Blogolj!

A Bayern arculatára vált: tovább épül-szépül az Allianz Arena

Kun Béla

Az Allianz Aréna további felújításokon fog keresztülmenni. Az új ülőhelyek mellett egy parkház és egy új vendég bejárat van tervbe véve. S mikor állnak neki az építkezésnek? Utánakérdeztünk.

A 2005-ös megnyitása óta nem sokat változott kívülről az Arena, de a berendezést számos alkalommal modernizálták. A 66 ezres férőhelyet 75 ezresre bővítették. A „Südkurve” egy igazi állóhelyes tribünné lett alakítva, valamint mobil ülőlehetőséget, és LED világítást kapott. 2017 nyarán a világítást is felújították valamint Európa két legnagyobb kivetítője is felszerelésre került.

Miután az 1860 München májusban kiesett a második ligából is, a bérlésről szóló szerződést felbontották, és a kékek a Grünwälder Stadionba vonultak vissza. A Stadion teljesen a Bayern tulajdona lett és most már a kizárólagos használója is – és természetesen ennek megfelelően is kell kinéznie.

Rummenigge változásokat ígért az Arénával kapcsolatban:

„Az egész stadion az FC Bayern Müncen márkának megfelelően fog kinézni. Sokat fogunk változtatni, és a szurkolók igényeit is figyelembe fogjuk venni. Az emberek látni fogják: ez az FC Bayern Müncen otthona.”

Piros székek: jelenleg több megoldáson is gondolkodunk 

Az első lépés: új, piros ülőhelyek beépítése. A bajor szurkolók már alig várják, hogy a jelenlegi szürke ülések eltűnjenek, s új, piros székekre ülhessenek. Azonban türelmesnek kell lenniük:

„Jelenleg különböző variációkban gondolkodunk, amiket a klubbal meg fogunk vitatni. Az eredményeket a döntéshozatal után fogják nyilvánosságra hozni.

- közölte a stadion egyik szóvivője. Tehát addig sem hivatalos terveket, sem időpontokat nem fognak közölni, de valószínűleg 2018 nyarán fog sor kerülni a székcserére.

Új parkolóház és bejárat

További építési tervek is sokáig várattak magukra: Egy új parkolóház az Arenától északnyugatra és egy új Bejárat a Stadionba. A problémát a Garching városhoz tartozó metróvonalak jelentik, amiket egy híddal terveztek átívelni. Viszont az eddigi tervek nem tetszettek a város vezetőinek. Most azonban megtört a jég.

 „A várossal való megbeszélések jól alakultak, a megegyezés létrejöhet.”

– mondta az Allianz Arena szóvivője.

„Az építkezés kezdete 2018 tavaszára várható, az átadás pedig a 2019/2020-as szezonban.”

Az építkezések nem csak az FC Bayern München számára fontosak, hanem a 2020-as és 2024–es Európa-Bajnokságra való tekintettel is, hiszen az Allianz Arena is a meccsek egyik helyszíne lesz.

Forrás : https://www.merkur.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/44786/pics/lead_800x600.jpg
allianz aréna,BAYERN HÍREK,Beszámolók
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?