Blogolj!

Bíróság előtt a Bayern München sztárja, Frank Ribéry!

Franck Ribéryt milliós nagyságrendű összeg fizetésére perlik. Az FC Bayern játékosa bíróság előtt védekezik. Az ügy valóban kényes pontja azonban nem a Ribéry-t fenyegető lehetséges anyagi veszteség.

Már most majdnem három és fél millió Euróról van szó – Franck Ribéry számára azonban nem az anyagi veszteség jelenti a legnagyobb veszélyt az egykori menedzserével folytatott vitában. A Münchenben az I. számú törvényszéken az alperest, az FC Bayern labdarúgóját és egykori menedzserét, a felperest kedden többször is figyelmeztették a tárgyalás valóban kényes pontjára.

„Jelentős, büntetőjogilag is releváns vádak”

- észrevételezte Isabel Liesegang tanácsvezető bíró, és Ribéry-vel és az ellenoldallal is megerősíttette, hogy tisztában vannak ezekkel a veszélyekkel. A polgári perben január 16-án (14 órakor) várható ítélet.

A játékosügynök Bruno Heiderscheid 3,45 millió Euró összegben jutalékát követeli Ribéry-től egy átigazolásért, ennek alapja egy 2006-os szerződés. Ribéry ezt vitatja, és azt állítja, hogy Heiderscheid hamisította az aláírását.

„Sosem láttam ezeket a dokumentumokat”

- mondta a 34 éves játékos sötétkék öltönyben és fekete ingben, és hozzátette:

„Sosem beszéltem erről az ügyről Heiderscheid úrral.”

Innentől válik érdekessé: mivel tanúvallomás tanúvallomással áll szemben, és csak egy releváns eredeti dokumentum van, a bíróság elrendelte, hogy hivatalos szakértő vizsgálja meg az aláírásokat. Ribéry-nek a tárgyalóteremben összehasonlítási alapként több papírt alá kellett írnia. Ha a szakértő arra a következtetésre jut, hogy Ribéry írta alá az akkori dokumentumot, a bíróság előtt tett hamis vallomás következményi fenyegetik.

A menedzser esetén eközben az okirathamisítás lehetősége merül fel. Ribéry ügyvédei azt állítják, Heiderscheid utólag készítette el a dokumentumot, és optimisták, mert két saját szakértő már elemezte, hogy az aláírás nem a futballistától származik. Ribéry ügyvédje, Gerhard Riedl ezen kívül azt nyilatkozta, hogy Heiderscheid játékosügynököt egy másik ügyben is okirathamisítással vádolják. Perbeli egyezség kötését „egyáltalán nem” tartja elképzelhetőnek. A játékosügynök nem tudott kedden személyesen szólni az ügyben, mert az erős havazás miatt nem tudott hétfő délután Brüsszelből repülővel elutazni, ahogy ügyvédje jelezte. Ezért a bíróságnak januárra kellett halasztania az ítélethirdetést a polgári perben.

Heiderscheid két éven keresztül volt Ribéry ügynöke, miután 2005-ben nyélbe ütötte ingyenes átigazolását a Galatasaray-tól az Olympique Marseille-hez. A sportoló nem érezte jól magát Törökországban, és állítása szerint három hónapig fizetést sem kapott. Köszönetképpen ígérte meg a menedzsernek, hogy a következő átigazolási díjának tíz százalékét megkapja - ezt állítja a menedzser. 2007-ben az FC Bayern 30 millió Eurót fizetett a klasszis támadóért a bíróság közlése szerint – eddig csak 25 millió Euróról volt szó.

Fordította: Frey Dóra

Forrás: http://www.faz.net/aktuell/sport/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/45906/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,franck ribéry,Játékosaink
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?