Blogolj!

Joshua Kimmich a nyerő mentalitásról, a példaképeiről, és a Bayernhez vezető útjáról

Pandula László

Ez a kölyök egyszer a Bayern legjobbjai közé fog tartozni!

Semmi kétség! 22 éves korára, Joshua Kimmich már bizonyította, hogy fontos része a Bayern Münchennek és a Német válogatottnak is. A Bayernnel már begyűjtött két Bundesliga címet (2016 és 2017) és egy Német kupa győzelmet is (2016).

Amióta 2015 telén, csupán 7 millió Euro ellenében csatlakozott a Lipcsétől, Kimmich 60 bajnoki mérkőzésen van túl és megtalálta a helyét jobbhátvédként a csapatban, főleg azok után, hogy Philipp Lahm visszavonult a 2016/2017-es szezon végén.

Kimmich gyors fejlődésének rengeteg érdeklődője akad, ezért a BildPlus lehoz egy írást a jövő héten „Higyj magadban” címmel. Leül a Bild-el és beszélgetnek a pályafutásáról.

A győztes mentalitást az édesapjától örökölte 

Egy olyan klubbal mint a Bayern, meccset veszíteni ritkaságnak számít, így nem meglepő, hogy Kimmich nehezen fogadja el a vereséget. Visszaemlékszik gyermekkorára amikor édesapja Berthold volt az edzője klubcsapatának:

„Egyszerűen csak nem tudok veszíteni. Egyszer amikor édesapám volt az edzőm egy ifjúsági tornán, mindenkinek ugyanannyi játékidőt adott a csapatban. Az őrületbe kergetett mert mindig játszani akartam. Ha vesztettünk, sírva futottam el.”

Kimmich édesapját találta a legszigorúbbnak és építő jellegűen a legkritikusabbnak eddigi pályafutása során, és megígérte neki, hogy alázatos marad:

„Igazából egy oldalon állunk. Nagyon sokat köszönhetek neki. Ha semmit nem szól a meccs után, akkor tudom nem játszottam valami jól. Mai napig is, ha nem hozok kellően jó döntéseket, akkor elmondja, hogy mit kell tennem a cél érdekében, és hogy jobb és bal lábbal is szerezzek gólt."

Xavi Hernandez és Bastian Schweinsteiger bálványozásáról

A Lahmmal való sok hasonlóság ellenére, kitart amellett, hogy amikor fiatalabb volt, Xavi Hernandez és Bastian Schweinsteiger voltak a példképei:

„Xavi Hernandez és Bastian Schweinsteiger poszt szerinti példák voltak. Az első mezem egy Borussia Dortmundos Tomas Rosicky mez volt. Krasimir Balakovot is nagyon kedveltem ( egy kétlábas támadó középpályás volt, aki 4. helyen végzett Bulgária csapatával az 1994-es VB-n, és 1995 és 2003 között a Stuttgart-ban játszott.”

Teljes mértékben alkalmas a védekező játékra, de nem mindig játszott védőt, tulajdonképpen középpályásként játszatták, hasonló szerepkörben mint amit Xavi Hernandez és Bastian Schweinsteiger töltött be karrierjük csúcsán. De egyik se tekinthető kimondott „10”-es szerepkörnek:

"Több voltam mint egy egyszerű „10” es mikor fiatalabb voltam,- az a valaki aki előkészíti a gólokat. De minél magasabb szinten játszottam, annál védekezőbb lett a szerepköröm. Mindig egy területet fogó védekező középpályásként tekintettem magamra, de szerencsére a jelenlegi pozícióm a védelem részeként, nagyon sok lehetőséget rejt magában."

Fejlődés a Lipcsében mielőtt a Bayernhez került.

Miután végigment a Stuttgart ifjúsági rendszerén, Kimmich két szezont a Lipcsénél töltött, ahol még csak elkezdte gyűjteni a tapasztalatokat, ami később feljutást is ért, a Regional ligákon keresztül egészen a 2016-os Bundesliga debütálásáig. Kimmich a Lipcsénél eltöltött időt karrierje egyik legfontosabb időszakának tekinti, és azt érzi hogy nagyban segítette hogy ilyen érett legyen, felkészítve a magasabb szintű játékra:

"A Lipcséhez való távozásom segítette a karrieremet. Megtanulod, hogy játszd a felnőtt focit a másod és harmadosztályban. Ez nem a két érintéses Tiki-Taka, hanem nagyon intenzív fizikai munka. Megtanulsz gondoskodni magadról-amit akkor tanultam-igazán a segítségemre van a mai napig."

Nem meglepő módon Októberben a hónap Bayern játékosának választották.

Kétségtelenül elmondható, hogy fiatal kora ellenére már sok mindent elért karrierjében, alázatosabb mint valaha, és példakép lehet majd:

„Nem tekintek magamra példaképként. Bár büszkévé tesz mikor gyerekeket látok a mezemben, vagy felnőtteket akik az én aláírásomért látogatnak ki a stadionba. Azt vettem észre, hogy egyre több a szelfi és az autogram amit kérnek tőlem, és szerencsére nem kell kifizetni a mezeket amiket tovább adunk a szurkolóknak.”

Elégedettek az emberek vele, és jólesik látni, milyen boldogok is vele.

Nagyon jó ötlet a fénykép (szelfi). Akkor még nem volt nyilvánvaló, hogy milyen sokoldalúvá válik, de remélem egy nap szép emlékeket hoznak majd elő.

Forrás : https://www.bavarianfootballworks.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/45121/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,joshua kimmich
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?