tettük.”

A Bayern kétszámjegyű pontelőnnyel vezet a ligában, és versenyben van minden sorozatban is.

A BVB sokkal stabilabb, mint Bosz vezetése alatt volt

Ugyanakkor a Bayernnek egy teljesen más Dortmunddal kell szembenézni, mint a legutóbbi alkalommal. Jerome Boateng is így látja, aki készen áll szembenézni a megerősödött Dortmunddal:

„Ez egy igazi kupaharc lesz, új edzőjük van és ez egy új Dortmund”, 

- mondta a müncheni belsővédő. Több mint egy hónap telt el azóta, hogy a Rekordmeister 3-1-re megverte a Dortmundot. Arturo Vidal ezzel kapcsolatban azt mondta:

„A Bundesligában megszerzett győzelmünknek semmi köze ehhez a meccshez. Ez egy egyenes kieséses meccs. Aki jobban játszik, az mehet tovább.”

Tény, hogy két necces győzelem után a Bayern is tudatában van annak, hogy Stöger Dortmundja ellen egy másik arcát kell mutatnia:

„Fel kell venni a kesztyűt a Dortmund ellen. Az utóbbi hetekben ugyan kevesebb helyzetet engedtünk az ellenfélnek, a támadásokba azonban több energiát kell fektetni.”

- mondta Sven Ulreich. Boateng is így látja:

„Gyakran hozunk le meccset kapott gól nélkül. Voltak szoros meccsek, néhány meccset azonban 4-5 góllal kéne megnyerni.”

Michael Zorc a Dortmund sportigazgatója máris gratulál a Bayernnek a bajnoki címhez:

„Nem szeretném senkitől elvenni az izgalmat, de nincs olyan klub, ami a Bayernt 34 fordulón keresztül veszélyeztetni tudná. Olyan messzire kerültünk a Bayerntől, hogy jelenleg nagyon nehéz újra felvenni a ritmust. A Bayern-nek egyszerűen jelentősen nagyobbak a bevételei. Ezzel nem könnyű versenyezni. A Bundesligában egyszerűen nem adottak az egyenlő esélyek.”

A kupa azonban más és a BVB újra nagyon motivált. Peter Bosz leváltása és a 2-1 es hoffenheimi győzelem eufórikus hangulatot teremtett a Dortmund szurkolói között. Tény, hogy Stöger újra stabilitást adott a Dortmundnak. Bár ez néha a dominancia kárára megy (a Hoffenheim ellen például kevesebbet birtokolta a labdát a BVB, mint az elenfele), de a győzelmek jelentős mértékben hozzájárulnak a sárga-feketék önbizalmához.

Fordította: Kiss Milán

Forrás: https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/46215/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,dortmund,Előzetesek
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?