Blogolj!

Ma este a becsület a tét!

Kálovics Tibor

Papíron a csoportgyőzelemről dönt a mai esti PSG elleni mérkőzés, ám ennél jóval többről van szó.

Bármennyire is szívből imádjuk a Bayern Münchent, ha őszinték akarunk lenni akkor be kell vallani, hogy a csoportgyőzelem akkor eldőlt amikor Neymar belőtte a párizsiak harmadik gólját Franciaországban. Hiába összehasonlíthatatlanul jobb a csapatunk mint szeptemberben, azért nem túl sanszos, hogy néggyel verik Müllerék ezt a PSG-t. Persze legyen így.

Hiába dőlt el azonban a továbbjutás és van kevés esély a csoportgyőzelemre, ez a mérkőzés igen is fontos a Bayern München szezonját tekintve. Csapatunk ugyanis ma helyre állíthatja azt a renoméját amelyet Ancelottival két hónap alatt lerombolt, és befoghatja azok száját akik szerint a Bayern már nincs a kontinens legjobb csapatai között. 

Mert az is egyértelmű, hogy amit Párizsban láttunk az az egyik legfeketébb este volt a klubtörténelemben. Jupp Heynckes irányítása alatt újra lett identitása a csapatnak, és eléggé valószerűtlen, hogy (a tényleg félelmetes) Cavani-Neymar-Mbappe trió úgy fog elbánni a védelemmel mint tette azt a második fordulóban. És a hétvégén az is kiderült, hogy bármennyire is a kontinens egyik legjobb csapatáról van szó a PSG esetében nem verhetetlenek, hiszen a Strasburg képes volt legyőzni őket. 

Bernat, Neuer, Thiago és Robben kvartettjéből leginkább a középső két játékos az aki hiányzik. Ulreich hiába véd jól általában, azért minden müncheni szurkoló biztosabban éreznék magukat hogyha a világ legjobb kapusa állna szemben a trióval. Thiago meg a csapat játékának megszabásában a legjobb a jelenlegi keretből, így ő is elkélne egy ilyen meccsen. 

Presztízsmeccsről lévén szó a PSG is a feltehetőleg a legerősebb kezdőjével fog ma pályára lépni, amely tényleg a legerősebb is hiszen csak Motta az aki sérült jelenleg a keretből. 

A két csapat eddigi közös története csak egy száraz adalék a mai meccshez, semmit nem ad hozzá a meccshez, hiszen utoljára 2000-ben mérkőzött egymással a két csapat a legutóbbi párizsi meccset megelőzően. 1994-ben oda-vissza győzött a PSG, (Oliver Kahn első BL-meccsét is a párizsiak ellen játszotta.), 1997-ben és 2000-ben pedig minden mérkőzést a hazai pályán játszó fél nyert. 

A presztízsmérkőzés 20 óra 45 perckor kezdődik az Allianz Arénában, a találkozót élőben közvetíti az M4 Sport. 

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/45622/pics/lead_800x600.jpg
Csapatról,VÉLEMÉNYÜNK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?