Blogolj!

Miért hagyta el Badstuber a Bayern Münchent? Rummenigge válasza

Habo Peter

Óriási felháborodást váltott ki, mikor Holger Badstuber a nyári szünetben elhagyta a klubot. A távozást követő hosszú csendet Karl-Heinz Rummenigge szakította meg, amikor az éves közgyűlésen szólalt fel az ügy kapcsán.

Az elmúlt 15 évben Badstuber az FC Bayern szerves részévé vált. A VfB Stuttgart ifi csapatából érkező belső védő a futball mellett számos emberséges tapasztalattal is fejlődött, főleg ami a Münchenben töltött utolsó éveit illeti.

2012. december elején a Dortmund elleni rangadón keresztszalag szakadást szenvedett, melynek kezelése közel másfél évig tartott. A felépülését követően nem sokkal egy ínszalag szakadás, majd 2015 tavaszán egy combizom sérülés fosztotta meg a pályára lépés lehetőségétől. A kilenc hónapos lábadozása után sem telt el sok idő, amikor egy újabb sérülés zárta ki Badstuber szerepeltetését a csapatban.

Badstuber: legenda a Bayern rajongók között

A fent említett kudarcok ellenére Badstuber nem adta fel és soha nem engedte, hogy a mankók változtassák meg a sorsát azon az úton, amit választott. Ez a megalkuvást nem tűrő mentalitás tette legendássá a bajor szurkolók körében, mivel ez a klub mindig is elismerte azokat a játékosokat, akik megértették az FC Bayern szellemiségét.

"Ő a legjobb játékos, akivel valaha is dolgoztam",

- zengett eposzokat Pep Guardiola, a Bayern korábbi edzője. Bár mások is kaptak hasonló dicséretet Guardiolától, ebben az esetben valószínűleg komolyan is gondolta ezt a kijelentést, mivel a spanyol edző a jelenlegi klubjához akarta csábítani Badstubert, ami később aztán nem valósulhatott meg.

A váratlan átigazolás helyett Badstuber a Schalke 04 csapatánál kötött ki kölcsönjátékosként, hogy elegendő meccsrutint gyűjtsön a nagyobb kihívásokhoz. A szezon kezdetekor úgy tűnt, hogy a Bányászokkal sem haladnak túl jól a dolgok, mivel eredetileg 16 meccsre érkezett a klubhoz, de csak 14 alkalommal lépett pályára kék-fehér mezben. Egy igazi küzdő szellemű játékostól több szereplést várnánk el, bár a Német labdarúgó-szövetség szabályzatának megfelelően a kölcsön lejárta után vissza kellett térnie az FCB-hez.

Augusztus elején Badstuber azzal lepte meg rajongóit, hogy váratlanul visszatért stuttgarti nevelőegyesületéhez. Bastian Schweinsteigerhez hasonlóan ő is csak kitárta az ajtót és egy legendához méltóan távozott a klubtól.

Augusztus elején Badstuber azzal lepte meg rajongóit, hogy váratlanul visszatért stuttgarti nevelőegyesületéhez.

Így távozott Badstuber

Az idei éves közgyűlésen Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern igazgatótanácsának tagja úgy érezte, hogy tisztázni kell az ügyet.

"Holger a nyilvános játékosbemutató helyett egy új kihívás lehetőségével keresett meg",

- mondta el Rummenigge, majd hozzátette:

"mi természetesen ajánlottunk szerződést Holgernek."

Rummenigge kiemelte, hogy ez a váltás egy új kezdet lehet Badstuber számára, de nem zárja ki visszatérésének lehetőségét sem:

"a Bayern ajtaja mindig nyitva áll előtte!"

Ezek a szavak talán megnyugtatják a szurkolókat, mivel sokáig tartotta magát az a kétes hír, hogy a klub vált volna meg a belső védőtől. Holger maga választotta ezt az utat, így a szurkolók helyesen cselekedtek, amikor legendaként búcsúztak a világ egyik legjobb ballábas védőjétől.

Forrás : https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/45391/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,holger badstuber,Játékosaink
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?