Blogolj!

Áttörés az FC Bayernnél: esetleg Özil?

Mesut Özil szerződése nemsokára lejár, egyre több pletyka lát napvilágot. Az FC Bayernt még nem nevezték meg az ügyben. Ennek ellenére jó okok szólnak a transzfer mellett.

Ebben az évben jubilálta a "Robbery" márka 8. évét a Bayernnél. Franck Ribery 2007-ben hagyta el a Marseille-t és igazolt a Bayernhez. 2009-ben Robben követte őt, aki Madridból érkezett- azóta egy zseniális duóvá fejlődte ki magát a Bayern párosa. 246 gól és 265 gólpassz szól a nevük mellett. Hat bajnoki cimmel rendelkeznek, négy német kupa van a nevük mellett, valamint egy alkalommal Európa trónjára is felülhettek.

"CoCo" nem "Robbery"

A Robbery-éra volt az egyik legsikeresebb a klub történelmében- örökké viszont ez sem tarthat. Ribery idén a 34. életévét töltötte, ezt Robben követi Januárban. Annak ellenére, hogy még egyikük sem mutatja jelét annak , hogy megkopott volna a klasszisuk: előbb-utóbb úgyis elérik testi határaikat. A Bayern nem hagyott semmit a véletlenre. "Robbery" után "CoCo" következett volna- Douglas Costa és Kingsley Coman. Ez viszont nem működött úgy, ahogyan azt a klub megálmodta. Costa eközben Torinóba lett kölcsönadva.

Özil ismeri a ligát, megvannak a képpességei- és: lejár a szerződése

Thomas Strunz, volt Bayern játékos és Sport 1 szakértő szerint, a Bayern klasszikus játékstílusának (gyors támadások a szélen, keresztlabdák vagy befejezés) már nem sok értelme van.

"Mélyrenyúló változtatásokra lesz szükség"

- vélekedett Strunz, "mint példáúl, a mostanihoz képest egy egészen eltérő játékstílus."

Így nagyobb szerepet válallhatnának azok a játékosok, akik a múltban nem ilettek bele a rendszerbe. Példáúl Mesut Özil. Az ex- Bundesliga játékosnak (Schalke 04 és Werder Bremen) lejár a szerződése az Arsenal csapatánál, így a nyáron ingyen igazolható lenne. Bár a Bajor alakulat 2010-ben élénken érdeklődött Özil iránt, a játékos Madridba való igazolása után csillapodott ez az ügy. Furcsa azért, hogy egy Európát sikeresen megjárt játékos, aki ismeri a ligát és beszéli a nyelvet, nem bizonyithatott még hazája bajnokcsapatában, ennek oka lehet a csapat játékrendszere, amibe nem illett volna bele.

A mostani Bayern középpályán nem lenne Özilnek helye

Özil egy klasszikus "10"- es, aki a Bayern 4-3-3-as rendszerébe nem illene bele. A Bayern középpályáját inkább védekezőbb, robusztusabb vagy párharcokra termett játékosok alkotják, mint Arturo Vidal, Javi Matínez vagy Sebastian Rudy - emellett stratégák is gazdagítják a KP-t , mint Corentin Tolisso vagy Thiago Alcantara. Így a széleken Ribery - és Robbennek szinte bérelt helye van.

Özil sokszor azért van kritizálva , mert nem vesz részt a védekezésben és keveset fut. A török származású német ellenben a technikai adottságaiból él. A mostani Bayern rendszerben nagy lenne az esélye annak, hogy a rossz tulajdonságai felülmúlják a jó tulajdonságait.

Özillel a Bayern újra kiszámithatatlan lehetne

Ancelotti alatt a Bayern széljátéka relatíve előreláthatóvá vált. Az ellenfelek egyre könnyebben ismerték ki a Bayern játékát. Ha a Bayern megfogadná Strunz tanácsát, újra visszanyerné kiszámíthatatlanságát. Mesut Özil lenne a Bayern jövőjére nézve a legideálisabb. Meg vannak a képességei ahhoz, hogy kiszámíthatatlanul passzoljon, a védelmet egy labdaérintéssel át tudja játszani. Egy Özilre szabott 4-5-1 -es rendszerben, Özillel középen, mellette egy Thomas Müllerel és James Rodriguezzel, nagyon jól ki tudna bontakozni. Ez a három játékos meccs közben cserélhetné a pozicíóját.

Lehetővé tenné a kétcsatáros rendszert, ugyanakkor a széljátékot is. A Bayern támadásainak ez az aspektus nagyon jót tenne. A világbajnok átigazolásáról már több spekuláció látott napvilágot.Ezalatt egy Barcelonai transzferről is szó volt. Ezt megcáfolva, Arséne Wenger szerint Özil kitölti szerződését és év végéig marad. A Bayernnek addig tehát lesz ideje elgondolkodni az Özillel való közös jövőről.

Forrás : https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/45810/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?