Blogolj!

Uli egy éve a Bayern élén - nem tétlenlekedett...

Domonkos Altdorfer

2016. november 25-én Uli Hoenesst az éves taggyűlésen majdnem 98%-al újra megválasztották. Az akkori, majd tíz perces előadásában megígérte, hogy mindenben segíteni fogja a csapatot: mindenről gondoskodni fogok. mondta. A Kicker összeszedte a leglényegesebb intézkedéseit.

Edzőváltás

Pont a párizsi vereséget követő napon történt, szeptember végén. A Bayern vezetősége Hoeness és Rummenigge, valamint Hasan Salihamidzic sportigazgató tárgyaltak a Bayern jelenlegi helyzetéről, két okból: az egyik a csalódás a Bajnokok Ligájában, a másik pedig a 3. hely a tabellán. Hoeness ezért elérkezettnek látta az időt hogy haladéktalanul döntést hozzanak egy esetleges változtatásról. És egyből meg is nevezett egy másik jelöltet – akit a többiek beleegyezésével azonnal fel szeretett volna hívni: Jupp Heynckes. A szándék világos: nem volt idő arra, hogy egy teljesen ismeretlen edző munkába tudjon állni.

Sportigazgató

Miután Matthias Sammer 2016 nyarán elbúcsúzott, a sportigazgató posztján egy lyuk tátongott. Az olasz stáb a saját életét élte, hiányzott az edzői stáb és a vezetőség közötti kapcsolat. Hoeneß szimpatikusnak találta a Gladbach sportigazgatóját Max Eberl-t is. Rummenigge Philipp Lahmnak adta volna a pozíciót. Viszont Lahm a vezetőségbe is be szeretett volna kerülni, ezért elutasítota az ajánlatot.

A távol keleti utazás előtt Rummenigge megkérdezte Hoeneßtől hogy mit gondol arról, hogy Hasan Salihamiidzic töltse be ezt a pozíciót. Hoeneß jónak találta az ötletet. Az egykori kiváló játékos 1998 és 2007 között egy évtizeden át játszott Münchenben, 2001-ben a Bajnokok Ligája győztes csapat tagja volt. Az ázsiai út alatt a Bayern nagyköveteként tevékenykedett, mint Giovane Elber vagy Miroslav Klose. Augusztus elején végül őt mutatták be az új sportigazgatóként. Azóta dicsérik a szorgalmát és elkötelezettségét.

„100 millió eurós transzferek nem elfogadhatóak”

Azokban az időkben, amikor az átigazolási összegek 222 millió euróra rúgnak, a Bayern is végiggondolta, hogy tényleg le kell-e igazolnia egy Alexis Sanchez-t. A chilei csatár 25 milliós fizetésről álmodott. Hoeneß ezt nem találta elfogadhatónak.

A kickernek ezt mondta:

„Eljön az idő amikor mindenki aki ennyi pénzt kiad, pórul fog járni, mert a sportbeli sikerek nem úgy fognak alakulni ahogyan azt a befektetők gondolják. Egyszer a befektetők azt fogják mondani, hogy már olyan sok pénzt belefektettünk és mégsem értünk el semmit, elegünk van. Majd akkor jön el a mi időnk.”

A Campus

Augusztus 21-én felavatták az FC Bayern Campust, egy 70 millió eurós projekt, ami 30 hektáron terül el.

„ A Campusszal megvan az esélyünk a jövőbeli sikerekre”

- mondta az elnök.

„A Campus a lehetséges megoldás arra, ami manapság az átigazolási piacon történik. Meg vagyok győződve arról, hogy így válaszolni tudunk arra a fejlődésre, ami éppen most megy végbe a futballban.”

Az a cél, hogy olyan játékosokat képezzenek ki mint David Alaba vagy Thomas Müller. Három éven belül látni szeretné az első eredményeket.

Vajon ez ilyen gyorsan megy? Hoeneß azonban nem csak a sportszakmai részlegre utal, hanem arra is hogy rendes embereket faragjanak belőlük. Összegségében az itt lévő fiúknak a Mia san Miat kell hirdetniük.

A szurkolókhoz való közelség

Hoeneß ezt a klubot - amihez 1970-ben játékosként csatlakozott – mindig is azzá akarta tenni, amit jelent. A Bayern-család jelentőségét mindig kiemelte és gondozta. Az első dolga újraválasztása után az általa évekkel ezelőtt bevezetett látogatás egy Fanklubbnál, egy éve Röslauba utazott és a surkolókkal töltött két és fél órát. Akkor a Bayern második volt a tabellán, három ponttal a Lipcse mögött. Ma a Bayern az első a Lipcse és a Schalke előtt. Itt is megváltoztak a dolgok.

Forrás: http://www.kicker.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/45261/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Szakmai stáb,uli hoeneß
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?