Blogolj!

A győzelem három tényezője

Pandula László

A Bayern a 3:1-es győzelme alkalmával teljesen más arcát mutatta, mint Párizsban. Összegyűjtöttünk három okot. A Bayern teljesítménye a párizsi 0:3 után drámaian megváltozott.

Türelem

Az első félidőben a bajorok megszállták saját térfelüket, kontrollálták a mérkőzést és visszatartották a nagy PSG rohamokat. A mérkőzés egy pontján a PSG vezette a labdabirtoklási arányt 54:46-ra, de nem úgy tűnt mintha a PSG kényszerítette volna erre Jupp fiait. Sokkal inkább  tűnt úgy, hogy a játékosok betartják a menedzser utasításait.

Ennek a meglátásnak volt értelme. Hülyeség lenne kitámadni és túl magasan hagyni a védelmet. Rengeteg helyet adott volna Neymarnak vagy Kylian Mbappé-nak, hogy veszélyeztesse Ulreich kapuját. De ez nem egy olyan stílusú játék, amit Münchenben megszokhattunk. A Bayern ugyanis az ellenfelét a saját térfelére csalta, és így próbált a területekkel játszani.

Ami működött is. Nem hinném, hogy bármilyen csapat igazán tudná tartani Mbappét, Neymart és Cavanit egyszerre. A Bayern olyan közel jár ehhez mint senki más. A PSG-nek alig volt nagy helyzete és ezt nagyon jó volt nézni. Azt mutatta meg, hogy a Bayern milyen sokoldalú és tud alkalmazkodni az ellenfélhez. Vannak, akik úgy vélik ez egyenlő a gyengeséggel, és egy ilyen csapatnak mint a Bayern, mindig az a feladata, hogy diktálja a tempot és domináljon. Bizonyos mértékben van értelme ennek a kijelentésnek is. Mindazonáltal szeretnénk inkább egy ilyen győzelmet látni, mintsem vereséget.

Mentalitás

A Bayern Párizsban nagyon esetleges volt. Függetlenül attól, hogy milyen kapcsolatban voltak Carloval a játékosok, vagy hogy milyen nevek vannak a PSG-ben nem hittek magukban a játékosok.

Kedden megtették. Mindenben nagy különbség volt. Ha a pályára lépsz és azt hiszed, hogy rosszabb vagy az ellenfélnél, az úgy is lesz. Jupp Heynckes a padra ültette Müllert, Martinezt és Vidalt is. Senki nem gondolta volna, de működött. Mind a 11 játékos aki pályára került, tudta mi a dolga. Tudták, hogy követni kell az utasításokat és így meglesz a 3 pont. Ez a mentalitás alapvető volt a csapat nyugodtságát látva.

Senki sem pánikolt amikor Neymarnál, Cavaninál vagy Mbappénál volt a labda. Ha a PSG mélységből passzolt vagy helyet csinált, senki nem aggódott. A Bayern blokkolta őket. A játékosok egymást fedezték. Amint megvolt a labda rögtön tudták mit kell tenniük. A Bayern tudta mit csinálnak és most már van egy edzőjük is akinek kész tervei vannak. Mondjanak bármit Ancelottiról de az ő taktikája eléggé könnyelmű volt. Lehet, hogy működik Cristiano Ronaldonal, de nem működik egy német csapatnál.

Könyörtelenség

A párizsi mérkőzés egy fordulópont volt. A Bayern 16 labdát játszott be a büntetőterületre sikertelenül. A csapat támadása erőtlen volt és ezt súlyosbította a PSG kegyetlenül jó helyzetkihasználása. A 0:3 túlzónak tűnhetett hisz a Bayern 60%-ban birtokolta a labdát.

A Bayern kedden nem adott túl sok esélyt. Robert Lewandowski rögtön lecsapott a labdára, amit Coman fejelt oda neki és gólt szerzett. James rengeteg jó labdát adott be a területekre. Corentin Tolisso remekül vonta el a védők figyelmét és segített be Lewanak. Heynckes újra olajozta a Bayern gépezetét az Allianz Arenaban.

Az előrevezető út

A 3:1-es győzelem remek. Nem elég ahhoz, hogy teljesen elfejtesse a párizsi horrort, de nagyszerű. A Bayern második helyen végzett a csoportban, így nehezebb útja lesz. Két hónap múlva folytatják az utat. Ha valakinek megerősítés kellett, hogy Jupp visszatérése jó, akkor ez az volt. Teljesen más képet mutat a csapat. Felemelkedett. Tudjuk, hogy ez a szezon második felében jobban fog számítani mint az elsőben.

Forrás : https://bayerncentral.onefootball.com/

SZAVAZZ!

SZAVAZÁS! - Szerinted sikerül a legjobb 8 közé kerülnünk a BL-ben a Besiktas ellen?

Szavazás a cikkben: te mire számítasz? Könnyű, kettős győzelem, nehezen, de sikerül, vagy nem sikerül? Kattints és szavazz! Mint olvashattuk, a Bayern játékosai és vezetői nem titkolták, örülnek a sorsolásnak. Tisztelik a Besiktast, de egyértelműen mindenki továbbjutásra számít.

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/45856/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Elemzések,jupp heynckes,Szakmai stáb
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?