Blogolj!

Sebastian Rudy: minden percet élvezek Münchenben

Regős András

Sebastian Rudy nemrég interjút adott az FC Bayern TV-nek, amiben szó esett a Bayernbe vezető útjáról, az eddigi tapasztalatairól Münchenben, és a további céljairól. Beismerte, nem a labdarúgás volt az első sport, amivel gyerekkorában próbálkozott-

„Kipróbáltam a jéghokit amikor kicsit voltam, de nem csináltam túl sokáig. Aztán körülbelül tíz évig teniszeztem. Végül szerencsére a futball jobban tetszett.”

Rudy ingyen érkezett a nyáron a Bayernhez, miután lejárt a szerződése a Hoffenheimben, ahol hét évig játszott. Általában kissé hátrébb húzódó középpályásként játszik, és habár az első gólja a Bayernben még várat magára, már bizonyította hogy van helye a sztárokkal teli középpályán, összesen 18-szor lépett már pályára Bayern mezben.

A VfB Stuttgart ifi csapatából kikerülve 6 és fél évet töltött a Hoffenheimben, ez idő alatt 12 gólt szerzett, és 35 gólpasszt adott 212 mérkőzés alatt. A Münchenbe igazolásával az álma vált valóra, a beilleszkedés pedig simábban ment, mint várta:

„Beleborzongtam, amikor megkaptam az ajánlatot a Bayerntől. A kezdetektől fogva jól érzem magam itt, nem tartott sokáig, míg beilleszkedtem. A csapat kedvesen fogadott, ez persze sokat segített.”

A 27 éves futballista hozzátette, az, hogy ilyen magas szintet képviselő játékosokkal játszik együtt, folyamatosan motiválja őt a fejlődésre, és minden edzésen megvan a lehetőség, hogy valamit javítson a játékán:

„A Bayern Münchenben világklasszis játékosokkal edzhetek. Ez volt az egyik oka, hogy ide jöttem: Fejlődni akarok. Gyors a tempó, kemények az edzések. De így lehet a legjobban fejlődni.”

A Bayernbe érkezése óta taktikailag tudatosabb lett:

„Mindig állj készen hogy átvedd a labdát, passzolj, szerelj. Ez mind fontos ezen a poszton.”

Rudy nagy célokat tűzött ki magának és a csapata számára, és úgy gondolja, a legjobb formájuk még hátra van:

„Csapatként sok mindent elérhetünk. Az elmúlt hetekben bizonyítottuk, hogy minőségi futballt játszunk. De többre vagyunk képesek, még nem értük el a határainkat. A célunk, hogy kupákat nyerjünk!”

Végül pedig szeretnénk gratulálni Sebastiannak és a feleségének, Elenának!

Forrás : https://www.bavarianfootballworks.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/45624/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Játékosaink,sebastian rudy
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?