Blogolj!

Bayern München-Borussia Dortmund: több mint egy kupameccs

Kálovics Tibor

Patinásabb mérkőzéssel nem is zárhatná csapatunk az őszi szezont, hiszen a "Klassiker" következik a DFB-kupában.

A kupa az a sorozat amire hajlamos úgy tekinteni a szurkoló, hogy annak megnyerése jóvá tehet egy évet, ám ha nem jön össze a végső győzelem, akkor kevés kritikus hangot hallani a csapat háza táján. Van azonban egy olyan meccs ami túlnő ezen, és amelynek megnyerését létfontosságúnak tartja valamennyi Bayern München szurkoló. Ez a találkozó következik. 

Csak az utóbbi évtizedben számos emlékezetes csatát vívott a két gigász a kupában. 2008-ban, 2012-ben és 2014-ben és 2016-ban is Bayern München-Borussia Dortmund párharcot hozott a sorozat fináléja. Csapatunk háromszor is hosszabbítás után verte az ellenfelet, sőt Pep Guardiola utolsó mérkőzésén büntetőkkel dőlt el a serleg sorsa. A dortmundi győzelem 2012-ben született meg, amikor is Robert Lewandowski nevét egy életre megjegyeztük, miután a Dortmund 5-2-es győzelmet aratott. 

A Bayernnek van miért visszavágni, és már csak ezért sem lehet félvállról venni a mai mérkőzést. A Dortmund 2015-ben és 2017-ben is drámai körülmények között ejtette ki csapatunkat, mindkétszer úgy, hogy a mieink jobban játszottak. A két kiesés közül egyértelműen az utóbbi volt a fájdalmasabb, mivel akkor Ancelotti taktikai mellényúlásai, a csapat kiengedése, valamint Ulreich hibája is kellett a búcsúhoz. 

Szeptember körül azt hihette az ember, hogy a Dortmund idén méltó kihívója lehet a Bayernnek, és kiélezett harcot lehet látni a Bundesliga trónjáért, ám az már most látszik, hogy ez nem lesz így. A dortmundiak egy soha nem látott összeomlást produkálva folyamatosan estek vissza a tabellán, és jelenleg inkább csak az ezüstéremért vannak harcban. Éppen ez motiválhatja Peter Stöger csapatát, hiszen egy Borussia Dortmund kaliberű klubnál a kupa elhódítása gyakorlatilag minden évben elvárás. 

A két csapat messze nem a legerősebb összeállításában kezdi a rangadót. Manuel Neuert eddig megfelelően helyettesíti Sven Ulreich, Robben már pótolható, és a játékmester Thiago hiánya sem látszott meg eddig az eredményeken. Dortmundi részről jóval több fontos hiányzóról lehet beszélni: Mario Götze, Marco Reus, Erik Durm és Lukasz Piszcsek is fontos láncszeme lenne a "darazsaknak", ám egyikük sem léphet ma pályára valamilyen sérülés miatt. 

Az ősz legjobb meccsén 3-1-re győzött a Bayern, ebből azonban dőreség lenne arra következtetni, hogy ma sem lesz egy szinten a két csapat, mivel Dortmundban legalább akkora válság volt akkortájt, mint csapatunknál szeptemberben. A Borussia azóta túl van egy edzőváltáson és Peter Stöger irányításával egyenlőre százszázalékos. Az ellenfél feljavuló játéka és a kupában mutatott veretlenségi sorozata (utoljára a 2015-ös döntőben kapott ki rendes játékidőben a Dortmund) ellenére is azért kijelenthető, hogy a Bayern a meccs esélyese. 

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/46212/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,dortmund,Előzetesek,Mérkőzésekről,VÉLEMÉNYÜNK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?