Blogolj!

Neuer nem akar kockáztatni, nem sietteti a visszatérést

A Bayern München kapitánya, Manuel Neuer beszámolt arról. hogy hogyan halad a felépülése a lábfejsérüléséből, amit még szeptemberben szenvedett el.

Manuel Neuer az utóbbi három hónapban partvonalon kívülre került, de a Bayern München magabiztos maradt, bíznak visszatérésében a Bajnokok Ligája kieséses szakaszára.

Neuer már elszenvedett egy hasonló sérülést áprilisban, akkor három hónapra dőlt ki. Augusztusban tért vissza, miután kihagyta a teljes előszezoni túrát. Ugyanakkor pár meccsel visszatérése után ismét lesérült egy edzésen. A német válogatott ugyanazon a lábfején sérült meg, mint korábban, amikor a már említett háromhónapos kihagyásra kényszerült. A Bild című újságnak elmondta: nem sietteti a visszatérést. Nem akar további problémákat, mivel a következő nyáron a világbajnokságon szeretne játszani:

"Elég nehéz így előre megmondani a visszatérésem dátumát. Előszőr is 100%-ig fitt szeretnék lenni de ebben a pillanatban még mindig mankóval járok. De remélem sikerül eltávolítanom a két barátomat (mankók) újévre, és a gyógyulás is jó úton fog haladni, de nagyon nehéz megjósolni mikor is térek vissza a pályára. Nem sietek a visszatéréssel, nem kockáztatok - 100%-osnak kell lennem."

Manuel Neuer aranyszívű lett

A világ legjob kapusa hónapok óta sérült, jelenleg a rehabilitációja zajlik. A köztes időt viszont kihasználja arra, hogy jótékonykodjon és még arra is jut ideje, hogy ellátogasson a Bayern fanatikus szurkolóihoz. Nagyon szívesen vettem részt a szombat esti ZDF műsorban, ahol az "Egy szív a gyerekekért" show zajlott.

Sven Ulreich nagyon jó formában véd a Bayern MÜnchenben. Tom Starke is szintén jó munkát végzett a hétvégén a Frankfurt ellen amikor is Ulreich szenvedett kissebb sérülést. Ezzel megengedheti magának a Bayern hogy elég időt adjon Neuernek a teljes felépülésre.

Előzőleg Neuer nyilatkozta, hogy akár 6 hónap is kell a teljes felépüléséhez. Jupp Heynckes szintén nem szeretné megkockáztatni Neuer mihamarabbi visszatérését. A német "söprögető" kapus kulcsjátékosa a Bayernnek és egy fontos személyiség az öltözőben is. A befolyása kulcsfontosságú a csapatnak és innentől kezdve a felépülése a bayern legnagyobb prioritása kell hogy legyen.

A Bayern München a Besiktassal néz szembe a BL nyolcaddöntőjében. A bajorok februárban és márciusban játsszák a meccseiket. A Bayernnél remélik hogy Neuer képes lesz visszatérni addigra, és segíti a csapatot a szezon e döntő részében.

Fordította: Szöllősi Szilárd

Forrás: https://bayernstrikes.com/

SZAVAZZ!

SZAVAZÁS! - Szerinted sikerül a legjobb 8 közé kerülnünk a BL-ben a Besiktas ellen?

Szavazás a cikkben: te mire számítasz? Könnyű, kettős győzelem, nehezen, de sikerül, vagy nem sikerül? Kattints és szavazz! Mint olvashattuk, a Bayern játékosai és vezetői nem titkolták, örülnek a sorsolásnak. Tisztelik a Besiktast, de egyértelműen mindenki továbbjutásra számít.

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/45875/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,manuel neuer,sérülés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?