Blogolj!

Joachim Löw elégedett a novemberi mérkőzések eredményeivel

Tóth Renáta

Németország döntetlent játszott Franciaország ellen a kedd esti találkozón. Joachim Löw elégedetten dicsérte csapata játékát a mérkőzés után.

Joachim Löw elégedett lehet csapatával: veretlenül zárták a 2017-es évet, továbbá sok új játékost is tesztelhetett, akik a VB keret tagjai is lehetnek majd

A kölni Rhein-Energie stadionban 36.948 néző gyűlt össze a német válogatott idei utolsó mérkőzésére. A német szövetségi kapitány az Anglia elleni találkozóhoz képest 6 helyen változtatott a kezdő csapat összeállításánál.

Az első félidő a franciákról szólt: nyomást gyakoroltak a németekre, többet támadtak, a 33. percben pedig Lacazette szerzett vezetést a vendégeknek - ezzel az eredménnyel mentek a félidei szünetre a csapatok az öltözőkbe.

A második játékrészre összekapták magukat a németek aktívabb teljesítmény nyújtottak, támadásaik által a franciákat védekezésre kényszerítették. Werner az 56. percben tudott egyenlíteni. A 65. percben Gündogan helyére állt be Mario Götze, aki 364 nap után ismét magára ölthette a válogatott mezt.
Kroos a 69. percben 22 méterről végzett szabadrúgása a kapufát találta el. Két perccel később a franciák örülhettek, Lacazette  ismét vezetést szerzett nekik.
Egészen a 93. percig úgy tűnt, vereséggel zárja az évet a Nationalelf, de a csereként beállt Lars Stindl-nek sikerült kiegyenlítenie, és döntetlenre menteni a mérkőzést.

JOACHIM LÖW...
...a két felkészülési mérkőzésről: Nagyon elégedett vagyok velük. Két erős ellenfél ellen színvonalasan játszottunk és jó eredményt értünk el - amely nem volt magától értetődő, hiszen Anglia és Franciaország is kiváló játékosokkal rendelkeznek.

...a Franciaország elleni mérkőzésről: Fontos volt, hogy ne legyünk idegesek és a saját játékunkat játsszuk. Ha elöl nyomást tudunk gyakorolni, jó helyzeteket tudunk kialakítani. A játékunk gyors váltása védekezésről támadásra 1:1-nél nagyon tetszett, ezt ma nagyon jól sikerült megoldanunk.

...Timo Werner és Kevin Trapp teljesítményéről: Timo Werner azt a játékot nyújtotta, amit látni akartunk tőle. Fantasztikus éve volt velünk az idei. Elégedett vagyok Kevinnel is, egy ilyen erős ellenfél ellen sikerült egy-két bravúros védést mutatnia, és ez a mai mérkőzés önbizalmat adhat neki.

SAMI KHEDIRA: A döntetlen abszolút megérdemelt. Az első félidőben szerencsénk volt, hogy Franciaország nem lőtt még egy gólt. A második félidőben jobban játszottunk, egy-két góllal többet is lőhettünk volna. Miután ismét hátrányba kerültünk, megmutattuk, hogy a legmagasabb színvonalon tudunk versenyezni top csapatok ellen is.

KEVIN TRAPP: Örülök, hogy ma játszhattam és az edzőtől bizalmat szavazott nekem. Régóta nem játszottam már, jó volt ismét felvenni a játék ritmusát.

LARS STINDL: Örülök, hogy a találatommal segíthettem a csapatot, de a gól nagyon szépen volt Mario Götze és Mesut Özil által előkészítve. Megpróbáltunk mindent, hogy előre törhessünk, és az erőfeszítésünk kifizetődött. Úgy gondolom, ez a mai egy tisztességes helytállás volt egy ilyen erős ellenféllel szemben. Ez egy sikeres év volt számomra a válogatottban.

MARIO GÖTZE: Pozitív érzésekkel térek majd haza, egy jó lépés tettem meg a helyes irány felé. Régóta dolgoztam már azért, hogy ismét a válogatott tagja lehessek.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/44827/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?