Blogolj!

Régi-új játékosunk: Sandro Wagner

Kálovics Tibor

Szubjektív hangvételű írásunkban bemutatjuk régi-új játékosunk Sandro Wagner karrierjét, valamint müncheni kötődését. 

Valószínűleg kevesen emlékeznek már arra, hogy a nyilvánvalóan a cserepadra szerződtetett Sandro Wagner annak idején bizony játszott már a Bayern Münchenben, és meglehetősen kétes megítélésű játékosként hagyta el csapatunkat. 

Lehet mondani, hogy minek vesz meg a klub egy olyan játékost aki annak idején kvázi kikopott az utánpótlás csapatból, ám Wagner esetében dőreség lenne a 2007-es játékost egy lapon említeni a jelenlegivel. 

Véleményem szerint a német támadójátékosnak három alkategóriája van tehetség szempontjából: vannak azok akikről már 17 éves korukban meg lehet mondani, hogy mekkora klasszisok lehetnek (ilyen Mario Götze), aztán a középső kategória az akik kevesebb tehetséget kaptak a sorstól, de rengeteg edzéssel világklasszissá válnak (ilyen Thomas Müller), és van az a kategória ahová Sandro Wagner esik. Ő tipikus példája annak, hogy valaki kemény munkával jut el oda, hogy úgy tudják emlegetni mint "jó játékos". 

És Wagner mögött tényleg kemény út áll: Münchenben 20 évesen egy olyan szezonban kellett volna bizonyítani a nagyok között, amikor Lukas Podolski, Luca Toni és Miroslav Klose volt a csatárposzt három opciója, és jött ő. Megítélése már akkor is kétes volt, hiszen nem remekelt az utánpótlás csapatban és sokan azt mondták, hogy még az akkor harmadosztályban szereplő tartalékok szintjét sem éri el. Ottmar Hitzfeldtől mégis bizalmat kapott a Ligakupában és mikor gólt lőtt a Stuttgartnak sokan egyből egy új Klosét kezdtek benne látni. Az ősz elején megkapta a bizalmat, játszott is négy bajnokin (egyszer kezdőként), és egy UEFA-kupa meccsen, de egyre kevesebb alkalommal lehetett találkozni a nevével a meccskeretben. Amíg Toni Kroos berobbant a 2007/08-as idényben, addig Sandro Wagner szép lassan beleszürkült a tartalékok mezőnyébe is. Tény, hogy óriási volt a konkurencia amivel meg kellett küzdenie az első csapatba jutásért, de az is tény, hogy ekkor még nem volt Bayern München-szintű játékos. Ő persze többet akart és 21 évesen a távozás mellett döntött. 

Az évek mentek, Wagner megbukott a Werder Bremenben, a Herthában és a Kaiserslauternben is, és úgy tűnt nem marad több egy örök német ígéretnél. (Tagja volt a 2009-ben U21-es Eb-t nyerő válogatottnak is.) A csatár élete akkor változott meg amikor már csak Darmstadtban talált helyet magának 2015 őszén. A kiscsapatot mindenki biztos kiesőnek tekintette, a gárda azonban bennmaradt és ebben nagy szerepet vállalt a 14 gólt szerző Sandro Wagner is. Fontos gólokat szerzett, és szinte valamennyi meccsen megmutatta, hogy korai volt őt leírni. Tavaly már a Hoffenheimben játszott és az előző szezon meglepetéscsapatában nemcsak hogy helytállt, de egyik főszereplője volt a BL-selejtezős szereplés kivívásának. 

Nem kérdés, hogy Sandro Wagnert nem eddigi pályafuása miatt igazolta le a Bayern, de nem is a müncheni kötődése miatt, de még csak nem is azért mert fix kezdőjátékos válhat belőle. A klubvezetés azért fizetett ki 15 millió eurót érte, mert jelenleg kevés jobb opciót lehetne elképzelni  Robert Lewandowski helyettesítésére.

Münchenbe való visszaszerződése nem biztos, hogy Sandro Wagner karrierjének kiteljesedése, (véleményem szerint az az volt amikor debütált a német válogatottban.) de a klub csak jól jár egy ilyen tartalék támadóval. Aztán lehet, hogy mindenkire rácáfol és tényleg legalább annyit elér Münchenben, mint Miroslav Klose, hiszen Wagner elmúlt két éve egy komplett cáfolat volt azoknak, akik néhány éve leírták őt.  

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/46121/pics/lead_800x600.jpg
Csapatról,Játékosaink,sandro wagner,VÉLEMÉNYÜNK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?